Izvor: Sputnik/Svet arhiva vesti 13.02.2019

Kremlj: Optuživanje Rusije za mešanje u izbore širom sveta postaje fobija

Sputnik 13.02.2019
Rusija nema nikakve veze sa sajber-napad na Centralnu izbornu komisiju Ukrajine, a ovakve optužbe postaju fobija, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Komentarišući izjavu načelnika ukrajinske sajber-policije Sergeja Demidjuka, koji je… »

Zločin američke koalicije u Siriji ide pred Savet bezbednosti UN

Sputnik 13.02.2019
Rusija će podržati Siriju u njenom pozivu Savetu bezbednosti UN o napadu koalicije na čelu sa Sjedinjenim Američkim Državama na sirijski Baguz, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov. „Što se tiče prigovora Damaska na napad… »

Kakvo obuzdavanje? Amerika će nuklearno oružje razvijati do 2092!

Sputnik 13.02.2019
Nuklearni arsenal SAD, a konkretno bojeve glave, moraju da se modernizuju, izjavio je zamenik pomoćnika ministra odbrane SAD za nuklearna pitanja kontraadmiral Piter Fanta na konferenciji za nuklearno obuzdavanje. „Došlo je vreme da se koordinišu… »

Šta drugo? Gorbačovu je jasno šta je motiv Amerike za povlačenje iz sporazuma o raketama

Sputnik 13.02.2019
Odluka Vašingtona da se povuče iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa uslovljena je željom da se dobije apsolutna vojna nadmoć i svetu diktira svoja volja, smatra bivši predsednik SSSR-a Mihail Gorbačov. „Nemoguće je ne… »

OEBS: Nema ruskih vojnika u Donbasu

Sputnik 13.02.2019
U izveštaju Specijalne posmatračke misije OEBS-a u Ukrajini ne navodi se da su zemlji prisutni ruski vojnici, izjavio je šef Misije Erturul Apakan. Apakan je kao odgovor naveo da se u izveštajima misije nalaze samo „konkretne činjenice“ koje ne… »

„Lufthanza“ tužila putnika jer je propustio let, traži 2.000 evra

Sputnik 13.02.2019
Nemačka avio-kompanija „Lufthanza“ tužila je jednog putnika koji se nije pojavio na letu za poslednju deonicu putovanja. Kako javlja Si-En-En, radi se o praksi koju koriste neki putnici da bi kartu platili jeftinije. Putnici koji presedaju na nekoj… »

EKSKLUZIVNO Prva kolumna Dmitrija Medvedeva: Pred nama je veliki cilj

Sputnik 13.02.2019
Rusiju pokušavaju i nastaviće da pokušavaju da zaustave, spreče da uhvati zalet, ali ruska ekonomija već je razvila jak imunitet na spoljne šokove — realizovanjem nacionalnih projekata i postizanjem ubrzanog rasta, kroz šest godina ona će imati… »

Nebenzja ispravio nemačkog kolegu: Berlin smo zauzimali, a Minsk oslobađali

Sputnik 13.02.2019
Stalni predstavnik Rusije u Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja je tokom rasprave u Savetu bezbednosti UN o četiri godine Minskih sporazuma o Donbasu na primedbu stalnog predstavnika Nemačke Kristofa Hojsgena da je Rusija „zauzela Minsk“, podsetio… »

Nebenzja odgovorio na pretnje novim američkim sankcijama

Sputnik 13.02.2019
Sjedinjene Američke Države toliko govore o uvođenju novih sankcija Rusiji da su u Moskvi već navikli na to i ne obraćaju pažnju, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja. „Oni govore o tome sve vreme. Mi… »