Izvor: RTS/Društvo arhiva vesti 30.01.2019

Vremenska prognoza - 31. januar

RTS 30.01.2019
Najviša dnevna temperatura od 2 stepena do 7 stepeni. Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave (izvor: RHMZ) 30.01.2019. Sreda Umereno do potpuno oblačno, samo još na jugoistoku Srbije slab sneg koji će uveče prestati da… »

Oprez zbog magle, teretnjaci na Batrovcima čekaju 12 sati

RTS 30.01.2019
U Srbiji večeras ima magle u višim predelima i sumaglice u nižim, što u velikoj meri otežava vožnju, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Po magli treba da vozite sa oborenim svetlima, koristite svetla za maglu ukoliko ih imate, jer će vam pomoći… »

VS sve modernija zahvaljujući onome što sama proizvodi

RTS 30.01.2019
Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je Tehnički-opitni centar na poligonu "Nikinci", gde je, sa saradnicima, prisustvovao ispitivanjima novih sredstava naoružanja i vojne opreme. Ministar Vulin istakao je da je 2018. godina bila po mnogo čemu… »

Produžen rok za registraciju i predaju oružja

RTS 30.01.2019
Rok za registraciju i predaju oružja biće produžen za još godinu dana i neće više biti produžavanja tog roka, najavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. "Videli smo da proces preregistracije oružja neće biti završen do marta… »

Razmatra se elektronsko izdavanje vozačkih dozvola

RTS 30.01.2019
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da se razmatra mogućnost da se građanima produženje ili izdavanje saobraćajne, odnosno vozačke dozvole, obezbedi elektronskim putem i da im se ta dokumenta pošalju na kuću adresu… »

Sa drugim delom januarske plate novo uvećanje za beogradske vaspitačice

RTS 30.01.2019
Beogradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak najavio je da će zaposleni u predškolskim ustanovama u prestonici sa drugim delom plate dobiti i dodatno uvećanje od šest odsto. Plate vaspitačica iznose od 30.000 do 60.000 dinara… »

Rizik od bujica zbog topljenja snega

RTS 30.01.2019
Dekan Šumarskog fakulteta sa Katedre za bujice i eroziju Ratko Ristić rekao je za RTS da su vodostaji prvog reda pod kontrolom i tu ne treba očekivati iznenađenja, ali su rizičniji mali tokovi, čije je održavanje pod nadležnosti lokalnih… »

Do veće plate po novim propisima

RTS 30.01.2019
Za reformu plata u javnom sektoru, na osnovu već usvojenog "paketa zakona" i Kataloga radnih mesta, ova godina je ključna. Javni sektor je u obavezi da uradi nove sistematizacije i usvoji sva podzakonska akta neophodna za primenu platnih razreda od 1… »

"Velnes i spa centar u Rajskoj banji – nova era za privredu KiM"

RTS 30.01.2019
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić obišao je radove na izgradnji Rajske banje u Banjskoj, otvorio novi velnes i spa centar u okviru banje i poručio da taj kompleks znači novu eru za privredu i turizam na severu južne pokrajine… »

Osnivanje Naučno-tehnološkog parka Novi Sad

RTS 30.01.2019
Pokrajinska vlada utvrdila je Predlog pokrajinske skupštinske odluke o osnivanju Društva sa ograničenom odgovornošću "Naučno-tehnološki park Novi Sad". "Naučno-tehnološki park Novi Sad" ima za cilj da omogući istraživačima u… »