Kultura arhiva vesti 13.02.2019

Eros Ramacoti 24. septembra u beogradskoj Štark Areni

RTV 13.02.2019
BEOGRAD - Slavni italijanski pop pevač Eros Ramacoti nastupiće u beogradskoj Štark Areni 24. septembra u okviru svetske turneje koja počinje 17. februara, najavila je danas Sara Đigante iz Charm Music Serbia koja organizuje koncert. Ramacoti je… »

Uručen francuski orden upravnici Galerije Matice srpske Tijani Palkovljević Bugarski

Radio 021 13.02.2019
Francuski Orden umetnosti i književnosti u rangu viteza uručen je Tijani Palkovljević Bugarski, upravnici Galerije Matice srpske, na ceremoniji u Ambasadi Francuske u Beogradu. Orden umetnosti i književnosti dodeljuje francusko Ministarstvo kulture… »

Stigle prve pohvale filmskih kritičara za "Šavove" (VIDEO)

RTV 13.02.2019
BEOGRAD - Novi film Miroslava Terzića, "Šavovi" premijerno je prikazan u ponedeljak, 11. februara, na Berlinskom filmskom festivalu, u sklopu zvanične festivalske selekcije "Panorama", i već su stigle prve pohvale filmskih kritičara, saopštili su… »

Aplauz za "Šavove"

Večernje novosti 13.02.2019
Svetska premijera filma Miroslava Terzića na festivalu u Berlinu. Kritičari i publika oduševljeni ulogom Snežane Bogdanović. U prepunoj dvorani Kino internacionala u Berlinu je održana svečana premijera filma "Šavovi" reditelja Miroslava Terzića… »

Odbrana od prezira: Jovanu Babiću uručena nagrada "Nikola Milošević"

Večernje novosti 13.02.2019
Nagrada za najbolju knjigu u oblasti teorije književnosti i umetnosti, estetike i filozofije objavljenu u prethodnoj godini, uručena je dobitniku Jovanu Babiću. NAGRADA "Nikola Milošević", za najbolju knjigu u oblasti teorije književnosti i… »

Berlin: Izašla knjiga o najboljim srpskim filmovima

Vesti online 13.02.2019
Pravo iz štamparije na štand Filmskog centra Srbije na ovogodišnjem Berlinskom filmskom festivalu stigla je nova knjiga u izdanju Filmskog centra Srbije - "The Best Serbian Films of the 21st century" autora Đorđa Bajića, Zorana Jankovića i Ivana… »

Roman "Za sutra najavljuju konačno razvedravanje" predstavljen u Kinoteci

B92 13.02.2019
Promocija novog romana Branka Rosića „Za sutra najavljuju konačno razvedravanje" održana je 12. februara u Jugoslovenskoj kinoteci. O romanu su govorili ambasador Velike Britanije u Srbiji Denis Kif, dramaturškinja Biljana Srbljanović, pisac… »

"Da li je autoru knjige 'Gomora' i dalje potrebna policijska zaštita?"

B92 13.02.2019
Italijanski pisac Roberto Savijano, poznat po delima o mafiji, izjavio je danas u Berlinu da se u Italiji "dešavaju veoma ozbiljne stvari" i dodao da neće dozvoliti zastrašivanje ministra unutrašnjih poslova Matea Salvinija, koji mu je zapretio… »

Fanovi Bali-bega napali mu ženu: Trudna si na debelom minusu izašla bez rukavica! Ugrozila si i sebe i bebu! Evo šta su sve…

Kurir 13.02.2019
Supruga turskog glumca Buraka Ozčivita, srpskoj javnosti poznatiji kao Bali-beg, završila je u bolnici u sedmom mesecu trudnoće. Naime, glumica Fahrije Evdžen je zbog prehlade morala da prekine odmor i vrati se u Istanbul. Fanovi poznatog para bili su… »

Edukativna tribina o negovanju govornih navika

Sputnik 13.02.2019
Negovanje srpskog jezika i izražavanja jeste jedna od najvažnijih delatnosti na našim prostorima, koje je Ministarstvo za kulturu i informisanje zajedno sa Udruženjem „Izražajnost“ prepoznalo kao nacionalni projekat. „Upravo kultura govora i… »