Ekonomija arhiva vesti 19.03.2019

Svetska banka: Pala stopa nezaposlenosti na Zapadnom Balkanu, najveća na Kosovu

N1 Info 19.03.2019
U izveštaju Svetske banke i Bečkog instituta za međunarodne ekonomske studije o trendovima na tržištima rada na Zapadnom Balkanu za 2018. godinu se ističe da je nezaposlenost na Kosovu najveća na Balkanu i da iznosi 29 odsto. U izveštaju se… »

Volkswagen seli ukrajinski pogon u Srbiju?

Auto blog 19.03.2019
Dugogodišnji zastupnik „Škode“ u Srbiji i vlasnik kompanije „Auto Čačak“ Milenko Kostić izjavio je za „Večernje novosti“ da postoji verovatnoća da se u Srbiju preseli „Folksvagenova“ fabrika iz Ukrajine. Ta fabrika nije postigla… »

Lidl upozorio potrošače da poklon kartice ne kupuju od preprodavaca

Beta 19.03.2019
Kompanija Lidl Srbija upozorila je danas potrošače da su se na pojedinim sajtovima, kao i na profilima na društvenim mrežama, pojavili oglasi za prodaju Lidl poklon kartica, po cenama nižim od njihove vrednosti. Kako je navedeno u saopštenju Lidla… »

Kosovske takse ugrožavaju sporazum CEFTA

Nova ekonomija 19.03.2019
Sporazum o slobodnoj trgovini (CEFTA) iz 2006. godine, doveden je u pitanje, posle uvođenja taksi od 100 odsto na srpsku robu na Kosovu, rekao je Rasim Ljajić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija. "Ako CEFTA ovo nije mogla da spreči… »

Erdogan na predizbornim skupovima u Turskoj prikazao snimak napada sa Novog Zelanda

Novi magazin 19.03.2019
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan prikazao je tokom predizbornih skupova za lokalne izbore video snimak napada na džamije na Novom Zelandu, prenosi Bi-Bi-Si (BBC). Snimak je napadač postavio na Fejsbuku, ali je ta društvena mreža sutradan… »

Mihajlović: Još 850 miliona dinara za puteve u Podunavskom okrugu

Danas 19.03.2019
Ministarka građevinarstva, saobraćaja infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović, rekla je danas u Smederevskoj Palanci da bez ulaganja u infrastrukturu nema razvoja i napretka nijedne opštine u Srbiji i da će Vlada nastaviti da ulaže i u saobraćajnu… »

Evro sutra 117,94 dinara

Novi magazin 19.03.2019
Dinar će u sredu biti jači za 0,1 odsto u odnosu na evro i zvanični srednji kurs biće 117,9446 dinara za jedan evro, što će biti najjača vrednost dinara u ovoj godini, objavila je Narodna banka Srbije (NBS). Centralna banka danas je intervenisala… »

Žene u Srbiji duže rade neplaćene poslove od muškaraca

Nova ekonomija 19.03.2019
ISTRAŽIVANJE: Rodne nejednakosti u Srbiji. Rodne nejednakosti predstavljaju jednu od najvećih društvenih nepravdi. One razdvajaju dve najveće grupe stanovništva prema šansama da pristupe raznim resursima, da zauzmu društvene položaje i ostvare… »

Porodilje dobijaju i manji iznos kredita

Kamatica 19.03.2019
Koliki iznos kredita žene mogu da podignu dok su na porodiljskom odsustvu određuje država, nezavisno od zarade koju primaju od poslodavca. Naime, mame koje u toku godine, u kojoj su na porodiljskom bolovanju, žele da podignu bilo koju vrstu kredita… »

Kokan Mladenović: Treba radikalizovati proteste

Danas 19.03.2019
Reditelj Kokan Mladenović izjavio je danas da treba radikalizovati aktuelne proteste i da postoji „milion maštovitih, pametnih građanskih načina da se napravi ozbiljna šteta režimu, a da to ne bude nasilno“. Mladenović je za TV N1 rekao da jako… »