Izvor: Danas/Politika arhiva vesti 20.02.2019

Dačić: Umesto da pokrenu vojsku, palili ambasade

Danas 20.02.2019
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da, kada je 2008. godine proglašena nezavisnost Kosova, tadašnja vlast u Srbiji nije „pokrenula vojsku“, već su u Beogradu zapaljene američka, nemačka i hrvatska ambasada i… »

Skot: Srbija je na pogrešnoj strani istorije po pitanju krize u Venecueli

Danas 20.02.2019
Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot izjavio je danas, povodom stava Beograda prema krizi u Venecueli, da je Srbija na pogrešnoj strani istorije. „Narod Venecuele gladuje pod nelegalnom vladavinom diktatorskog režima. Više od 50 država Latinske… »

Burundi: Uvek na strani Srbije

Danas 20.02.2019
Ministar spoljnih poslova Burundija Ezekjel Nibižira izjavio je danas u Beogradu da je ta zemlja uvek bila na strani Srbije, zbog čega je povukla odluku o priznanju nezavisnosti Kosova. Burundi je uvek protiv secesije, rekao je Nibižira posle razgovora… »

Tači: Sporazum do kraja godine ili rizik od destabilizacije regiona

Danas 20.02.2019
Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas da je dijalog za postizanje konačnog sporazuma sa Beogradom neizbežan i da postoji rizik od destabilizacije regiona, ako sporazum ne bude postignut ove godine. „Nema sumnje da ako se ne dogovorimo ove… »

Vučić sa Fabricijem: Nema alternative dijalogu Beograda i Prištine

Danas 20.02.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa šefom Delegacije Evropske unije ambasadorom Semom Fabricijem sa kojim je razgovarao o evropskom putu Srbije, problemima u dijalogu Beograda i Prištine, sprovođenju političkih i ekonomskih… »

Portal Bebac najoštrije osudio ponašanje Vučića i Lončara

Danas 20.02.2019
"Fotografisanje za medije važnije od bezbednosti bolesne dece" Portal Bebac najoštrije je osudio krajnje neodgovorno i bahato ponašanje ministarstva zdravlja Zlatibora Lončara i predsednika Aleksandra Vučića koji su zarad lične promocije ugrozili… »

Agencija: Kampanjom „Budućnost Srbije“ Vučić nije prekršio zakon

Danas 20.02.2019
Povodom prijave podnete Agenciji za borbu protiv korupcije u vezi sa aktivnostima predsednika Republike u okviru kampanje „Budućnost Srbije“, Agencija je saopštila da predsednik Republike nije prekršio Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije… »

Stefanović sa turskim ministrom o saradnji policija dve zemlje

Danas 20.02.2019
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Istanbulu sa ministrom unutrašnjih poslova Turske Sulejmanom Sojluom o unapređenju saradnje policija dve zemlje u borbi protiv organizovanog kriminala, terorizma, kao i u… »

Šreder: Priština će morati da ukine tarife namenjene Srbiji

Danas 20.02.2019
Bivši nemački kancelar Gerhard Šreder izjavio je da je uvođenje prištinskih taksi na srpsku robu loša stvar i da je njihovo ukidanje preduslov da se strane vrate za pregovarački sto. Šreder je u intervjuu za Blic rekao da je „siguran da će… »

Nogo: Politička eliminacija unutar Dveri nezgodnog rivala

Danas 20.02.2019
Disciplinska komisija Dveri izbacila Srđana Noga iz stranke Narodni poslanik Srđan Nogo izbačen je iz Dveri. Nogo za Danas kaže da je odluka nezakonita i nepostojeća i da će se na nju žaliti. Kako je juče saopšteno iz Dveri, disciplinska komisija… »