Izvor: Glas Zapadne Srbije arhiva vesti 24.01.2019

Jutros ledena kiša, a zatim nove snežne padavine sve do subote

Glas Zapadne Srbije 24.01.2019
RHMZ izdao je upozorenje da se danas rano ujutru na jugoistoku, istoku i u Banatu ponegde očekuje kiša koja će se lediti na tlu, kao i da će novih snežnih padavina biti od danas do subote pre podne. U četvrtak se u većini mesta očekuje novih 10… »

Kovačević: Protesti prosvetnih radnika su politički obojeni, putni troškovi su isplaćeni

Glas Zapadne Srbije 24.01.2019
Gornji Milanovac – Nakon što je Sindikat obrazovanja Gornji Milanovac održao protest na gradskom trgu zbog, kako tvrde neisplaćenih putnih troškova, predsednik opštine Dejan Kovačević je na konferenciji za medije istakao kako je u pitanju… »

Sneg u zapadnoj Srbiji nije napravio veće probleme putarima

Glas Zapadne Srbije 24.01.2019
Sneg koji je noćas padao, nije napravio veće probleme u Sjenici. Prema rečima šefa službe za održavanje lokalnih puteva u opštini Sjenica Adema Mujovića, ekipe su na terenu i čiste se kritična mesta i ulice u gradu. ,,Noćas je napadalo oko 10… »

Direktorka iz Prijepolja u pritvoru 30 dana

Glas Zapadne Srbije 24.01.2019
Prijepolje - Direktorki Centra za socijalni rad u Prijepolju, Sabiri Hadžiavdić, i službenici zaduženoj za javne nabavke u ovoj ustanovi produžen je pritvor zbog sumnje da je zloupotrebljen službeni položaj, saopšteno je danas iz Posebnog… »

Kovačević: Svi putevi u Gornjem Milanovcu za sada prohodni

Glas Zapadne Srbije 24.01.2019
Gornji Milanovc – Novi sneg u Gornjem Milanovcu dežurne službe dočekale su spremno. Putni pravci prvog prioriteta su očišćeni, tako da nije bilo zastoja u saobraćaju. “Trenutno se raščišćavaju putevi drugog i trećeg prioriteta. Stalno smo… »

„Sutjeska” sačuvala ime, za opremanje bioskopa 200.000 evra

Glas Zapadne Srbije 24.01.2019
Čačak – Preduzeće „Čačak film” ugovorilo je nabavku najsavremenije opreme za bioskop „Sutjeska” u Karađorđevoj ulici gde će prva predstava da bude održana, najverovatnije, u maju. Samo elektronski uređaji i zvučna izolacija dvorane… »

Dveri Prijepolje: Konačno je javnost videla vezu prijepoljske vlasti sa organizovanim kriminalom

Glas Zapadne Srbije 24.01.2019
Prijepolje - Povodom hapšenja funkcionerki vladajuće koalicije u Prijepolju, Srpski pokret Dveri izdalo je saopštenje u kome navode da je još jednom bačena ljaga na grad i njegovre stanovnike zahvaljujući, kako kažu, sramotnoj lokalnoj vlasti i… »

Predsednik SANU: Srbija podeljeno društvo, ako se ventil komunikacije ne uspostavi moguć obračun

Glas Zapadne Srbije 24.01.2019
Predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Vladimir Kostić ocenio je da je Srbija podeljeno društvo po mnogim linijama, a da bi netrpeljivost i agresija, ako se ventil društvene komunikacije ubrzo ne uspostavi, moglo prerasti u medjusobni… »

Idealni uslovi za razvoj pšenice u Moravičkom okrugu, nakon otapanja snega savetuje se obavezno đubrenje

Glas Zapadne Srbije 24.01.2019
Čačak - Vremenski uslovi su idealni za zimsko mirovanje voćaka, čija se rezidba vrši u ovom periodu, ali kada je reč o Moravičkom okrugu nešto se slabije odvija. Ono što se posebno savetuje, jeste osnovno đubrenje", kaže za Agropress Branko… »

Održana sednica eparhijskog UO i Saveta Eparhije žičke

Glas Zapadne Srbije 24.01.2019
Kraljevo - Na redovom zasedanju eparhijskog upravnog odbora Eparhije žičke i sednice Saveta Eparhije žičke ispitani su rezultati prošlogodišnjeg rada i postavljeni novi ciljevi, navodi se na sajtu eparhije žičke. Skupština saveta je otpočela… »