Izvor: Studio B arhiva vesti 13.02.2019

Teška nesreća na putu Skoplje–Tetovo, najmanje 13 mrtvih

Studio B 13.02.2019
Najmanje 13 osoba je poginulo u teškoj saobraćajnoj nesreći na putu Skoplje-Tetovo, kod mesta Karpalak, javili su makedonski mediji. Trenutno se pet putnika bori za život. Autobus koji je putovao iz Skoplja u Tetovo oko 17 časova prešao je na drugu… »

Počela zamena tabli sa natpisom Severna Makedonija

Studio B 13.02.2019
U Severnoj Makedonji počela je zamena saobraćajnih znakova i tabli u skladu sa promenom imena zemlje, a nakon dogovora sa susednom Grčkom kojim je okončan skoro trodecenijski spor i osigurano članstvo u NATO, prenosi AP. (AP Photo/Boris Grdanoski)… »

Jovanović: Srbija ima pravo na parlament, bojkot diže tenzije

Studio B 13.02.2019
Jovanović je ponovio da se LDP neće odazvati pozivu lidera Saveza za Srbiju na bojkot rada parlamenta i poručio da Dragan Ðilas, Vuk Jeremić i Boško Obradović ne mogu da upravljaju LDP-om. Srbija u 21. veku ima pravo na parlament, a izlazak… »

Čadež: Koncesija aerodroma veliki korak za srpsku privredu

Studio B 13.02.2019
Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež izjavio da je početak koncesije beogradskog aerodroma Nikola Tesla, od strane francuske kompanije Vansi, veliki korak za srpsku privredu, jer nam pruža mogućnost da budemo „hab za privednike“… »

Stoltenberg Haradinaju:Bez dozvole KFOR-a KBS ne može na sever

Studio B 13.02.2019
Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg poručio je Ramušu Haradinaju da NATO očekuje da se Kosovske bezbednosne snage pridržavaju važećeg dogovora po kom ne mogu ići na sever pokrajine bez saglasnosti komande KFOR. ”Imamo Briselski sporazum iz… »

Uhapšen i četvrti napadač na vaterpoliste „Crvene zvezde“

Studio B 13.02.2019
Splitska policija privela je danas još jednu osobu koja se dovodi u vezu sa subotnjim napadom na vaterpoliste “Crvene zvezde”. Kako javlja Hina radi se 22-godišnjaku iz Solina, mesta nedaleko od Splita. Zbog subotnjeg napada na vaterpoliste Crvene… »

Španija: Uhapšena kriminalna grupa iz BG zbog marihuane

Studio B 13.02.2019
U zajedničkoj akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i španske policije uhapšene su četiri osobe iz Beograda, članovi organizovane kriminalne grupe, osumnjičene za proizvodnju i… »

Nove elektronske aplikacije za vođenje matičnih knjiga

Studio B 13.02.2019
Elektronske aplikacije za vođenje matičnih knjiga i uverenja o drževljanstvu, kojima se sa lokalnog prešlo na centralizovani sistem izdavanja dokumenata, od danas se koriste u beogradskim opštinama, a prva dokumenta u opštini Savski venac izvadio je… »

VSS poslao dopis: Stav svih srpskih klubova – nećemo u Split

Studio B 13.02.2019
Vaterpolo savez Srbije i srpski klubovi uputili su dopis Upravnom odboru Regionalne lige u kome ističu da iz bezbednosnih razloga ne žele da igraju u Splitu i okolini od 200 kilometara do kraja sezone. VSS i klubovi doneli su odluku na sastanku u Kući… »

Besplatan ulaz za praznike i u Istorijski muzej Srbije

Studio B 13.02.2019
Istorijski muzej Srbije i ove godine će povodom proslave Dana državnosti, ali i 56 rođendana, svim građanima omogućiti da besplatno vide muzejsku postavku. U izložbenom prostoru Muzeja na Trgu Nikole Pašića posetioci će videti veliku… »