Kultura arhiva vesti 15.03.2019

Balkanska međa rasplakala moskovsku publiku: Svečana premijera u Moskvi pred više od 2.000 gledalaca

Kurir 15.03.2019
Film „Balkanska međa“, koji će beogradska publika videti u utorak, 19. marta, u Sava centru i odmah nakon toga u bioskopima, sinoć je premijerno prikazan u Moskvi, na svečanoj premijeri pred više od 2.000 gledalaca u dve pune dvorane… »

Ćerka predsednika Amerike napustila Srbiju: Tifani Tramp otišla iz Beograda!

Kurir 15.03.2019
Tifani Tramp, ćerka predsednika SAD Donalda Trampa, napustila je rano jutros Srbiju. Tifani Tramp je na aerodrom "Nikola Tesla" stigla u pratnji obezbeđenja, zajedno sa svojim dečkom Majklom Bulosom, sa kojim je nedelju dana boravila u Srbiji. Iako je… »

Film o slavnom pevaču grupe Kvin dobija nastavak?

B92 15.03.2019
"Boemska rapsodija", film o legendarnom pevaču grupe Kvin Frediju Merkjuriju, uskoro bi mogao da dobije nastavak. Austrijski reditelj Rudi Doležal, koji je godinama bio prijatelj sa Merkjurijem, otkrio je za portal Page Six da reditelj filma "Boemska… »

Skulpture Svetomira Arsića Basare u Galeriji SANU

Politika 15.03.2019
Akademik Svetomir Arsić Basara u Galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti od večeras u 19 sati izlaže deo svog opusa nastalog od 1998. do 2018. Koristeći drvo i gvožđe kao najčešći materijal za realizaciju svojih skulptura, ne zapostavljajući… »

Pepeo slavnog Dilana prosut po njegovom omiljenom mestu koje je kupio dok je snimao "Beverli Hils"

Telegraf 15.03.2019
Privatna ceremonija u Lukovu čast biće održana u krugu porodice i prijatelja u narednih nekoliko nedelja. Luk Peri (52) pre nekoliko dana je kremiran, a njengov pepo prosut je po mestu koje je najviše voleo - farmi u Tenesiju. Kako kažu izvori iz… »

BGF: Novo delo Zorana Hristića premijerno na Kolarcu

Dnevnik 15.03.2019
BEOGRAD: Filharmonijski koncert na Kolarcu večeras će tradicionalno biti posvećen uspomeni na ubijenog premijera Zorana Ćinđića. Kako je najavljeno, Beogradska filharmonija će pod upravom maestra Hauarda Grifitsa izvesti balkansku premijeru… »

Madrid dobio mural beogradskog umetnika (FOTO)

Vesti online 15.03.2019
Andrej Žikić - Artez, beogradski vizuelni umetnik već je obojio zidove mnogih gradova, među kojima su Istanbul, Beč, Kairo. Prošle nedelje u okviru umetničkog sajma "Urvanity Art Fair" naslikao je mural u jednoj od ulica u Madridu. Mural pod… »

Inspekcija oduzela 12,5 tona hrane iz kafane na Ibarskoj magistrali

Danas 15.03.2019
Veterinarska inspekcija oduzela je 12,5 tona nebezbedne mesa i drugih namirnica iz kafane „Kod Brace“ na Ibarskoj magistrali i predala je na propisno uništavanje, pošto su vanrednim nadzorom ustanovljene brojne nepravilnosti u pripemi i održavanju… »

Eyesburn: "Svet srlja u ništavilo"

Nedeljnik 15.03.2019
"Nekako je tad sve išlo jedno sa drugim prirodnim putem. Drugačija je atmosfera bila tada. Mentalitet je bio drugačiji, solidarnost je bila jača" Album "Fool control" snimili ste 2000. Može li se reći da je naslovna pesma sa tog albuma aktuelna i… »

Vrhunac življenja je imati meru

Politika 15.03.2019
Da nije ovog iskrivljenog društva, Ilija Čvorović bio bi čovek za primer. Imao je potencijala da postigne mnogo više nego što mu je ovo društvo omogućilo, kaže glumac Ljubomir Bandović. Ilija Čvorović je dobio mnogo od mene. Sada je u… »