Izvor: RTV/Društvo arhiva vesti 13.02.2019

Preventivnim i prekršajnim merama protiv problema neopravdanih izostanaka

RTV 13.02.2019
SOMBOR - Ukoliko učenik nakupi 25 neopravdanih izostanaka i ako ima 15 izostanaka nakon obaveštenja roditelja od strane škole, škole su u obavezi da prijave roditelja nadležnom Prekršajnom sudu i ustanovi Socijalne zaštite. Problem neopravdanih… »

Bugarska i Srbija intenzivno razvijaju saradnju

RTV 13.02.2019
BEOGRAD - Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović i ambasador Bugarske Radko Vlajkov razgovarali su o bilateralnim odnosima dve države, planovima Srbije u procesu EI, reformama, prilikama u regionu i drugim temema. Nivo bilateralnih odnosa… »

Banatska šara spaja tradicionalno i moderno

RTV 13.02.2019
PANČEVO - U Udruženju "Panonke" iz Pančeva se već godinama trude da ožive tradiciju tkanja, zlatoveza, pustovanja - starih tehnika koje se danas retko koriste. Godinama su istraživale, vredno radile kako bi afirmisale zaboravljenu "Banatsku šaru" i… »

Predstavljene e aplikacije za vođenje matičnih knjiga

RTV 13.02.2019
BEOGRAD - Elektronske aplikacije za vođenje matičnih knjiga i uverenja o državljanstvu, kojima se sa lokalnog prešlo na centralizovani sistem izdavanja dokumenata, od danas se koriste u beogradskim opštinama, a prva dokumenta u opštini Savski venac… »

I fakulteti uskoro u sistemu dualnog obrazovanja

RTV 13.02.2019
SUBOTICA - U pripremi je novi zakon koji će omogućiti i fakultetima da uđu u sistem dualnog obrazovanja, najavljeno je na konferenciji posvećenoj učenju kroz rad u Subotici. Kako je rečeno, to će mladima dati mogućnost da steknu preko potrebno… »

Vremeplov: Umro Momčilo Nastasijević

RTV 13.02.2019
NOVI SAD - Na današnji dan 1938. godine umro je srpski pisac Momčilo Nastasijević, jedna od najsnažnijih pesničkih ličnosti srpske literature između dva svetska rata i preteča moderne srpske drame. Krasio ga veoma specifičan stil i izuzetna… »

U Vršcu uspešno implementiran program E-beba

RTV 13.02.2019
VRŠAC - Zahvaljujući projektu "Bebo, dobro došla na svet", bez obzira na to gde im je prebivalište, roditelji, mogu iz svakog porodilišta u Srbiji da upišu dete u matičnu knjigu rođenih, prijave prebivalište i zdravstveno osiguranje, podnesu… »