Ekonomija arhiva vesti 19.03.2019

Nezaposlenost na Zapadnom Balkanu na istorijskom minimumu

Glas Amerike 19.03.2019
Od drugog tromesečja 2017. do drugog kvartala 2018. otvoreno 68.000 novih radnih mesta na Zapadnom Balkanu, dok je godinu dana ranije ta brojka bila znatno veća, kada je otvoreno 231.000 novih radnih mesta. Kako pokazuje izveštaj "Trendovi na tržištu… »

"Folksvagen" ukrajinski pogon seli u Srbiju?

Vesti online 19.03.2019
Dugogodišnji zastupnik "Škode" u Srbiji i vlasnik kompanije "Auto Čačak" Milenko Kostić izjavio je za današnje "Večernje novosti" da postoji verovatnoća da se u Srbiju preseli "Folksvagenova" fabrika iz Ukrajine. Ta fabrika nije, rekao je… »

Lidl upozorava da se ne kupuju poklon kartice kod preprodavaca

Radio 021 19.03.2019
Kompanija Lidl Srbija upozorila je potrošače da su se na pojedinim sajtovima, kao i na profilima na društvenim mrežama, pojavili oglasi za prodaju Lidl poklon kartica, po cenama nižim od njihove vrednosti. Kako je navedeno u saopštenju Lidla, u… »

Ljajić: Uvođenjem kosovskih taksi sporazum CEFTA doveden u pitanje

Danas 19.03.2019
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić rekao je da je Sorazum o slobodnoj trgovini (CEFTA) iz 2006. godine posle uvođenja taksi od 100 odsto na srpsku robu na Kosovu, doveden u pitanje i da zahteva oporavak da bi se održao… »

"Nedopustivo korišćenje snimka napada u političke svrhe"

B92 19.03.2019
London -- Ministar spoljnih poslova Novog Zelanda, Vinston Peters osudio je korišćenje snimka napada na političkim mitinzima predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana. Reč je video snimku koji je naslovljen sa "Terorista koji je neprijatelj islama i… »

Mihajlovićeva: Još milijardu dinara za puteve u Podunavskom okrugu

Kurir 19.03.2019
U puteve u Podunavskom okrugu ove godine biće uloženo milijardu dinara, najavila je danas u Smederevskoj Palanci potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović. Posle sastanka s načelnikom… »

Dinar u ofanzivi: Evro pao ispod 118 RSD

B92 19.03.2019
Beograd -- Dinar će u sredu biti jači za 0,1 odsto u odnosu na evro i zvanični srednji kurs biće 117,9446 dinara za jedan evro. Ovo će biti najjača vrednost dinara u ovoj godini, objavila je Narodna banka Srbije (NBS). Centralna banka danas je… »

Žene u Srbiji duže rade neplaćene poslove od muškaraca

Nova ekonomija 19.03.2019
ISTRAŽIVANJE: Rodne nejednakosti u Srbiji. Rodne nejednakosti predstavljaju jednu od najvećih društvenih nepravdi. One razdvajaju dve najveće grupe stanovništva prema šansama da pristupe raznim resursima, da zauzmu društvene položaje i ostvare… »

Porodilje u Srbiji dobijaju manje iznose kredita

Nova ekonomija 19.03.2019
Koliki iznos kredita žene mogu da podignu dok su na porodiljskom odsustvu određuje država, nezavisno od zarade koju primaju od poslodavca. Naime, žene koje u toku godine, u kojoj su na porodiljskom bolovanju, žele da podignu bilo koju vrstu kredita… »

Protesti upereni protiv nakaradne vlasti, koju treba što pre oterati

Nova ekonomija 19.03.2019
Kokan Mladenović, reditelj, kaže da jako veruje u proteste, ali misli i da su političke organizacije uspele da ih "pučiraju", odnosno, da su dešavanjima proteklog vikenda oni prestali da budu građanski. On na to očekuje odgovor građanske Srbije… »