Izvor: Vesti online/Društvo arhiva vesti 24.01.2019

Sneg u Beogradu: "Kao da smo na Kopaoniku ili nekoj zabiti" (VIDEO)

Vesti online 24.01.2019
Sneg koji je padao tokom noći u Beogradu je prestao, ali se očekuju nove padavine sve do subote. U beogradskom saobraćaju pometnja. Saobraćaj u Beogradu se odvija otežano i usporeno, kolovozi su mokri, a gradske službe su u četvrtom stepenu… »

Sneg čisti 2.200 putara sa 1.200 kamiona i mašina

Vesti online 24.01.2019
Prohodni su svi državni putevi prvog i drugog reda, prilazi graničnim prelazima i zimskim turističkim centrima u Srbiji, ali se saobraćaj odvija otežano zbog velike količine snežnih padavina, saopštili su Putevi Srbije. Na snazi je četvrti stepen… »

Sutra novi sneg, u subotu snežni pokrivač i do pola metra

Vesti online 24.01.2019
"Novi talas snežnih padavina očekuje se sutra u jutarnjim časovima, prvo na jugu, a u toku prepodneva i dana proširiće se prema centralnim i severnim delovima zemlje", rekao je danas meterolog Nedeljko Todorović. Prema njegovim rečima, u intervalu… »

Prošireni kapaciteti Centra za transplantaciju organa KCS

Vesti online 24.01.2019
Centar za transplantaciju Kliničkog centra Srbije proširen je novim Odeljenjem za transplantaciju bubrega, koje je danas obišao dražavni sekretar u Ministarstvu zdravlja Ferenc Vicko. On je rekao da Ministarstvo zdravlja poseban akcenat stavlja na… »

Drastično opada broj stanovnika u Srbiji, evo koliko će nas biti 2060.

Vesti online 24.01.2019
Srbija će do 2060, prema očekivanjima evropske statističke agencije Eurostat, imati 21 odsto stanovnika manje nego 2015. godine, što je svrstava među evropske zemlje sa najvećim očekivanim smanjenjem broja stanovnika, rečeno je na jučerašnjem… »

Održan drugi protest "1 od 5 miliona" u Trsteniku

Vesti online 24.01.2019
Kako nam javljaju iz organizacionog odbora "1 od 5 miliona Trstenik" drugi protest po redu održan je večeras u Trsteniku. Njihovo saopštenje vam prenosimo u celosti. Protestna šetnja započeta na platou ispred zgrade opštine Trstenik, a završena… »

Timoti Les: Kosovo ne može da bude kao Severna Irska

Vesti online 24.01.2019
Britanski analitičar Timoti Les ocenio je da rešenje po modelu Severne Irske nije primenljivo za Kosovo. U autorskom tekstu za Danas i Demostat Les je naveo da bi rešenje po modelu Severne Irske podrazumevalo da severno Kosovo ostaje deo Kosova, iako… »

"Takse treba da ostanu, a Haradinaj da ode"

Vesti online 24.01.2019
Lider opozicionog Pokreta Samoopredeljenje, Aljbin Kurti, smatra da takse na srpske proizvode treba da ostanu, ali da vlada Ramuša Haradinaja treba da padne. Kurti, čiji pokret se već duže vreme zalaže za raspisivanje vanrednih parlamentarni izbora… »

Laparoskopska operacija ciste na jajniku za brži opravak

Vesti online 24.01.2019
Ciste na jajniku su česta pojava u toku fertilnog perioda (od 15. do 45. godine). Većina žena bar jednom u toku života ima cistu na jajniku, a neke su i posebno sklone ovoj pojavi pa ih imaju prilično često. Uglavnom se radi o bezbolnoj i bezopasnoj… »

Mustafa: Takse donele pobedu Srbiji, vlada odgovorna

Vesti online 24.01.2019
Lider najuticajnijeg opozicionog Demokratskog saveza Kosova (DSK), Isa Mustafa smatra da su takse koje je uvela kosovska vlada Srbiji donele svojevrsnu pobedu kada je reč o nastavku dijaloga. "Dok se Srbija bori za Kosovo, međunarodni predstavnici se… »