Izvor: Politika arhiva vesti 20.02.2019

Ako razgraničenje bude zvaničan predlog o tome će se izjasniti parlament i narod

Politika 20.02.2019
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da razgraničenje sa Kosovom nije zvaničan predlog, nego ideja državnih zvaničnika i da će se ako postane zvaničan predlog naći pred Skupštinom Srbije i o njoj će odlučivati građani… »

Generalni direktor Železnica Srbije podneo ostavku

Politika 20.02.2019
Generalni direktor preduzeća „Železnice Srbije a.d” Miroslav Stojičić podneo je ostavku, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Stojičić je uputio dopis Vladi Srbije, Ministarstvu, kao i predsedniku… »

Uhapšeno pet osoba zbog izvoza stranog voća u Rusiju

Politika 20.02.2019
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, uhapsili su pet osoba koje su osumnjičene da su uvozile voće iz Grčke, izrađivali za njega lažnu dokumentaciju i potom ga, kao proizvode srpskog porekla, prodavali na… »

Putin: Više dece a manje poreza

Politika 20.02.2019
Glavni zadatak da se sačuva ruski narod i da se podrže mladi koji formiraju porodicu, pošto je natalitet u opadanju, rekao ruski predsednik. MOSKVA - Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je danas da Rusija treba da se kreće samo napred i da to… »

Đere eliminisao Tima na turniru u Riju

Politika 20.02.2019
RIO DE ŽANEIRO - Srpski teniser Laslo Đere ostvario je najveću pobedu u karijeri, pošto je savladao svetskog broja osam Dominika Tima iz Austrije 6:3, 6:3 na turniru u Rio de Žaneiru. Đere je za samo 80 minuta igre u prvom kolu izbacio prvog nosioca… »

Od danas proizvodi sa KiM u centralnoj Srbiji

Politika 20.02.2019
Proizvodi srpskih proizvođača sa Kosova i Metohije od danas će se prvi put organizovano naći na policama marketa u centralnoj Srbiji. Za početak, vina i proizvodi zemljoradničkih zadruga sa prostora KiM biće na rafovima prodavnica… »

Iskusan tim na pobedu u Estoniji

Politika 20.02.2019
Dvanaest igrača koji su došli na prekjučerašnje okupljanje sutra u Talinu pokušava da obezbedi vizu za „Mundobasket 2019” u Kini. – Antonić: Teodosić se uželeo košarke. Pošto Branko Lazić nije bio u stanju da se priključi reprezentaciji… »

EU dodatno da utiče na Prištinu da povuče jednostrane poteze

Politika 20.02.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa šefom Delegacije EU, ambasadorom Semom Fabricijem kojem je preneo očekivanje da će EU uložiti dodatne napore kako bi Prištinu navela da povuče jednostrane poteze kojim dovodi u opasnost mir i… »

Poginuo rudar u Resavici

Politika 20.02.2019
DESPOTOVAC - Rudar Mile Škorić (52) poginuo je jutros u rudniku uglja Resavica. Do nesreće je došlo kada se na rudara urušila veća količina uglja, prenosi ta televizija. Odmah su angažovane sve službe kako bi izvukle rudara, otkopali su ugalja i… »

Kineske vlasti zabranile ulazak turistima na Tibet

Politika 20.02.2019
PEKING - Kina je zabranila pristup Tibetu za strane turiste zbog predstojećeg obeležavanja godišnjica koje preispituju legitimitet kineske vladavine nad ovom himalajskom regijom. Turističke agencije saopštile su da će ulazak u Tibet stranim… »