Izvor: Kurir/Ekonomija arhiva vesti 13.02.2019

Vansi preuzeo BG aerodrom! Francuzi slavili početak poslovanja uz trubače! Cilj je 15 miliona putnika godišnje! (kurir TV)

Kurir 13.02.2019
Francuska kompanija "Vansi erports Srbija" je danas svečano preuzela upravljanje beogradskim aerodromom "Nikola Tesla" i započela koncesiju na 25 godina. Vansi je proslavio početak svog poslovanja u Srbiji na Terminalu 1 beogradskog aerodroma, a… »

Srbija je spasila Merkator, slovenija da se ne protivi srpskim investicijama: Sastanak Privredne komore i preduzetnika!

Kurir 13.02.2019
Tržište maloprodaje u Srbiji zahteva konsolidaciju i modernizaciju i tu ima prostora i potencijala kako za „Merkator“ tako i za druge kompanije, rečeno je juče na sastanku predstavnika kompanije „Merkator-S“ sa dobavljačima, a u organizaciji… »

Šok u Beogradu! Policajci zaustavili mazdu, a u njoj kokain vredan 20.000.000 dinara! Pogledajte akciju hapšenja! (video)

Kurir 13.02.2019
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova zaplenili su u Beogradu više od kilogram kokaina i uhapsili dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Policija je u… »

Nedimović: Sutra razmatramo model subvencija za gorivo za poljoprivrednike

Kurir 13.02.2019
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović najavio je da će sutra biti razmotren model subvencija za gorivo za poljoprivrednike i izrazio očekivanje da će one biti isplaćene krajem marta ili početkom aprila. Nedimović je… »

Narodna banka: Inflacija ostaje niska i stabilna

Kurir 13.02.2019
BEOGRAD - Narodna banka Srbije (NBS) danas je objavila da će inflacija i nadalje ostati niska i stabilna, u granicama cilja od tri odsto, sa odstupanjem plus ili minus 1,5 odsto. Viceguverner NBS Željko Jović je na prezentaciji februarskog izveštaja o… »

Nedimović potvrdio: U Srbiji nema mandarina sa povećanom količinom pesticida

Kurir 13.02.2019
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović kaže da se voće i povrće koje se uvozi u Srbiju kontroliše kontinuirano i da na našem tržištu nema mandarina sa povećanom količinom pesticida. Komentarišući to što je iz Republike Srpske vraćena… »

Amerika izgubila gasni rat protiv Rusije: I Mađari odbili zahtev da odustanu od ruskog gasovoda (video)

Kurir 13.02.2019
Mađarska Vlada odbila je američki zahtev da odustane od ruskog gasa i uprkos upornim nastojanjima državnog sekretara SAD Majka Pompea da "omekša" stavove Viktora Orbana - tako je Amerika i definitivno ozgubila "gasni rat" sa Rusijom u Evropi. SAD su… »

Hteo da nasamari lufthanzu, pa zažalio: Avio-kompanija tužila putnika i traži 2.000 evra!

Kurir 13.02.2019
Nemačka avio-kompanija "Lufthanza" tužila je jednog putnika koji se nije pojavio na letu za poslednju deonicu putovanja. Radi se o praksi koju koriste neki putnici da bi kartu platili jeftinije. Putnici koji presedaju na nekoj lokaciji ne nastavljaju… »

Dinar danas još jači: Evro 118,16 po srednjem kursu

Kurir 13.02.2019
BEOGRAD - Zvanični srednji kurs dinara iznosi danas 118,1633 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na utorak, objavila je Narodna banka Srbije. Ovo je najviša vrednost dinara prema jedinstvenoj valuti evrozone u ovoj godini, a najniža je… »

Čadež: Koncensija aerodroma veliki korak za srpsku privredu

Kurir 13.02.2019
Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež je izjavio danas da je početak koncesije beogradskog aerodroma Nikola Tesla, od strane francuske kompanije Vansi, veliki korak za srpsku privredu, jer nam pruža mogućnost da budemo "hab za privednike"… »