Izvor: Vesti online/Društvo arhiva vesti 24.01.2019

"Ukinućemo takse dve nedelje nakon što Beograd prizna Kosovo"

Vesti online 24.01.2019
Avni Arifi, šef kabineta kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, poručio je ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću da će Priština ukinuti takse na proizvode iz centralne Srbije "dve nedelje nakon što Srbija prizna nezavisno Kosovo", prenosi danas… »

Ljimaj upoznao Kasamija sa situacijom u vezi s dijalogom

Vesti online 24.01.2019
Fatmir Ljimaj, potpredsednik kosovskog premijera i kopredsednik prištinskog tima za nastavak dijaloga s Beogradom, izjavio je danas da se situacija u vezi sa tim procesom polako normalizuje. Ljimaj je to rekao u Prištini u razgovoru sa liderom… »

Opasne igre s radnicima

Vesti online 24.01.2019
Dve radnice Namenske industrije Krušik iz Valjeva lakše su povređene u utorak uveče kada je došlo do "tehničko-tehnološke" nesreće kada su im u rukama eksplodirale dve kapisle. One su odmah prebačene u bolnicu, ali i ubrzo puštene. Prema… »

Laparoskopska operacija ciste na jajniku za brži opravak

Vesti online 24.01.2019
Ciste na jajniku su česta pojava u toku fertilnog perioda (od 15. do 45. godine). Većina žena bar jednom u toku života ima cistu na jajniku, a neke su i posebno sklone ovoj pojavi pa ih imaju prilično često. Uglavnom se radi o bezbolnoj i bezopasnoj… »

Planeta pod kišom lažnih vesti (4): Naivni Sidnej i ajkule špijuni

Vesti online 24.01.2019
Jedna od "najsimpatičnijih" lažnih vesti puštena je u Indiji novembra 2016. godine. Tada je izdata nova novčanica od 2.000 rupija. Preko aplikacije Whatsapp puštena je lažna priča da je u ovu novčanicu bila ubačena špijunska tehnologija, koja… »

Probajte keks sa bademom i karamelom koji se pravi za svega 20 minuta (VIDEO)

Vesti online 24.01.2019
Keks sa bademom i karamelom je jednostavna domaća poslastica koja se pravi brzo i lako. A moramo priznati tako se i jede. Zato vam donosimo ovaj magični recept. Oduševićete se ovim hrskavim domaćim slatkišem, a evo kako da ga napravite. Sastojci: -… »

Punim gasom kroz Srbiju

Vesti online 24.01.2019
Moskva, Beograd, Sofija, Budimpešta i Ankara u velikom su iščekivanju da li će zapadni centri moći da legnu na rudu ili će im opet srušiti veliki zajednički posao kao što je to bilo u slučaju Južnog toka. Direktor ruskog giganta Gasproma… »

Dijaspora o Putinovoj poseti Beogradu: Veliko ohrabrenje za Srbiju

Vesti online 24.01.2019
Jednodnevna poseta ruskog predsednika Vladimira Putina Beogradu pretvorila se u veliki spektakl. Moskovski mediji su preneli da je Putin dočekan u imperijalnom stilu, da su himnu pratila crkvena zvona i artiljerijski plotuni. Svi su naveli da je ruskog… »

Praviću robote i u Srbiji

Vesti online 24.01.2019
Zimski raspust je za srpske studente koji se školuju u inostranstvu prilika za odmor i druženje sa dragim ljudima, ali i da podele sa nama iskustva o svom životu daleko od kuće. Filip Bojadžievski slobodne dane u rodnom Beogradu iskoristio je da… »

Ako želite da vaše srce bude zdravo, potrebno je da se popnete uz stepenice ovoliko puta

Vesti online 24.01.2019
Naučnici su napokon dokazali koliko tačno vremena treba da posvetite penjanju uz stepanice da bi vam srce radilo kao sat. Evo kako to da postignete. Nekoliko minuta penjanja uz stepenice u kratkim intervalima tokom dana može da poboljša… »