Izvor: Kurir/Balkan arhiva vesti 13.02.2019

Surovi ubica čekao policiju naoružan do zuba: Obmotao se vunom da ga štiti od hladnoće, a oko njega našli gomilu municije…

Kurir 13.02.2019
Policijski službenici i dva tužioca Tužilaštva Kantona Sarajevo završili su uviđaj kasno sinoć u Košćanu u blizini Hadžića gde je nakon višednevne potrage likvidiran ubica Edin Gačić. Bio je izuzetno dobro opremljen i naoružan kada je ušao… »

Poternice za vođama škaljaraca: Crna Gora traži Dedovića i Vukotića zbog pokušaja ubistva!

Kurir 13.02.2019
Za Igorom Dedovićem i Jovanom Vukotićem raspisane su nacionalne poternice zbog sumnje da su u martu 2016. godine, zajedno sa Milićem Minjom Šakovićem, pucali na Vojina Stupara i Miloša Radonjića. Pre šest dana u podgoričkom hotelu "Hilton"… »

Tajani okrenuo drugi obraz: Izvinjavam se zbog izjave, uvek sam bio prijatelj Hrvatima i Slovencima

Kurir 13.02.2019
Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani danas se, nakon susreta sa hrvatskim i slovenačkim poslanicima Evropske narodne partije, izvinio i izrazio duboko žaljenje zbog svojih izjava povodom Dana sećanja u Bazovici, kod Trsta. "Po podne sam se… »

Šamar Sarajevu iz evropskog parlamenta: BiH stoji na putu ka EU! Gde su reforme, zašto nije formirana vlast na svim nivoima!

Kurir 13.02.2019
STRAZBUR - Evropski parlament je sa 468 glasova za, 123 protiv i 83 uzdržana glasa usvojio Rezoluciju o BiH u kojoj se konstatuje zastoj na evropskom putu i izostanak refromi u ključim oblastima od vladavine prava do ekonomje. U tekstu usvojene… »

Sedam dana sam tražio ubicu mužahedina, znao sam da će prema mojoj kolibi: Ispovest čoveka koji je bio za petama bosanskom…

Kurir 13.02.2019
Zijad Beganović zvani Rojnik, vlasnik lovačke kolibe u čijoj se blizini odigrao vatreni obračun policije i Edina Gačića, ispričao je kako je tražio ovog čoveka. "Policajci su ovih dana stajali i dežurali su kako se ovo desilo. Juče je bilo 30… »

Pokušali da uvezu hiljade kilograma otrovnih mandarina u republiku srpsku: Zabranjen uvoz voća iz Turske zbog pesticida

Kurir 13.02.2019
Fitosanitarna inspekcija Republike Srpske zabranila je uvoz 10.400 kilograma mandarina poreklom iz Turske zbog povećanog sadržaja pesticida. Kako je navedeno, zabrana je doneta tokom redovnog pregleda pošiljke hrane pri uvozu. "Na osnovu izveštaja o… »

Ambasador Nelson dovodi i svog dečka u BiH: Naša sledeća stanica je Sarajevo!

Kurir 13.02.2019
Novi američki ambasador u BiH Erik Nelson ovih dana bi trebalo da dođe u Sarajevo, a to je najavio i njegov partner Filipo Tatoni-Markozi na Instagramu napisavši da je njihova sledeća destinacija - Sarajevo. "Mi smo tu. Ambasador Erik Nelson. Naša… »

Trebalo je da bude na psihijatriji, ne na slobodi Lukač: Edin Gačić je u Banjaluci bio pod totalnim nadzorom

Kurir 13.02.2019
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da je višestruki ubica Edin Gačić tokom boravka u Banjaluci bio pod totalnim nadzorom pripadnika MUP-a i da je verovatno trebalo da bude na psihijatrijskom lečenju, a ne na slobodi… »

Cipras i Zaev nagrađeni: Premijeri Grčke i Makedonije dobitnici nagrade Minhenske bezbednosne konferencije!

Kurir 13.02.2019
Premijeri Grčke i Makedonije, Aleksis Cipras i Zoran Zaev, dobitnici su priznanja Evald fon Klajst za 2019. godinu koje dodeljuje Minhenska bezbednosna konferencija za izvanredan doprinos miru i rešavanju sukoba. Nagrada im se dodeljuje kao priznanje za… »

Mali budvanin (7) ušao u tuđi stan i upaljačem napravio katastrofu: Zapalio kauč, pa se uplašio i pobegao, a skroz su…

Kurir 13.02.2019
Dečak (7) izazvalo je požar u Budvi u kojem je oštećen veći deo stana. U trenutku požara, koji se dogodio 9. februara, u stanu niko nije boravio. "U požaru je u potpunosti uništen enterijer dve prostorije dok je u jednoj nastala šteta na… »