Izvor: Sputnik/Svet arhiva vesti 13.02.2019

Producent „Bi-Bi-Sija“ priznao: Snimci hemijskog napada u sirijskoj Dumi — izrežirani

Sputnik 13.02.2019
Producent sirijske redakcije „Bi-Bi-Si“ Rijam Dalati priznao je da su snimci u bolnici nakon hemijskog napada u sirijskom gradu Dumi bili izrežirani. „Nakon šest meseci istrage bez sumnje mogu da potvrdim da je scena u bolnici u Dumi bila… »

Jevreji pozvali na akciju zbog rasta antisemitizma u Nemačkoj

Sputnik 13.02.2019
Nemački centralni savet Jevreja pozvao je danas na akciju nakon izveštaja koji pokazuje porast antisemitskih napada u zemlji. Dnevnik „Tagešspigel“ je izvestio da su preliminarni vladini podaci dostavljeni na zahtev levice pred Parlamentom pokazali… »

Rusija: Nove sankcije SAD su u suprotnosti sa svim pravilima slobodne konkurencije

Sputnik 13.02.2019
Sankcije koje su predložili američki senatori protiv Rusije u suprotnosti su sa svim pravilima slobodne konkurencije i međunarodnog prava, izjavio je predstavnik Gornjeg doma parlamenta Ruske Federacije Oleg Morozov. Kako je rekao, takvim merama, kao… »

Teroristički napad u Iranu: Broj žrtava porastao na 41

Sputnik 13.02.2019
Broj žrtava prilikom terorističkog napada, kada se bombaš-samoubica razneo na jugoistoku Irana, porastao je na 41, saopštili su iranski mediji. Kako se navodi, među stradalima ima i pripadnika Korpusa čuvara Islamske revolucije, ali i civila… »

Osuđen zbog vređanja predsednika: Kao kaznu moraće da pročita biografije o Erdoganu

Sputnik 13.02.2019
Sud u Istanbulu proglasio je krivim penzionera Ali Šahina, koji je optužen da je govorio uvredljive reči protiv Redžepa Tajipa Erdogana, a za kaznu će okrivljeni morati da pročita 24 istorijske knjige o Turskoj, kao i nekoliko biografskih knjiga o… »

Netanjahu: Zajednički interes sa arapskim zemljama — rat sa Iranom

Sputnik 13.02.2019
Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je danas da planira da sarađuje sa arapskim zemljama na konferenciji o Bliskom istoku u Varšavi koja se održava pod pokroviteljstvom SAD, kako bi se fokusirali na „zajednički interes rata sa Iranom“… »

Napetost između Rusije i Moldavije oko oslobođenih pilota: Opozivi i demarši

Sputnik 13.02.2019
Ministarstvo inostranih poslova Moldavije zatražilo je od Vlade da opozove Andreja Negucua sa funkcije ambasadora te zemlje u Ruskoj Federaciji, ne ukazavši razlog zbog čega je takva odluka doneta, prenose ruski mediji. Istovremeno, iz moldavskog… »

Stoltenberg o raketama: NATO će morati da odgovori ako Rusija ne ispuni zahteve

Sputnik 13.02.2019
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg upozorio je da će Alijansa biti prinuđena da odgovori u slučaju da Rusija za šest meseci ne ispuni uslove u skladu sa Sporazumom o raketama malog i srednjeg dometa. „Alijansa već neko vreme analizira… »

London namerava da kvari odnose između Brisela i Moskve dok je u EU

Sputnik 13.02.2019
Svojim pozivima uoči „bregzita“ da se protiv Rusije uvedu nove sankcije Velika Britanija nastoji da zakomplikuje budućnost izgradnje odnosa između Moskve i Brisela, izjavio je portparol ruske Ambasade u Londonu. Kako je rekao, Velika Britanija se… »

Kongres SAD želi da oslobodi opoziciju u Venecueli od isplate duga Rusiji

Sputnik 13.02.2019
Američki Kongres je pozvao međunarodnu javnost da oslobodi venecuelansku opoziciju od isplate državnog duga Rusiji. Taj stav je izneo član komiteta za međunarodne odnose Predstavničkog doma SAD Bred Šerman, koji je postavio pitanje specijalnom… »