Balkan arhiva vesti 20.01.2019

Dodik: U Brisel idem da gradim partnerstvo

Blic 20.01.2019
Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da ide u Brisel na sastanak sa čelnim ljudima EU kako bi pokušao da gradi partnerstvo. - Videćemo kakvi su planovi EU, koja jeste važan faktor, ali mislim da sve više treba da bude… »

Albanci ukinuli granicu sa Crnom Gorom (video)

Alo 20.01.2019
Predsednik Albanije Iljir Meta boraviće sutra u Podgoricu, a glavni grad Crne Gore, navode mediji, tim povodom veće je danas okićen albanskim zastavama. Podgorica je osvanula „okićena“ albanskim zastavama u čast dolaska albanskog predsednika… »

Makedonija: Ko sme da izađe, prevoz besplatan

Večernje novosti 20.01.2019
Makedonija pod enormnom zagađenošću. Skoplje najzagađeniji grad u celom svetu. OD STALNOG DOPISNIKA - SKOPLjE STANOVNICI Makedonije se guše u zatrovanom vazduhu sa enormnim vrednostima PM 10 čestica koje su u nekim gradovima i do 20 puta iznad… »

Antisrpski incidenti – odomaćena pojava u Hrvatskoj

Studio B 20.01.2019
Najnovije antisrpske incidente i poruke koji afirmišu ustaštvo, predsednik SDSS i Srpskog nacionalog vijeća Milorad Pupovac ocenjuje kao pojavu koja se odomaćila u Hrvatskoj, a na kritike što uprkos tome ostaje u Plenkovićevoj vladi odgovara –… »

Skandalozno! Opasne provokacije miraša dedeića: Republika Srpska je veštačka tvorevina! Srbija bolje da pazi na Vojvodinu…

Kurir 20.01.2019
Mitropolit kanonski nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo (Miraš Dedeić) ocenio je da je Republika Srpska veštačka tvorevina i da bi Bosna i Hercegovina trebalo da bude celovita, "kao što je nekada bila". "Nema države u državi. Jer s… »

Plenković o "optužbi za rad u interesu Srbije"

RTV 20.01.2019
ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas da "optužba da radi u interesu Srbije" spada "u stvari protiv kojih se ne prelazi", kao i da, u vezi s incidentima u Vukovaru i postupcima i izjavama tamošnjeg gradonačelnika Ivana Penave… »

Hrvati doktorima nude posao iz snova: Rad na ostrvu, plata i bonus od 7.000 evra, ali nema zainteresovanih

Kurir 20.01.2019
U Sućuraju, na Hvaru, oglas za posao za lekara opšte prakse traje već pola godine, piše HRT. Uz platu i stan, opština nudi i pozamašan bonus. Iz Hrvatske se na oglas nije javio niko. Jedina zainteresovana za posao je lekarka iz Makedonije. Ambulanta… »

Željko Komšić: Ne treba Dodikova saglasnost za NATO

Kurir 20.01.2019
Član Predsedništva BiH Željko Komšić izjavio je da se predsedavajući Predsedništva Milorad Dodik u ovom trenutku ne može nagovoriti da prihvati put ka NATO, ali tvrdi da su odluke već donete i da "prakticno ne treba Dodikova saglasnost za NATO"… »

Mama ga poslala u prodavnicu, a on se nije se vratio: Dečak zbog ocena pobegao od kuće pa izmislio otmicu

Kurir 20.01.2019
Nestanak dečaka u četvrtak u kasnim popodnevnim satima digao je Ljubuški na noge. Naime, prema nezvaničnim informacijama, žena iz mesta Radišići pored Ljubuškog, poslala je sina u kupovinu u obližnju lokalnu prodavnicu prema kojoj se zaputio… »

Mađarska: Desetine protesta protiv "robovskog zakona" o radu

Vesti online 20.01.2019
Na desetine antivladinih protesta održano je juče u Mađarskoj protiv promena zakona o radu kojima se značajno povećavaju časovi prekovremenog rada koje poslodavci traže o zaposlenih, prenosi AP. Agencija navodi da je na svakom od skupova bilo… »