Izvor: RTV arhiva vesti 20.02.2019

Dačić o razgraničenju: Da li je Đinđić izašao pred Skupštinu s tim, a ni Dejton nije bio po Ustavu BiH

RTV 20.02.2019
BEOGRAD - Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić precizirao je danas da je razgraničenje jedna od ideja za rešavanje kosovskog pitanja, da predsednik Srbije i vlada vode državnu politiku, a da će se o dogovoru s Prištinom, ako do njega… »

Skot: Srbija po pitanju Venecuele na pogrešnoj strani istorije

RTV 20.02.2019
BEOGRAD - Srbija je na pogrešnoj strani istorije, smatra ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot, komentarišući poziciju Srbije po pitanju trenutne političke krize u Venecueli. "Narod Venecuele gladuje pod nelegalnom vladavinom diktatorskog režima. Više od… »

Uvozili voće iz Grčke pa ga kao "srpsko" izvozili u Rusiju

RTV 20.02.2019
BEOGRAD - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odеljеnja za borbu protiv korupcijе, uhapsili su pеt osoba kojе su osumnjičеnе da su uvozilе voćе iz Grčkе, izrađivali za njеga lažnu dokumеntaciju i potom ga, kao proizvodе srpskog… »

Rusija predstavila hiperzvučnu raketu Cirkon

RTV 20.02.2019
MOSKVA - Ruski predsednik Vladimir Putin predstavio je danas nove tipove naoružanja, a najveću pažnju poklonio je hiperzvučnoj raketi "Cirkon", koja je u stanju da leti brzinom od devet mahova. Putin je tokom obraćanja Federalnoj skupštini rekao da… »

Popović: Jedina državna politika je kompromis u okviru Ustava i Rezolucije 1244

RTV 20.02.2019
BEOGRAD - Ministar zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović izjavio je da je jedina državna politika po pitanju Kosova i Metohije postizanje kompromisa sa Albancima, u okviru Ustava Srbije i Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih… »

U Novom Sadu otvoren Kosmetski kutak sa proizvodima iz pokrajine

RTV 20.02.2019
NOVI SAD - Prvi rafovi sa proizvodima srpskih proizvođača sa Kosova i Metohije otvoreni su danas u Novom Sadu, kao i Kosmetski kutak, u centru Novog Sada, gde će biti predstavljani srpski proizvodi sa Kosova i Metohije. Privrednici sa Kosova i… »

Pacoli traži sastanak sa Amerikancima

RTV 20.02.2019
PRIŠTINA - Ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli je zatražio od kosovskoh lidera da hitno organizuju sastanak sa predstavnicima Sjedinjenih Američkih Država, radi potvrde prijateljstva sa zapadnim saveznicima, navode danas prištinski… »

Vučić i Fabrici o evropskom putu Srbije

RTV 20.02.2019
BEOGRAD - Prеdsеdnik Rеpublikе Srbijе Alеksandar Vučić sastao sе danas sa šеfom Dеlеgacijе Evropskе unijе ambasadorom Sеmom Fabricijеm sa kojim jе razgovarao o еvropskom putu Srbijе, problеmima u dijalogu Bеograda i Prištinе… »

Poginuo rudar u Resavici

RTV 20.02.2019
DESPOTOVAC - Rudar Mile Škorić (52) poginuo je jutros u rudniku uglja Resavica, javlja Pink. Do nesreće je došlo kada se na rudara urušila veća količina uglja, prenosi ta televizija. Odmah su angažovane sve službe kako bi izvukle rudara, otkopali… »

Zaplenjeno više od 14 kilograma marihuane

RTV 20.02.2019
BEOGRAD - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, uhapsili su bračni par M.C. (1984) i M.C (1984) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u… »