Izvor: Insajder arhiva vesti 13.02.2019

Brnabić o finansiranju kampanje “Budućnost Srbije”: Pravi se tema od nečega što nije tema

Insajder 13.02.2019
U toku je druga nedelja kampanje “Budućnost Srbije” koju vodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić i u kojoj se povremeno pojavljuje i premijerka, ali visoki zvaničnici i dalje javnosti ne daju informacije o tome ko finansira ovu kampanju i koliko… »

Grčka i Severna Makedonija obavestile Gutereša da je Prespanski sporazum stupio na snagu

Insajder 13.02.2019
Vlade Grčke i Severne Makedonije uputile su danas zajedničko pismo generalnom sekretaru UN Antoniju Guterešu, obaveštavajući ga da je Prespanski sporazum stupio na snagu, a 28 godina dug spor dveju zemalja okončan. Ministarstvo spoljnih poslova… »

Martinović: Moja je greška što se potpisima bivših poslanika zakazala Skupština

Insajder 13.02.2019
Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović izjavio je danas da je njegovom greškom prilikom zakazivanja sednice Skupštine Srbije pušten stari spisak narodnih poslanika na kojem je nekoliko ljudi koji su u međuvremenu… »

Dvoje bivših poslanika za Insajder: Nismo potpisali zahtev za sazivanje Skupštine

Insajder 13.02.2019
Među 154 poslanika koji su potpisali zahtev za sazivanje vanredne sednice Skupštine Srbije, čiji je nastavak zakazan za sutra, našla su se i imena i potpisi petoro bivših poslanika, od kojih je četvoro ostavke podnelo još 2017. godine. Vesna… »

Vansi svečano preuzeo upravljanje aerodromom, sadržaj ugovora - tajna

Insajder 13.02.2019
Nakon više od deset meseci od kada je Vlada Srbije potpisala koncesioni ugovor za Aerodorom „Nikola Tesla“, francuska kompanija Vansi večeras je preuzimanje upravljanja aerodromom obeležila svečanom ceremonijom. Istovremeno, osim o osnovnim… »

Priveden i četvrti napadač na Zvezdine vaterpoliste

Insajder 13.02.2019
Hrvatska policija privela je danas i četvrtog osumnjičenog za napad na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu, javio je Dalmatinski portal. Kako se navodi, priveden je 22-godišnjak iz Solina koji će posle ispitivanja biti predat pritvorskom nadzorniku… »

U zemlji meda, mleka i botova

Insajder 13.02.2019
Neko ko bi na osnovu komentara tekstova i na društvenim mrežama pravio sliku o Srbiji 2019, mogao bi da zaključi da je u pitanju zemlja meda i mleka, uređenog sistema, bez nezaposlenih, visokog BDP-a i još većeg rasta kojoj sreću kvari šačica… »

Deo opozicije u Skupštini Vojvodini bojkotuje sednicu

Insajder 13.02.2019
Opozicione poslaničke grupe u Skupštini Vojvodine bojkotuju današnju sednicu tog parlamenta, a u skupštinskom holu pojedini poslanici su razvili i transparent na kojem je napisano "1 od 5 miliona - poslanici Skupštine Vojvodine". Poslanička grupa… »

Vrhovni kasacioni sud posle 13 godina presudio u korist Brankice Stanković i Verana Matića

Insajder 13.02.2019
Skoro trinaest godina nakon emitovanja emisije Insajder na Televiziji B92, u kojoj je spomenut sin nekadašnjeg Okružnog tužioca u Beogradu Milovana Božovića „kao čovek veoma blizak organizovanoj kriminalnoj grupi koja tesno sarađuje s crnogorskom… »

Stoltenberg: KBS ne mogu na Sever bez saglasnosti NATO

Insajder 13.02.2019
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg je ponovio da Kosovske bezbednosne snage (KBS) ne mogu da pređu na severni deo Kosova bez saglasnosti pripadnika NATO-a na terenu, istakavši kako se radi o međunarodnoj obavezi kosovskih vlasti. "Mi imamo… »