Izvor: RTV/Društvo arhiva vesti 13.02.2019

Studenti medicine pregledaće građane u zabačenim selima

RTV 13.02.2019
BEOGRAD - Ministarstvo zdravlja pružiće neophodnu podršku projektu u okviru kojeg studenti završnih godina medicine obilaze stanovništvo u najzabačenijim ruralnim opštinama i selima Srbije i tamo obavljaju preventivne zdravstvene preglede građana… »

Naložene preventivne mere protiv poplava

RTV 13.02.2019
BEOGRAD - Rеpublički štab za vanrеdnе situacijе naložio jе na današnjoj sеdnici svim subjеktima koji učеstvuju u sprovođеnju mеra odbranе od poplava da prеduzmu svе nеophodnе prеvеntivnе i opеrativnе mеrе kako bi sе smanjio… »

Pripreme za digitalno emitovanje radijskog programa

RTV 13.02.2019
BEOGRAD - Povodom Svetskog dana radija koji se obeležava 13. februara, na inicijativu UNESKO-a, državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, saopštila je da za državu Srbiju obeležavanje ovog dana ima poseban… »

Automatske kočnice bi trebalo da budu standard i u Srbiji

RTV 13.02.2019
BEOGRAD - Svi novi automobili u zemljama EU od sledeće godine moraće da budu opremljeni uređajima za automatsko usporavanje i kočenje, a Srbija bi, obzirom da pristupa Uniji, trebalo da prati standarde koje prihvataju zemlje članice, smatra Damir… »

CeSID predlaže mere za bolju izbornu komunikaciju

RTV 13.02.2019
BEOGRAD - Centar za slobodne izbore i demokratiju (CeSID) predložio je više mera kojima bi se regulisala izborna komunikacija, a između ostalih to su uvođenje obaveznog i sistematskog monitoringa medija, koji bi obavljao REM, uvođenje sankcija za… »

Održivi regionalni razvoj Srbije je žila kucavica

RTV 13.02.2019
BEOGRAD - Srbija će, kada postane članica EU, na raspolaganju imati višestruko veća sredstva iz strukturnih fondova EU od onih koje trenutno dobija, a za čije korišćenje se mora pripremiti pre ulaska u Uniju, poručila je danas ministarka za… »

Dozvole za gradnju 416 stanova za snage bezbednosti

RTV 13.02.2019
BEOGRAD - Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izdalo je građevinsku dozvolu za izgradnju 416 stanova za snage bezbednosti u Kraljevu i Kragujevcu. Reč je o dozvolama za izgradnju četiri zgrade, od kojih dve u Kraljevu, sa po… »

Preminuo sportski novinar Zoran Redžić

RTV 13.02.2019
BEOGRAD - Novinar sportske redakcije TV Most, Zoran Redžić preminuo je rano jutros posle kraće i teške bolesti u 62 godini života u Beogradu. Zoran Redžić rodjen je 14. Februara 1957. godine u Štrpcu. Radni vek kao sportski novinar započeo je u… »

Humanitarni koncert subotičkih đaka

RTV 13.02.2019
SUBOTICA - Učenici, nastavnici i pojedini roditelji iz Osnovne škole "Sečenji Ištvan" formirali su orkestar i održali humanitarni koncert za bivšu učenici Leu Geršak i sadašnjeg đaka Damjanu Kiseli koji se bore sa malignim oboljenjima. Pored… »

Niš: Grip je na vrhuncu, maske kao preventiva

RTV 13.02.2019
NIŠ - U Nišu, je do sada umrlo šest osoba, a obolelo više od 3.800 ljudi.To su podaci koji su saopšteni tokom vikenda i poslednji koji su novinarima bili dostupni. Poslednja tri dana Niški klinički centar , prema instrukcijama koje je dobio od… »