Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 24.01.2019

RHMZ: Komunalne službe bile upozorene na padavine, prognoza se ostvarila

Nova ekonomija 24.01.2019
Meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda Nedeljko Todorović kaže da se njihova prognoza data za današnji dan za Srbiju, uključujući Beograd, ostvarila prema očekivanju, ali nije želeo da komentariše izjavu gradonačelnika Beograda Zorana… »

Veće plate poslanicima Skupštine Srbije za sedam odsto

Nova ekonomija 24.01.2019
Administrativni odbor Skupštine Srbije danas je doneo odluku o visini osnovice za obračun i isplatu plate za predsednika Republike, narodne poslanike i imenovana lica u službi predsednika Republike i službi Narodne skupštine. Predsednik odbora… »

Ljajić: Razmišljamo da ukinemo Uredbu kojom se ograničava cena jeftinog hleba

Nova ekonomija 24.01.2019
Ministar trgovine Rasim Ljajić kaže da se ozbiljno razmišlja o tome da se ne produžava primena Uredbe o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna T-500. Ta uredba prestaje da važi 31. januara, pošto se vekna hleba prodaje ispod minimalnih 46… »

Erdogan u junu u Srbiji, planira se otvaranje turske škole u Beogradu

Nova ekonomija 24.01.2019
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan trebalo bi u junu da poseti Srbiju, izjavio je danas turski ambasador Tanžu Bilgič. On je sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem razgovarao o otvaranju turske škole u Beogradu. Šarčević je na sastanku… »

Uhapšen bivši premijer Škotske zbog seksualnog uznemiravanja

Nova ekonomija 24.01.2019
Škotski mediji javili su da je bivši lider te zemlje, Aleks Salmond, uhapšen i optužen, ali nisu naveli o kakvim optužbama je reč. Aleks Salmond u avgustu je podneo ostavku na mesto lidera vladajuće Škotske nacionalne partije (SNP), u jeku istrage… »

U selima Srbije 260.000 neoženjenih muškaraca i 100.000 neudatih žena

Nova ekonomija 24.01.2019
Milan Krkobabić. U Srbiji ima 4.700 sela, od toga 1.700 nestaje, a u hiljadu živi manje od 100 stanovnika. Dok država najavljuje formiranje nacionalnog Tima za spas sela, postavlja se pitanje da li je uopšte moguće u tako teškim okolnostima oživeti… »

Srbija je korumpirana autokratija, u kojoj je Vučić prigrabio sve poluge moći

Nova ekonomija 24.01.2019
Vuk Jeremić: Srbija više nije demokratska država, nego "korumpirana autokratija" u kojoj je predsednik Republike Aleksandar Vučić prigrabio sve poluge moći dok u potpunoj tajnosti pregovara o precrtavanju granica u regionu, izjavio je Vuk Jeremić… »

Nela Kuburović: Verbalno nasilje predstavnika opozicije eskalira poslednjih dana

Nova ekonomija 24.01.2019
Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je da će izmene Krivičnog zakonika biti "obilne", kao i da će u narednih mesec dana biti izmenjeni i dopunjeni zakoni koji će pratiti te promene u kaznenoj politici koja će biti stroža. Kuburović je za RTS… »

Organizatori protesta u Novom Sadu: Uprkos opstrukcijama režima sutra izlazimo na ulice

Nova ekonomija 24.01.2019
Organizatori protesta "Jedan od pet miliona" u Novom Sadu najavili su da će drugi po redu protest biti održan sutra "bez obzira na vremenske uslove i uprkos pokušajima vladajućeg režima da na različite načine zaustavi izlazak nezadovoljnih gradjana… »

Mihajlović: Pokrećemo projekat inkluzije Roma u društvo vredan tri miliona evra

Nova ekonomija 24.01.2019
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da je Vlada posvećena inkluziji romske zajednice u društvo, što podrazumeva bolje uslove u oblasti zapošljavanja, socijalne zaštite, obrazovanja, zdravlja i stanovanja i najavila… »