Nauka & Tehnologija arhiva vesti 30.01.2019

Seagate eksterni hard disk za PS4 konzolu

PC Press 30.01.2019
PS4 već neko vreme nudi mogućnost priključenja eksterne memorije, a Seagate je predstavio zvanično licencirani Game Drive, koji donosi 2 TB dodatnog prostora za ovu konzolu. Iako se suštinski radi o standardnom eksternom USB hard disku, on je… »

Google najavio kraj za URL

Nova energija 30.01.2019
URL (usklađeni lokator sadržaja) predstavlja ono što se unosi kako bi se došlo do nekog web-sajta, te se do sadržaja na taj način dolazi od samih početaka interneta. Google sada planira da to promeni, budući da se smatra da su URL-ovi često… »

Facebook plaća tinejdžerima za "rovarenje" po njihovim telefonima

B92 30.01.2019
Facebook je pokrenuo program u okviru koga prikuplja privatne podatke od plaćenih dobrovoljaca. Taj proces traje već tri godine. Ciljna grupa obuhvata korisnike od 13 do 25 godina, koji su u zamenu za podatke dobijali po 20 dolara mesečno. Od njih se… »

"Dan D" u Prištini: Jedan telefonski poziv i jedan sastanak mogu odlučiti sve

Telegraf 30.01.2019
Javno protivljenje zahtevu SAD i EU da takse na uvoz robe iz centralne Srbije budu odmah ukinute, izgleda neće proći bez posledica po vladu Ramuša Haradinaja. 30. januar bi u Prištini mogao biti označen kao "dan D" i to iz dva razloga. Posle najava… »

Samsung Galaxy S10+ stiže i u 12GB/1TB verziji? FOTO

B92 30.01.2019
Anonimni dojavljivač objavio je zanimljive informacije, koje navodno stižu od Samsungovog stručnjaka koji je radio na prototipu modela Galaxy S10. Kako prenosi GSM Arena, jasno je stavljeno do znanja da će S10 biti dostupan u tri veličine, i da model… »

Napravite plan za uspešnu IT karijeru u samo 4 koraka

N1 Info 30.01.2019
Ako ste i dalje bez posla ili niste zadovoljni trenutnim radnim mestom, vreme je da konačno preduzmete konkretne korake i sreću potražite tamo gde su je mnogi već pronašli – u IT sektoru. Želja za boljim poslom, na kome ćete odlično zarađivati… »

Prvi na tržištu - asus Republic of Gamers laptop sa NVIDIA GeForce RTX grafičkom kartom

Telegraf 30.01.2019
Čini se kao ispunjenje snova svih gejmera u Srbiji. ASUS je gejmerima u Srbiji ponudio novi laptop iz Republic of Gamers (ROG) serije. U pitanju je ROG Strix SCAR II (GL704GW), prvi laptop na našem tržištu sa novom NVIDIA GeForce RTX grafičkom… »

Obavezno probajte ovo: Naučnici dokazali: Ne koristite internet par dana i desiće vam se nešto sjajno

Srbija danas 30.01.2019
Recite nam kakvi su vaši rezultati! Autori studije sprovedene na Univerzitetu u Pensilvaniji tvrde da su po prvi put otkrili direktnu uzročnu vezu između prestanka korišćenja društvenih mreža i poboljšanja zdravstvenog stanja ljudi. Vremensko… »

Mozilla spremila novu verziju Firefox-a

Srbija danas 30.01.2019
Uskoro! Mozilla se sprema da do kraja januara objavi Firefox 65, koji se nalazi u beta fazi još od decembra. Stabilna verzija Firefoxa 65 za Android počela je da se pojavljuje nekoliko dana ranije. Najnovija verzija pregledača će biti dostupna za… »

Zavisnost od ekrana

RTS 30.01.2019
Živeti u 21. veku za većinu znači uživati u savremenim tehničkim dostignućima koja nam omogućavaju lagodniji i lakši život. Međutim, sve ima svoju dobru i lošu stranu. Tako je život bez TV ekrana, mobilnog telefona ili računara gotovo… »