Izvor: BBC News arhiva vesti 19.03.2019

Pucnjava na Novom Zelandu: Ardern obećala da nikada neće izgovoriti ime napadača

BBC News 19.03.2019
Premijerka Novog Zelanda kaže da osobi koja je pucala na dve džamije ne sme da se dozvoli da postane popularan. Premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern obećala je da nikada neće izgovoriti ime osobe koja je izvršila napad na dve džamije u toj… »

Ekonomist objavio listu najskupljih gradova: Pariz, Hong Kong i Singapur dele prvo mesto

BBC News 19.03.2019
Ovo je prvi put da tri grada dele prvu poziciju u istraživanju koje ispituje troškove života u 133 grada širom sveta. Pariz se probio na vrh liste najskupljih gradova, uz Hong Kong i Singapur. Ovo je prvi put da tri grada dele prvu poziciju u 30… »

Novi Sad: Kazne za roditelje zbog neopravdanih izostanaka dece

BBC News 19.03.2019
Kakve su posledice i kolike su kazne ukoliko deci ne opravdate časove. Ukoliko vašem detetu ne opravdate izostanke sa časova ili iznosite sumnjiva opravdanja, možete da završite na sudu, pa čak i da za to platite kaznu. Prekršajnom sudu u Novom… »

Kazahstan: Predsednik podneo ostavku nakon tri decenije na vlasti

BBC News 19.03.2019
Nursultan Nazarbajev došao je na čelo Kazahstana 1990. godine. Predsednik Kazahstana Nursultan Nazabrajev, koji je na čelu države bio od proglašenja nezavisnosti od Sovjetskog Saveza, objavio je da podnosi ostavku. U televizijskom obraćanju… »

Dan jednakih plata: Jeftiniji prevoz za žene u Berlinu

BBC News 19.03.2019
Berlinski prevoznik nudi popust zbog nejednakosti u zaradama. Berlinska agencija za javni prevoz BVG ponudila je ženama 21 odsto popusta na cene karata u prestonici povodom Dana jednakih plata u Nemačkoj. Iz te agencije poručuju da je cilj akcije… »

Italija: Milanska skala vraća milione Saudijskoj Arabiji

BBC News 19.03.2019
Čuvena Milanska skala obustavila je partnerstvo o finansiranju sa Saudijskom Arabijom, nakon burne reakcije javnosti. Čuvena Milanska skala moraće da Saudijskoj Arabiji vrati više od tri miliona evra, nakon što je sporazum o finansiranju sa tom… »

Rumunska borkinja protiv korupcije kandidatkinja za prvog evropskog tužioca

BBC News 19.03.2019
Laura Kodruca Koveši je u Rumuniji izgradila reputaciju neustrašivog borca protiv korupcije, ali se njenom izboru protiv vlada te zemlje. Evropska unija nikad nije imala glavnog tužioca, a sada je najozbiljniji kandidat za to žena koja je u otadžbini… »

Robin Fud - mobilna aplikacija za pomoć gladnima

BBC News 19.03.2019
Glad i bacanje hrane - dva globalna problema. Rešenje za njih našli su mladi preduzetnici iz Slovenije i napravili aplikaciju Robin Fud, koja uskoro stiže i u Srbiju. Na planeti sa više od sedam milijardi stanovnika, 821 miliona ljudi gladuje. Glad je… »

Uragan Idai: Više stotine žrtava, strahuje se da će ih biti oko 1.000

BBC News 19.03.2019
Predsednik Mozambika Filip Nijusi svedočio da je video leševe kako plutaju blizu grada Beire, teška situacija i u Zimbabveu i Malaviju. Broj stradalih u uraganu Idai u Africi mogao bi da poraste i do 1.000, rekao je predsednik Mozambika Filipe Nijusi… »

Majspejs priznao da je izgubio 50 miliona pesama okačenih tokom 12 godina

BBC News 19.03.2019
Ova društvena mreža se izvinila zbog brisanja podataka tokom prebacivanja na drugi server. Majspejs, jedna od prvih društvenih mreža, objavila je izvinjenje nakon što je prebacivanje na drugi server izazvalo ogroman gubitak podataka. Poruka… »