U Beogradu danas šesti protest protiv aktuelne vlasti

Beta 12.01.2019

Protest protiv aktuelne vlasti pod nazivom "Jedan od pet miliona" biće danas održan u Beogradu na platou ispred Filozofskog fakulteta.

Na skupu će biti održan šesti put, pored jednog od organizatora protesta glumca Branislava Trifunovića govoriti i predsednica nevladine organizacije Evropski pokret sa Kosova i Metohije Rada Trajković.

Prvi protesti su inicijalno organizovani zbog napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića i još dvojicu aktivista, kada je zatraženo da vlast prestane sa nasiljem protiv neistomišljenika i da se pronađu nalogodavci napada.

Zahtevi su prošireni, traži se pet minuta na RTS-u za proteste, jednako izveštavanje o svim političkim opcijama na javnom medijskom servisu, pronalazak počionilaca i nalogodavaca ubistva predsednika inicijative SDP Olivera Ivanovića i nalogodavaca napada na novinara Milana Jovanovića.

Traži se i ostavka ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića kao i smene generalnog direktora Radio-televizije Srbije Dragana Bujoševića i urednika Informativnog programa RTS-a Nenada Lj. Stefanovića.

Danas će biti održan i drugi protest u Kragujevcu "Budi jedan od pet miliona – Kragujevac".

(Beta, 01.12.2019)

Ključne reči

Komentari

Povezane vesti »

Politika, najnovije vesti »