Izvor: Večernje novosti/Politika arhiva vesti 24.01.2019

Sud u Prištini izdao nalog za hapšenje Milana Radoičića

Večernje novosti 24.01.2019
Osnovni sud u Prištini izdao je nalog za hapšenje potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića, preneo je RTS pozivajući se na prištinske medije. Osnovni sud u Prištini izdao je nalog za hapšenje potpredsednika Srpsk e list e Milana Radoičića… »

Teška optužba iz Prištine: Srbija građane KiM trovala hranom, zato su uvedene takse

Večernje novosti 24.01.2019
Član Alijanse za budućnost Kosova Beke Beriša optužio je Beograd da je prehrambenim proizvodima trovao Albance na kosovskoj teritoriji i da je to, između ostalih, jedan od razloga za uvođenje taksi na srpsku robu. PRIŠTINA - Član Alijanse za… »

Brnabić i Hočevar o vraćanju imovine Katoličkoj crkvi

Večernje novosti 24.01.2019
Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas s beogradskim nadbiskupom i mitropolitom Stanislavom Hočevarom o vraćanju imovine Beogradskoj nadbiskupiji Rimokatoličke crkve kroz proces restitucije. Predsednica Vlade Republike… »

Predsednik Srbije: Inicijativa SDA neodgovoran potez

Večernje novosti 24.01.2019
Ne želim da se mešam u unutrašnje stvari BiH, ali Republika Srpska je ustavna kategorija, te je obaveza Srbije i svakog drugog ko o tome može da govori..., rekao je Vučić. Najavljena inicijativa SDA da se ukine ime Republike Srpske nije ni dobar, ni… »

Drecun: Takse će biti ukinute, Haradinaj pokušava da postupi u skladu sa željama SAD, a da se "ne obruka"

Večernje novosti 24.01.2019
Predsednik Odbora za KiM Skupštine Srbije Milovan Drecun smatra da će dodatne takse na KiM na robu iz centralne Srbije biti ukinute. BEOGRAD - Predsednik Odbora za KiM Skupštine Srbije Milovan Drecun smatra da će dodatne takse na KiM na robu iz… »

Ljajić: Sve ukazuje na ukidanje taksi, uvoznici na severu čekaju srpsku robu

Večernje novosti 24.01.2019
Ministar trgovine istakao da je nesporno da postoji ogroman međunarodni pritisak od glavnih prištinskih saveznika da se takse ukinu. Potpredsednik vlade i ministar trgovine Rasim Ljajić je izjavio danas da sve ukazuje da će Priština na KiM povući… »

Vlada u Prištini namerava da proda "svoj" Telekom

Večernje novosti 24.01.2019
Ovo je treći pokušaj vlade u Prištini da privatizuje srpsku kompaniju, nakon dva prethodna neuspela pokušaja 2011. i 2013. godine. Vlada tzv. Kosova je odlučila da započne pripreme za privatizaciju "Kosovo Telekoma", sa međunarodnim kompanijama… »

Pogledajte: Govor Aleksandra Šešelja koji je isprovocirao delegate u Savetu Evrope (video)

Večernje novosti 24.01.2019
Poslanik Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj apelovao je danas na Savet Evrope da pozove na smirivanje situacije između Rusije i Ukrajine po pitanju Krima. Poslanik Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj apelovao je danas na… »

Đorđević: Razmena podataka sa Austrijom donosi boljitak građanima

Večernje novosti 24.01.2019
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja razgovarao je u Beču sa generalnim direktorom Zavoda za penziono osiguanje Austrije (PVA) o daljem unapređenju saradnje u korist građana dve zemlje. Ministar za rad, zapošljavanje, boračka… »

Ruski analitičar: Srbija bi da se izvuče iz zagrljaja Kremlja

Večernje novosti 24.01.2019
Maksim Samorukov navodi da su za gotovo 11 godina koliko je prošlo od proglašenja nezavisnosti Kosova, srpski lideri prisilili sebe na veoma teške, pomalo šizofrene odnose sa Moskvom. Ruska pasivna sabotaža rešavanja kosovskog sukoba, za posmatrače… »