Izvor: Vesti online/Društvo arhiva vesti 30.01.2019

Bečki "Standard": Lobisti odavno utvrdili planove o podeli Kosova

Vesti online 30.01.2019
"Lobisti su odavno utvrdili planove o podeli Kosova i tome se ne opire ni Federika Mogerini u ime Evropske unije", piše u komentaru bečkog lista Standard. "Očito je namera da se na kraju svi dovedu pred svršen čin", dodaje ovaj list. "Albanski… »

U toku pretakanje amonijaka iz druge cisterne kod Jasenovika

Vesti online 30.01.2019
U Jasenoviku kod Niša u toku je pretakanje amonijaka iz druge cisterne koja je oštećena prilikom iskliznuća na pruzi Niš - Svrljig. Pretakanje amonijaka iz oštećene cisterne organizuje privatni operater i, kako se očekuje, trebalo bi da se završi… »

Dražine skije vraćene nasledniku

Vesti online 30.01.2019
Šabački učitelj Dobrivoje Gajić (96 god) danas, u prostorijama Gradskog odbora Pokreta obnove Kraljevine Srbije Šabac, predao je skije Dragoljuba Draže Mihailovića, đeneralovom unuku, potpredsedniku POKS Vojislavu Mihailoviću. Gajić je dobio… »

Samardžić obrazložio zašto nije podržao proteste

Vesti online 30.01.2019
Profesor FPN Slobodan Samardžić je u pismu obrazložio zašto nije mogao da se pridruži inicijativi kolega i da potpiše podršku protestima u Beogradu i Srbiji. Pismo je objavio list Danas na svom portalu. “Postoji velika nesmotrenost u tekstu… »

Položaj ratnih veterana u Srbiji (3): Država kao maćeha

Vesti online 30.01.2019
Ljubomir Bradić, predsednik Udruženja boraca ratova od 1991. i generalni sekretar veteranskog udruženja Gvozdeni puk, jedan je od retkih koji je do sada predvodio više od 100 protesta, mahom u rodnom Valjevu. Nevidljivi za medije. Samo prošle godine… »

Uskoro potpisivanje ugovora između "Srbijagasa i "Gasprometa"

Vesti online 30.01.2019
Ministar rudarstva i energetike Republike Srbije Aleksandar Antić i ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić, sastali su se u Beogradu, u okviru nastavka aktivnosti zajedničkog Energetskog komiteta. Tema današnjih razgovora bila… »

Ako imate grip, izbegavajte ovih 5 namirnica

Vesti online 30.01.2019
Kada ste bolesni određene namirnice i pića ne treba da konzumirate jer mogu samo pogrošati situaciju. Kod bolesti kao što su grip ili stomačni virus, većina ljudi gubi apetit. Ali, budući da ćete pre ili kasnije morati nešto da pojedete, važno… »

Položaj ratnih veterana u Srbiji (3): Država kao maćeha

Vesti online 30.01.2019
Ljubomir Bradić, predsednik Udruženja boraca ratova od 1991. i generalni sekretar veteranskog udruženja Gvozdeni puk, jedan je od retkih koji je do sada predvodio više od 100 protesta, mahom u rodnom Valjevu. Samo prošle godine, da bi primorao… »

Prva pomoć za domaćice: Kolači za pet minuta

Vesti online 30.01.2019
Domaćicama su noćna mora nenajavljeni gosti. Rečenica "Stižemo za desetak minuta, bili smo u komšiluku" im deluje kao scenario iz horor filma. Tada se najčešće "ubacuju u petu brzinu" i jurcaju ne bi li zategle stan i napravile neku poslasticu… »

RSE: Šta Vučić podrazumeva pod "albanskim interesima"?

Vesti online 30.01.2019
"Vučić s jedne strane priprema javnost na to da je u pitanju jedan vrlo težak problem, da će biti gore ukoliko se to ne reši", ocenjuje za Radio Slobodna Evropa (RSE) Tena Prelec, saradnica Londonske škole ekonomije, komentarišući izjavu… »