Izvor: Večernje novosti/Društvo arhiva vesti 30.01.2019

Vremenska prognoza: U sredu oblačno vreme, sa kišom i snegom

Večernje novosti 29.01.2019
U Srbiji će sutra biti umereno do potpuno oblačno vreme, na jugu i istoku mestimično sa kišom i susnežicom, na planinama sa snegom. U Srbiji će sutra biti umereno do potpuno oblačno vreme, na jugu i istoku mestimično sa kišom i susnežicom, na… »

Ministar Vulin: Napredak se vidi u svakom delu života i rada svih pripadnika naše Vojske

Večernje novosti 30.01.2019
Napredak se vidi u svakom delu života i rada svih pripadnika naše Vojske. Nastavićemo da jačamo i da se razvijamo jer Srbija zaslužuje takvu Vojsku, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin. "Napredak se vidi u svakom delu života i rada svih… »

Na Batrovcima kamioni čekaju osam sati

Večernje novosti 30.01.2019
Teretna vozila na izlazu iz zemlje čekaju na pojedinim graničnim prelazima i po više sati, a na Batrovcima osam sati. Teretna vozila na izlazu iz zemlje čekaju na pojedinim graničnim prelazima i po više sati, a na Batrovcima osam sati. Na Horgošu i… »

Šarčević: Smenjeno više od 30 direktora, u planu još 10

Večernje novosti 30.01.2019
Ministar prosvete je ukazao da licenciranja direktora vode ka profesionalizaciji, ali da 30 odsto direktora koji su polagali za licencu nije prošlo na ispitu. Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da će zbog malverzacija u prijavljivanju broja… »

Ristić: Kad sneg počne da se topi, rizik od malih tokova

Večernje novosti 30.01.2019
Dekan Šumarskog fakulteta sa Katedre za bujice i eroziju Ratko Ristić rekao je da se može očekivati povećanje vodostaja reka kada sneg koji je pao počne da se topi. Dekan Šumarskog fakulteta sa Katedre za bujice i eroziju Ratko Ristić rekao je da… »

Svi bi šalter do kanala

Večernje novosti 30.01.2019
Vozači ogorčeni mogućnošću da se registracija automobila dodatno zakomplikuje. Tehnički pregledi zbog malih provizija hoće da ukinu izdavanje polisa osiguranja. TEHNIČKI pregledi vozila su ionako preskupi, bespotrebno komplikovani, a mogućnost da… »

Uredba o znanjima, veštinama i ponašanju državnih službenika od 4. februara

Večernje novosti 30.01.2019
Uredba Vlade Srbije kojom se određuju potrebne kompetencije državnih službenika počeće da se primenje 4. februara. Uredba Vlade Srbije kojom se određuju potrebne kompetencije državnih službenika počeće da se primenje 4. februara. Na osnovu… »

Kakva je procedura sa napuštenim bebama i koliko ih često ostavljaju pred "tuđim vratima"

Večernje novosti 30.01.2019
Iz Gradskog centra za socijalni rad objašnjavaju šta se radi u ovim nemilim situacija i koliko je raširena ova pojava. Prošle godine u Srbiji je napušteno pet beba, ostavljene su krišom pred vratima nečijeg doma ili neke ustanove, što je slučaj i… »

Bivši učitelj poklonio čiča Dražine skije Vojislavu Mihailoviću (foto)

Večernje novosti 30.01.2019
Učitelj u penziji Dobrivoje Gajić (95) iz Šapca poklonio je danas čiča Dražine drvene skije generalovom unuku Vojislavu Mihailoviću. Učitelj u penziji Dobrivoje Gajić (95) iz Šapca poklonio je danas čiča Dražine drvene skije generalovom unuku… »

Vatra im uništila sve što su imali: Sedmočlanoj porodici iz Novog Sada potrebna pomoć

Večernje novosti 30.01.2019
Sedmočlanoj porodici Anđelković iz Novog Sada fali smeštaj, trenutno su u sobičku kod rođake. USRED zime, sedmočlana porodica Olgice Anđelković iz Novog Sada, ostala je bez krova nad glavom, bez igde ičega. Drvenu baraku u Ulici Sime Matavulja… »