Izvor: Blic/Društvo arhiva vesti 24.01.2019

Srbija je već zavejana, ali to je ništa u odnosu na ono što nas čeka za vikend (video)

Blic 24.01.2019
Snežne padavine širom Srbije intenziviraće se u narednim danima, navode iz RHMZ. Novi talas snežnih padavina očekuje se sutra u jutarnjim časovima, prvo na jugu, a u toku prepodneva i dana proširiće se prema centralnim i severnim delovima zemlje… »

Sneg će padati danima: Srbija osvanula zavejana, kolaps u saobraćaju, napadaće do pola metra visine (foto)

Blic 24.01.2019
U većem delu Srbije pada sneg, temperature su oko nule, a zbog obilnih snežnih padavina može biti problema na kolovozima. RHMZ je izdao upozorenje da se ujutru na jugoistoku, istoku i u Banatu ponegde očekuje kiša koja će se lediti na tlu, kao i da… »

Sudar dva autobusa u Novom Sadu: U udesu povređeno 10 osoba, dve žene teže

Blic 24.01.2019
U sudaru dva autobusa javnog gradskog saobraćanog preduzeća u Novom Sadu, jutros oko devet sati u Bulevaru Jovana Dučića, povređeno je 10 putnika, od kojih dve žene teže, javljaju "Večernje novosti". Kako navode, sve povređene u sudaru autobusa… »

U ovom slučaju građani više neće plaćati izdavanje nove lične karte

Blic 24.01.2019
Građani Srbije će biti oslobođeni plaćanja troškova izdavanja ličnih karata sa čipom, kao i trajnih ličnih karata, u slučaju kada se upisuje adresa prebivališta nakon utvrđivanja naziva ulica i kućnih brojeva za one ulice koje prethodno nisu… »

REM: ukinuo obavezu kablovskih operatera da prenose Prvu, O2, Hepi i Pink

Blic 24.01.2019
Odlukom Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) ukinuta je obaveza kablovskih operatera da prenose programe televizija sa nacionalnom frekvencijom - Prva, O2, Hepi i Pink, navodi se u saopštenju Udruženja novinara Srbije. Kako je preneo… »

"Buzdovanka iz Makedonije, obučena kao prostitutka": Samozvani doktor Miroljub Petrović brutalno izvređao sestru preminulog…

Blic 24.01.2019
"Buzdovanka iz Makedonije", pa još i "obučena kao da radi u javnoj kući" brutalne su uvrede koje je kontroverzni samozvani lekar Miroljub Petrović uputio na račun Biljane Jovanović (32), čiji je rođeni brat Slavčo Petrov (31) preminuo 7. januara… »

Izdata naredba da se evakuiše Jasenovik: Sutra počinje podizanje cisterni sa otrovnim amonijakom

Blic 24.01.2019
Gradski štab za vanredne situacije grada Niša izdao je naredbu nakon večerašnje sednice da se izvrši potpuna evakuacija sela Jasenovik zbog moguće akcidentne situacije prilikom uklanjanja vagona-cisterni sa amonijakom koja će se izvršavati 25. i… »

U Kliničkom centru Srbije otvoreno novo odeljenje za transplantaciju bubrega

Blic 24.01.2019
Centar za transplantaciju Kliničkog centra Srbije proširen je novim Odeljenjem za transplantaciju bubrega, koje je danas obišao dražavni sekretar u Ministarstvu zdravlja Ferenc Vicko. On je rekao da Ministarstvo zdravlja poseban akcenat stavlja na… »

Advokatska komora Srbije: Potrebne temeljne izmene krivičnog zakonodavstva

Blic 24.01.2019
Advokatska komora Srbije (AKS) saopštila je danas svoje predloge koji se tiču najavljenih promena Krivičnog zakonika, ocenjujući da su temeljne izmene naššeg krivičnog zakonodavstva potrebne i požželjne i da advokatura u tome žželi da… »

Dizalica koja je trebalo da skloni prevrnute cisterne sa amonijakom kod Niša, ispala iz šina (video)

Blic 24.01.2019
Dizalica koja je stigla u selo Jasenovik kraj Niša kako bi posle pet dana sklonila cisterne sa amonijakom, ispala je iz šina, a meštani su i dalje u selu i čekaju evakuaciju. Ni pet dana od incidenta nadležni ne odgovaraju na pitanja novinara o tome… »