Izvor: Politika arhiva vesti 13.02.2019

Partizan bez Zagorca i Nikolića napada Kup Koraća

Politika 13.02.2019
Košarkaši Partizana u pohodu na odbranu Kupa Radivoja Koraća biće bez povređenih Radeta Zagorca i Alekseja Nikolića, prenose beogradski mediji. Mesto među četiri stranca, što je prema propozicijama maksimum u Kupu Radivoja Koraća, izborili su… »

Brnabić: Kampanja se finansira u skladu s ovlašćenjima predsednika

Politika 13.02.2019
Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da se kampanja „Budućnost Srbije” finansira u skladu s ustavnim ovlašćenjima Vlade i predsednika države. Na pitanje novinara kako se finansira kampanja i da li se iz budžeta koriste sredstva i iz koje… »

Ažurirati spiskove o počiniocima ratnih zločina

Politika 13.02.2019
Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović i ministar pravosuđa Hrvatske Dražen Bošnjaković saglasili su se u Zagrebu da obe države treba u potpunosti da ažuriraju spiskove optuženih i osuđenih za ratne zločine, kako bi se otklonile… »

Generalni štrajk paralisao Belgiju

Politika 13.02.2019
BRISEL – Zbog generalnog štrajka zaposlenih koji traže veće plate u Belgiji je danas paralisan vazdušni, pomorski i železnički saobraćaj, a zatvoreno je i više stotina fabrika. Sindikati protestuju protiv limitiranja povećanja plata u vreme… »

Naša zemlja izručuje samo državljane koji se u SAD teško ogreše o zakon

Politika 13.02.2019
Ekstradicija neće biti odobrena ukoliko je reč o političkom krivičnom delu. Poslanici u srpskom parlamentu do kraja nedelje trebalo bi da glasaju o predlogu zakona o potvrđivanju ugovora između Republike Srbije i SAD koji predviđa da dve zemlje… »

Tadić napada Real

Politika 13.02.2019
Srpski reprezentativac sa 22 gola i 13 asistencija najbolji igrač Ajaksa koji dočekuje šampiona Evrope u prvoj utakmici osmine finala. – U Londonu Totenhem bez Kejna protiv Borusije oslabljene neigranjem Rojsa. Od 16 ekipa u završnici fudbalske Lige… »

Netanijahu potvrdio udar na Siriju

Politika 13.02.2019
JERUSALIM – Premijer Izraela Benjamin Netanijahu potvrdio je da je Izrael izveo vojni udar na sirijski deo Golanske visoravni u ponedeljak i time nastavio da odstupa od ranije izraelske politike neizjašnjavanja o aktivnostima u toj susednoj zemlji… »

Suprotstavljeni stavovi Kosova i Srbije i dalje jaki

Politika 13.02.2019
Evropski parlament ocenjuje, u studiji o odnosima Srbije i Kosova, da rešenje za komplikovane političke izazove izgleda dalje nego ikad, suprotstavljeni stavovi i dalje jaki i da sveobuhvatno rešenje i dalje izgleda daleko. U izveštaju analitičkog… »

Mej: Nema odlaganja, napuštamo EU 29. marta

Politika 13.02.2019
LONDON - Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je danas da njena vlada nije promenila svoj stav i da ne želi da odloži datum Bregzita - 29. mart kada bi Velika Britanija trebalo da napusti EU. „Veoma je jasno da je pozicija vlade, od kada smo… »

Krajinović i trener Johanson završili saradnju

Politika 13.02.2019
Srpski teniser Filip Krajinović i trener Tomas Johanson prekinuli su saradnju. Kako su danas preneli američki mediji, Johanson je obavestio Krajinovića da više ne mogu da sarađuju, pošto ne provodi dovoljno vremena sa porodicom. Krajinović je u… »