Izvor: RT Kragujevac arhiva vesti 15.03.2019

Prodavala drogu petnaestogodišnjacima

RT Kragujevac 15.03.2019
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u Topoli, uhapsili su 37-godišnju J. S., zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo neovlašćena proizvodnja i prodavanje opojnih droga, petnaestogodišnjacima, koji su je naknadno… »

Završena sednica Skupštine grada

RT Kragujevac 15.03.2019
Sa 54 glasa „za“ usvojen je Statut grada Kragujevca na prvoj ovogodišnjoj sednici lokalnog paralmenta. Nacrt Statuta ranije je dobio saglasnost Ministarstva za državnu i lokalnu samoupravu. Odbornici su, između ostalog, usvojili odluke o izradi tri… »

Prištinsko pozorište predstavilo se kragujevačkoj publici

RT Kragujevac 15.03.2019
Narodno pozorište Prištine, sa sedištem u Gračanici predstavilo se sinoć kragujevačkoj publici predstavom „Razvojni put Bore Šnajdera“, po tekstu Aleksandra Popovića, a u režiji Slobodana Skerlića. Kritika je dramu „Razvojni put Bore… »

Zašto je deo opozicije bojkotovao rad gradskog parlamenta?

RT Kragujevac 15.03.2019
Redovno, 23. zasedanje Skupštine grada, proteklo je bez dela kragujevačke opozicije. Odbornici Šumadijske regije – Pokreta građana, na početku sednice, obrazložili su razloge zbog kojih su bojkotovali rad lokalnog parlamenta. Njima su se… »

Prodaja parking karata od ponedeljka u prostorijama JKP „Šumadija“

RT Kragujevac 15.03.2019
Prodaja parking i stanarskih karata kao i podnošenje reklamacija, od ponedeljka se obavlja u prostorijama Javno-komunalnog preduzeća „Šumadija“, u Industrijskoj ulici.… »

Epicentar: R. Vukadinović i Z. Nikolić

RT Kragujevac 15.03.2019
O zakonskoj regulativi, pravima potrošača i kolektivoj zaštiti u „Epicentru“ govore – ekspert za pravo Evropske unije, prof. dr Radovan Vukadinović i Zoran Nikolić, predsednik Regionalnog savetovališta za potrošače za Šumadiju i zapadnu… »

Stručna tribina o naplati toplotne energije

RT Kragujevac 15.03.2019
Naplata toplotne energije po potrošnji, kvalitet grejanja, mogućnost izbora, merljivost potrošnje i poboljšanje komunikacije između toplana i krajnjih kupaca toplotne energije bile su teme stručne tribine, koja je održana u Kragujevcu. Debata je… »

Deo opozicije bojkotovao sednicu gradskog parlamenta

RT Kragujevac 15.03.2019
Odbornička grupa „Šumadijska regija – Pokret slobodnih građana“, kao kolektivna članica Unija slobodnih i nezavisnih odbornika, donela je odluku o bojkotu plenarnih zasedanja Skupštine grada Kragujevca. Istu odluku donela je i odbornička grupa… »

Usvojen novi Statut grada Kragujevca

RT Kragujevac 15.03.2019
Prvu ovogodišnju sednicu Skupštine grada obeležilo je usvajanje novog Statuta grada Kragujevca, koji je sa 54 glasa prihvatila većina odbornika. Usvojen je i niz važnih odluka iz oblasti prostorno urbanističkog planiranja, poslovanja ustanova… »

Svetski dan borbe protiv glaukoma

RT Kragujevac 15.03.2019
Glaukom ili „kradljivac vida“ drugi je uzročnik slepila u svetu, kažu stručnjaci. Posle katarakte, koja je na prvom mestu, jedna od bolesti čije simptome je, u začetku, teško uočiti. Svetski dan borbe protiv glaukoma, koji se obeležava svake… »