Izvor: Politika/Politika arhiva vesti 24.01.2019

Veće plate za poslanike i predsednika Republike

Politika 24.01.2019
Administrativni odbor Skupštine Srbije danas je doneo odluku o visini osnovice za obračun i isplatu plate za predsednika Republike, narodne poslanike i imenovana lica u službi predsednika Republike i službi Narodne skupštine. Predsednik odbora… »

Sud u Prištini izdao nalog za hapšenje Milana Radoičića

Politika 24.01.2019
PRIŠTINA - Osnovni sud u Prištini izdao je nalog za hapšenje potpredsednika stranke kosovskih Srba Srpska lista Milana Radoičića, preneo je RTS pozivajući se na prištinske medije. RTS navodi da je nalog za njegovo hapšenje izdat zbog sumnje da je… »

Akademik Kostić upozorava da je Srbija podeljeno društvo, ako se ventil komunikacije ne uspostavi moguć obračun

Politika 24.01.2019
Predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Vladimir Kostić ocenio je da je Srbija podeljeno društvo po mnogim linijama, a da bi netrpeljivost i agresija, ako se ventil društvene komunikacije ubrzo ne uspostavi, moglo prerasti u međusobni… »

Merkel pozvala Vučića da poseti Berlin

Politika 24.01.2019
DAVOS – Kancelarka Angela Merkel pozvala je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ponovo poseti Berlin, preneo je novinarima srpski predsednik posle sastanka s kancelarkom sa kojom je, kaže, razgovarao najviše o Kosovu i Metohiji i… »

Vlada u Prištini namerava da proda „svoj” Telekom

Politika 24.01.2019
PRIŠTINA – Kosovska vlada je odlučila da započne pripreme za privatizaciju „Kosovo Telekoma”, sa međunarodnim kompanijama koje su već zainteresovane za njegovu kupovinu, prenosti portal „Priština Insajt”. Ovo je treći pokušaj vlade u… »

EU „ubrzo” očekuje pomake po pitanju tarifa Prištine

Politika 24.01.2019
BRISEL – Predstavnica za Zapadni Balkan u Evropskoj službi za spoljne poslove Ana Marija Bura očekuje da će zajednički pritisak EU i SAD na vlasti u Prištini da se povuku tarife na robu iz Srbije i BiH „ubrzo” imati efekta. „Počinjem da… »

Dačić: Suspenzija znači ukidanje taksi

Politika 24.01.2019
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da izjava šefa kabineta kosovskog premijera Avnija Arifija, da bi prištinske vlasti mogla privremeno da suspenduje takse na srpsku robu, prevedeno na „običan jezik” znači - ukidanje taksi. Dačić je… »

Za zločine u akciji „Maslenica” niko ne odgovara 26 godina

Politika 24.01.2019
Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je da je Hrvatska na jučerašnji dan, pre 26 godina, u vojno-policijskoj akciji „Maslenica”, izvršila agresiju na Ravne kotare i počinila stravične zločine nad srpskim civilima i… »