Balkan arhiva vesti 27.01.2019

Kazna 2.000 evra ko koristi zastavu kao zavesu

B92 27.01.2019
Podgorica -- U Skupštinu Crne Gore stigao je vladin Predlog zakona o izmeni i dopunama Zakona o državnim simbolima i Danu državnosti Crne Gore. Tim zakonom se, između ostalog, predviđa kazna i do 2.000 evra za lica koja zastavu Crne Gore koriste kao… »

MK: Uhapšeno 26 stranih državljana, među njima 11 Srpkinja

B92 27.01.2019
Skoplje -- U pet ugostiteljskih objekata u Tetovu i Gostivaru uhapšeno je 26 žena i devojaka, među kojima je i 11 državljanki Srbije, saopštila je makedonska policija. U akciji koja je sprovedena u noći između subote i nedelje, između 22 i četiri… »

Dan sećanja na srpskog heroja: Srđan Aleksić pre 26 godina stradao braneći prijatelja! Danas je simbol ljudstva! (video)

Kurir 27.01.2019
Polaganjem cveća na grob Srđana Aleksića u Trebinju danas je obeležena 26. godišnjica smrti mladića koji je tokom rata u BiH stradao u centru grada braneći prijatelja Bošnjaka Alena Glavovića. Srđan Aleksić je preminuo na današnji dan 1993. od… »

Roditelji Davida Dragičevića prenose njegovo telo u Austriju?

Večernje novosti 27.01.2019
Majka i otac stradalog Banjalučanina Davida Dragičevića planiraju da njegovo telo uskoro izmeste iz Bosne i Hercegovine u Austriju. Majka i otac stradalog Banjalučanina Davida Dragičevića planiraju da njegovo telo uskoro izmeste iz Bosne i… »

Hrvatska među zemljama EU koje najviše poriču holokaust

Studio B 27.01.2019
Hrvatska je jedna od zemalja članica EU koje imaju problem sa istorijskim revizionizmom i umanjivanjem zločina počinjenih u Drugom svetskom ratu, navodi se u izveštaju o revizionizmu holokausta, koji je sačinjen pod pokroviteljstvom Univerziteta… »

Na Studentskom trgu počeo je ekološki protest protiv izgradnje mini hidroelektrana

Beta video 27.01.2019
BEOGRAD - U 13.00 na Studentskom trgu počeo je ekološki protest protiv izgradnje derivacionih mini hidroelektrana u Srbiji, koji organizuje pokret ``Odbranimo reke Stare planine``.… »

Savindan obeležen i u Skoplju

RTS 27.01.2019
Svečana Svetosavska akademija održana je u Skoplju u organizaciji Srpskog kulturnog centra, a pod pokroviteljstvom predsednika Srbije Aleksandra Vučića i makedonskog premijera Zorana Zaeva. "Gde god da živite znajte da država Srbija misli i brine… »

Grabar Kitarović: Vučić ništa nije uradio po pitanju nestalih, razočarana sam

N1 Info 27.01.2019
Po pitanju nestalih u odnosima Srbije i Hrvatske ništa se nije dogodilo, mislim da je namera srpskog predsednika Aleksandra Vučića kada je rekao da želi da rešava to pitanje bila iskrena, ali šta ga sputava ne znam, rekla je hrvatska predsednika… »

"Pobednici su građani i Grčke i S. Makedonije i regiona"

B92 27.01.2019
Atina -- Građani i Grčke i Severne Makedonije, ali i celog regiona, pobednici su nakon potpisivanja Prespanskog sporazuma, izjavio je makedonski premijer Zoran Zaev. "Građani naše zemlje i naše prijateljske Grčke danas mogu da se ponose. Oni su… »

Predsedniku opštine Grocka određen pritvor do 30 dana

Sputnik 27.01.2019
Drugi Osnovni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana predsedniku opštine Grocka i visokom funkcioneru vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Dragoljubu Simonoviću, koji se sumnjiči da je naložio podmetanje požara novinaru portala „Žig… »