Đorđević: Srbiji podrška Francuske i u oblasti rada

Beta 21.02.2019

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa potpredsednikom Francusko-srpske privredne komore Erikom Graserom o unapređenju saradnje i mogućoj realizaciji projekata Srbije sa francuskim kompanijama u oblasti rada.

Đorđević je rekao da Srbija aktivno radi na stvaranju boljih uslova rada svih građana, kao i da je bilo koji vid pomoći i ideja u toj oblasti od velikog značaja, saopštilo je Ministarstvo za rad.

"Želimo da naši građani kao prvo budu zaštićeni u svakom pogledu i da na najlakši način ostvare sva svoja prava koja imaju kao radnici. Vlada Srbije donela je Odluku da ova godina bude godina bezbednosti i zdravlja na radu i Ministarstvo je otpočelo i kampanju Bezbedan rad - zdrava budućnost", rekao je Đorđević i dodao da je upravo bolja bezbednost zaposlenih preduslov za veći i uspešniji privredni rast svake zemlje.

Po rečima Đorđevića u planu je donošenje novog Zakona o bezbednosti i zdravlju na radu, kao i Zakona o osiguranju od povreda na radu radi naknade štete.

On je kazao da projekat Reci NE radu na crno daje dobre rezultate i da je omogućio da veliki broj radnika, koji nisu bili prijavljeni, potpišu ugovore o radu.

Potpredsednik Francusko-srpske privredne komore Erik Graser istakao je da su francuske kompanije zainteresovane da svoja iskustva prenesu i Srbiji i da će im biti zadovoljstvo da se neke od njihovih ideja realizuju.

Kako je naveo, već je razgovarao i sa predsednicom Vlade Anom Brnabić i ministrom finansija Sinišom Malim o potencijalnim projektima.

"Srbija i Francuska su uvek bile prijateljske zemlje i to ćemo nastaviti i u budućnosti da negujemo u svakoj oblasti saradnje. Otvoreni smo za svaku vrstu saradnje i verujemo da će ona biti ostvarena na obostrano zadovoljstvo", rekao je Graser.

(Beta, 02.21.2019)

Beta »

Ekonomija, najnovije vesti »