Izvor: Danas arhiva vesti 31.12.2018

Otkazan javni doček Nove godine u Banjaluci zbog bezbednosti

Danas 31.12.2018
Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je povodom sinoćnih događaja u Banjaluci da su članovi grupe „Pravda za Davida“ juče onemogućili novogodišnji koncert Harisa Džinovića zbog čega su danas otkazani Dečija nova godina i ostali… »

Samoa, Tonga, Kiribati i Novi Zeland ušli u 2019.

Danas 31.12.2018
Nova godina već se slavi na istoku svijeta. Prvi su u 2019. ušli stanovnici Samoe, Tonge, Kiribatija, a sat vremena kasnije i Novi Zeland. Stanovnici Aucklanda na Novom Zelandu uživali su u tradicionalnom vatrometu sa Sky Towera, preneo je HRT.Danas… »

Eksplozija u Rusiji: Desetine nestalih u Magnitogorsku

Danas 31.12.2018
Spasioci tragaju za preživelima u gradu Magnitogorsku u centralnoj Rusiji, u kome je eksplozija uništila jedan stambeni blok. Stradalo je najmanje četiri osobe. Zvaničnici grada u regionu Urala saopštili su da je nesreću izazvalo curenje gasa. Oko… »

Darku Šariću ukinut, pa ponovo određen pritvor

Danas 31.12.2018
Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je u petak rešenje posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu o određivanju pritvora za Darka Šarića, preneo je N1. Takva odluka doneta je zbog, kako se navodi u rešenju, nejasnih razloga… »

Dragiša Binić oslobođen optužbi

Danas 31.12.2018
Viši sud u Beogradu oslobodio je optužbi nekadašnjeg generalnog direktora Fudbalskog kluba Obilić, Dragišu Binića, i bivšeg sportskog direktora tog kluba, Jovana Dimitrijevića, od optužbi za zloupotrebe prilikom transfera Milana Obradovića u… »

Francuska policija se priprema za moguće nerede u novogodišnjoj noći

Danas 30.12.2018
Francuska će u novogodišnjoj noći razmestiti više od 147.000 pripadnika bezbednosnih snaga širom zemlje dok demonstranti iz pokreta „Žuti prsluci“ najavljuju da će se pridružiti javnoj proslavi. Pariska policja navodi da će postaviti… »

Dačić sprema „Kaljinku“ za Putina

Danas 31.12.2018
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da neće odustati od „song diplomatije“ i najavio kako već ima spreman repertoar i za ruskog predsednika Vladimira Putina koji u Srbiju stiže 17. janura – „Kaljinku“ i „Podmoskovske… »

Saša Kovačević, Bajaga i Haris Džinović na Trgu Nikole Pašića

Danas 31.12.2018
Beogradjani i gosti Beograda zabavljaće se večeras od 21 sat na Trgu Nikole Pašića uz nastupe Saše Kovačevića i Bajage i Instruktora, a ponoć i Novu godinu dočekaće uz Harisa Džinovića i vatromet. Koncert Harisa Džinovića počinje 20 minuta… »

Kakvo nas vreme očekuje u novogodišnjoj noći

Danas 31.12.2018
U Srbiji će danas biti oblačno, u većem delu s kišom i kratkotrajnaom susnežicom, dok se u zapadnim i južnim delovima zemlje očekuju sneg i stvaranje manjeg snežnog pokrivača, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ). U planinskim… »

Đorđević: Efikasnija briga o ženama koje su pretrpele nasilje

Danas 31.12.2018
Ministаr zа rаd, zаpošljаvаnje, borаčkа i socijаlnа pitаnjа Zorаn Đorđević posetio je danas Sigurnu kuću u Beogrаdu i poručio dа će se brigа o ženаmа nаstаviti i u nаrednoj godini sа „još većim intenzitetom i boljim… »