Izvor: Pravda arhiva vesti 13.02.2019

Obrt u Prištini! Haradinaj ipak ukida takse?! Niko od Albanaca nije očekivao ovakav potez

Pravda 13.02.2019
Tzv. kosovski premijer Ramuš Haradinaj spreman je da na dnevni red sednice vlade stavi pitanje suspenzije taksi na robu iz Srbije ako to neko od ministra predloži, javljaju prištinski mediji. Koha ditore prenosi izjavu savetnika Haradinaja Donjete… »

Aerodrom ''Nikola Tesla'' od danas nije srpski: Francuzi preuzimaju kontrolu

Pravda 13.02.2019
Francuska kompanija "Vensi" preuzima upravljanje Aerodromom "Nikola Tesla". Grčka građevinska firma "Terna" potpisala je ugovor sa kompanijom "Vensi erports" o dogradnji i rekonstrukciji beogradskog aerodroma. Budžet predviđen za radove iznosi 262… »

Stoltenberg poručio Haradinaju: Bez dozvole Kfora, KBS ne može na sever

Pravda 13.02.2019
Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg poručio je Ramušu Haradinaju da NATO očekuje da se Kosovske bezbednosne snage pridržavaju važećeg dogovora po kom ne mogu ići na sever pokrajine bez saglasnosti komande KFOR. „Imamo Briselski sporazum iz… »

Vučić: Nema sile koja će me naterati da pričam sa liderima opozicije (video)

Pravda 13.02.2019
Predsednik Srbije Aleksandra Vućić poručio je gostujući u emisiji "Novo jutro" na Televiziji Pink da će se nastaviti borba za bolju Srbiju, da je spreman da razgovara sa narodom, ali da nema sile koja će ga naterati na razgovor sa Jeremićem… »

Branko Ružić: Protesti su deža vi, građani koji šetaju biće opet iznevereni!

Pravda 13.02.2019
Ministar državne uprave i lokalne samouprave i član Glavnog odbora SPS-a Branko Ružić izjavio je u "Presingu" na TV N1 da postoji korelacija između protesta 1996/97 i protesta "Jedan od pet miliona" koji se trenutno održavaju u nekoliko desetina… »

Putin pisao Vučiću: Evo šta mu je poručio!

Pravda 13.02.2019
Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću Dan državnosti. Putin je istakao da zvanična Moskva visoko ceni odnose strateškog partnerstva sa Srbijom, te naglašava da se saradnja dveju zemalja dinamično razvija… »

Miladin Ševarlić isključen iz Srpskog pokreta Dveri: Odbio da prihvati odluku o napuštanju sednica Narodne skupštine!

Pravda 13.02.2019
"S obzirom da prof. Ševarlić ne prihvata odluku Predsedništva Dveri da se napuštaju sve skupštine od republičkog do lokalnog nivoa do ispunjenja zahteva narodnih protesta protiv vlasti 1 od 5 miliona, i želi da učestvuje u radu Skupštine, dalje… »

Kongres spasava madura! Vojna intervencija u Venecueli nije opcija

Pravda 13.02.2019
Američki Kongres neće podržati američku vojnu intervenciju, uprkos izjavama predsednika Donalada Trampa o takvoj mogućnosti, izjavio je danas predsedavajući Odbora za spoljne poslove Predstavničkog doma SAD Eliot Engel. "Zabrinut sam zbog… »

Šiptari u transu! Albanac postaje predsednik Makedonije!

Pravda 13.02.2019
"Zbog izbornog tajminga, aktuelni predsednik parlamenta Makedonije Albanac Taljat Džaferi nakratko će biti predsednik Makedonije." To je izjavio Nikola Gruevski, bivši makedonski premijer koji je dobio azil u Mađarskoj. Gruevski nije isključio… »

Netanijahu potvrdio granatiranje Sirije kako bi se sprečilo „stacioniranje“ Irana u zemlji

Pravda 13.02.2019
Izraelski premijer Benjamin Netanijahu je potvrdio da je izraelska vojska gađala ciljeve u Siriji u pokušaju da obeshrabri Iran da se tamo stacionira. Izraelske granate su, kako se naovdi, pogodile bolnicu. "Mi delujemo svaki dan, uključujući juče… »