Izvor: Sandžak press arhiva vesti 30.01.2019

Džudžo postavlja pitanje – Zašto je SDA sa Čedom i Šešeljom jedina ostala u skupštinskoj sali?

Sandžak press 30.01.2019
Prenosimo tekst portala “Sandžacke novine” koji je u vlasništvu Esada Džudža u kojem pita narodnog poslanik SDA Enisa Imamovića zašto zajedno sa Vučićevom opozicijom fingira demokratiju u srpskom parlamentu”. Narodni poslanik SDA Sandžaka… »

Tomislavgrad: Turski vojnici spasili porodicu s trudnicom zaglavljenu u snijegu

Sandžak press 30.01.2019
U rutinskoj patroli od kampa u Butmiru do Livna, tim u kojem je bilo osam turskih vojnika, pripadnika snaga EUFOR-a, predvođen poručnikom Erolom Erginom, u blizini Tomislavgrada naišao je na automobil zaglavljen u snijegu. U automobilu je bila porodica… »

Prikupljen novac za operaciju Josipa Pejakovića

Sandžak press 30.01.2019
Novac za operaciju bh. glumca Josipa Pejakovića je prikupljen, potvrdila je za Oslobođenje Emira Hadžiavdić Cof, jedna od administratora Facebook grupe “20 kruna za čovjeka”. Operativni zahvat bi trebao biti odrađen danas, međutim još uvijek… »

Predsjedništvo BiH u Briselu: Do kraja godine kandidatski status

Sandžak press 30.01.2019
Visoka predstavnica Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Federica Mogherini razgovarala je u Bruxellesu sa članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom, Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem, koji borave u… »

Posle 17 godina rata Avganistan na ivici mira!

Sandžak press 30.01.2019
Sjedinjene Države i talibani postavili osnove za okončanje sukoba. Kako obavezati talibane da ne “neguju” teroriste U RATU u Avganistanu posle 17 godina – veliki korak ka miru. Šest dana posle intenzivnih pregovora u Kataru, glavni američki… »

Rouhani: Iran u najtežoj ekonomskoj situaciji u zadnjih 40 godina

Sandžak press 30.01.2019
Iranski predsjednik Hassan Rouhani je izjavio da je Islamska Republika u najtežoj ekonomskoj situaciji u zadnjih 40 godina, a da za to nije kriva vlada u Teheranu, nego Sjedinjene Američke Države. Američki predsjednik Donald Trump prošle godine se… »

Za nekoliko nedelja Sirija će biti oslobođena od terorista

Sandžak press 30.01.2019
“Sjedinjene Američke Države očekuju da će teritorija Sirije biti potpuno oslobođena od militanata terorističke grupe ID u narednih nekoliko nedelja”, izjavio je novinarima vršilac dužnosti šefa Pentagona Patrik Šenahan. – U poređenju sa… »

Palestina: Izraelski policajci ubili Palestinku u Istočnom Jerusalemu

Sandžak press 30.01.2019
Izraelski policajci ubili su Palestinku u okupiranom Istočnom Jeruzalemu zbog navodnog napada koji je pokušala izvesti nožem. U saopćenju iz Palestinskog ministarstva zdravstva potvrdilo je kako su izraelske snage u Istočnom Jeruzalemu ubile… »

Thaci spreman na kompromisni dogovor sa Srbijom

Sandžak press 30.01.2019
Kosovo je spremno na kompromisni dogovor sa Srbijom o rješenju dugogodišnjih otvorenih pitanja između dviju država, rekao je kosovski predsjednik Hashim Thaci u pismu američkom predsjedniku Donaldu Trumpu, prenose agencije. Beograd i Priština… »

Sve više beskućnika u Novom Pazaru

Sandžak press 30.01.2019
U Novom Pazaru ne postoji ni jedna institucija koja vodi evidenciju koliko zapravo osoba luta ulicama grada bez krova nad glavom. Posljednjih dana sve su češće situacije u kojim Novopazarci zatiču beskućnike kako spavaju na dušecima u centru grada… »