Izvor: Danas/Politika arhiva vesti 20.02.2019

Si Đinping Vučiću: Spreman sam da zajedno vodimo sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Srbije

Danas 20.02.2019
Predsednik Narodne Republike Kine Si Đinping, u pismu upućenom predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću zahvalio se na čestitki povodom kineskog tradicionalnog praznika – Festivala proleća, kineske Nove godine, i naveo da je spreman da nastavi da… »

Srbiji će, ovim tempom, biti potrebno 40 godina da iskoreni siromaštvo

Danas 20.02.2019
Srbija je zemlja društvene nejednakosti i ovim tempom biće potrebno 40 godina da u njoj bude iskorenjeno siromaštvo, rečeno je danas na tribini „Pravda se ne dobija na poklon, ona se osvaja“. Predsednik Ujedinjenih granskih sindikata Nezavisnost… »

„Bez straha“: Novi protest u Apatinu 22. februara, govori Marko Vidojković

Danas 20.02.2019
Novi protest „1 od 5 miliona“ u Apatinu održaće se u petak, 22. februara, od 18 časova, na platou ispred Doma kulture. Na skupu će govoriti pisac Marko Vidojković, najavili su organizatori. Organizator protesta, Udruženje građana „Bez… »

Tužba protiv rešenja Poverenika za informacije od javnog značaja

Danas 20.02.2019
Agencija za borbu protv korupcije zatražila je podnošenje tužbe protiv rešenja Povernika za informacije od javnog zanačaja kojim joj je naloženo da novinarki CINS-a omogući uvid u dokumente koje su politički subjekti koristili kаo sredstvа… »

Jovanović: U subotu formiranje Asocijacije slobodnih odbornika

Danas 20.02.2019
Svi odbornici u Srbiji koji pripadaju strankama i organizacijama potpisnicama „Sporazuma sa narodom“, kao i nezavisni odbornici koji žele da potpišu taj dokument, formiraće u subotu Asocijaciju slobodnih odbornika, najavio je danas potpredsednik… »

Rašković Ivić: Podela KiM bi dovela do egzodusa Srba koji žive južno od Ibra

Danas 20.02.2019
Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić izjavila je da je „razgraničenje“ sa kosovskim Albancima protivustavno i da će, ako se to dogodi, čelnici aktuelnog režima odgovarati zbog toga kada se vlast promeni, a da bi podela Kosova i… »

Đilas: Sistem aktuelne vlasti se raspada na svim poljima

Danas 19.02.2019
Jedan od lidera Saveza za Srbiju (SzS) Draga Đilas izjavio je večeras da se sistem aktuelne vlasti „raspada na svim poljima“ i da predsednik Srbije Aleksandar Vučić neće još dugo vladati. On je kazao da je Srpska napredna stranka imala veću… »

Izetbegović: Ako Srbija prizna nezavisnost Kosova, svi radari se okreću prema BiH

Danas 20.02.2019
Lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbgović izjavio je da će, u slučaju da Srbija prizna nezavisnost Kosova, svi radari okrenuti prema BiH. Komentarišući najavu inicijative za preispitivanje imena Republika Srpska, Izetbegović je u… »

Dveri: Netačne tvrdnje Noga da nije znao šta mu se stavlja na teret

Danas 20.02.2019
Predsednik Izvršnog odbora Dveri Borko Puškić istakao je da je Disciplinska komisija formirana u skladu sa Statutom i da je disciplinski postupak protiv Srđana Noga pokrenut i vođen po pravilima. „Činjenica da je Srđan Nogo nakon najave o… »

Krlić: Čekam sugestije iz vrha vladajuće koalicije

Danas 20.02.2019
Odbor za kulturu i informisanje Skupštine Srbije još nije pokrenuo proceduru izbora novog poverenika Mandat poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka ličnosti Rodoljubu Šabiću istekao je krajem prošle godine, a Odbor za… »