Izvor: RTV Novi Pazar/Društvo arhiva vesti 19.03.2019

Nastavljena uspešna saradnja Narodnog fronta i Opšte bolnice Novi Pazar

RTV Novi Pazar 19.03.2019
U okviru sporazuma za saradnju između Narodnog fronta i Opšte bolnice Novi Pazar ,ginekolog-hirurg dr Dejan Pavlović već četvrti put dolazi na ginekološko-akušersko odeljenje gde izvodi najsavremenije laparoskopske operacije. Za prethodna tri… »

Sve intenzivniji radovi – od sutra krpljenje udarnih rupa

RTV Novi Pazar 19.03.2019
Na desnoj obali Raške u Ulici 37. Sandžačke divizije, radnici Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta počeli su danas radove na izgradnji stepeništa do sekundarnog rečnog korita. Time se, kako najavlju nadležni, zahuktava… »

Bespovratna sredstva za privrednike i početnike u biznisu

RTV Novi Pazar 19.03.2019
Predstavnci nevladine organizacije “Eneca” i Odjeljenja za lokani ekonomski razvoj pri Gradskoj upravi Novog Pazara predstavili su konkurs programa “Pokreni se za posao” u okviru kog privrednici i početnici u biznisu imaju priliku da konkurišu… »

BNV očekuje reviziju Akcionog plana

RTV Novi Pazar 19.03.2019
Predstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća učestvovali su danas u Beogradu na prezentaciji rezultata koji se odnose na sprovođenje Akcionog plana za ostvarivanje prava manjina u Srbiji, koju su organizirali Vijeće Evrope i Kancelarija za ljudska i… »

Paunović o manjinama: Napredak u obrazovanju, ima dosta posla oko informisanja

RTV Novi Pazar 19.03.2019
U ostvarivanju prava nacionalnih manjina najviše napretka učinjeno je u obrazovanju, a dosta rada predstoji na polju informisanja na jezicima manjina, izjavila je Direktorka Kancelarije Vlade Srbije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović… »

Novi Nacrt zakona o trgovini prepoznaje dropshipping, online prodavnice i cene u stranim valutama

RTV Novi Pazar 19.03.2019
U novom Nacrtu izmena i dopuna zakona o trgovini, tretiranje i oflajn i onlajn trgovine doživelo je promene, a naročito je značajno što je u potonjem načinu trgovine Nacrt prepoznao različite poslovne modele i njihove specifičnosti, piše portal… »

Ukida se trajna registracija za mopede, skutere – ali i za traktore

RTV Novi Pazar 19.03.2019
Od 3. aprila prestaje da važi trajna registracija za mopede. Nakon tog datuma, svi mopedi moraće da imaju standardnu registraciju i da je obnavljaju svake godine, saznaje sajt Polovni automobili. Na ulicama i dalje mogu da se vide skuteri sa novim i… »

U toku konkurs za predsednike Višeg i Prekršajnog suda

RTV Novi Pazar 19.03.2019
Raspisan je konkurs za izbor predsednika Višeg i Prekršajnog suda. Konkurs je raspisao Visoki savet sudstva i on je objavljen u poslednjem izdanju Službenog glasnika a važi 15 dana od objavljivanja. Zainteresovani kandidati dužni su da uz prijavu… »

Uveče kod lekara, ali s novčanikom

RTV Novi Pazar 19.03.2019
Predlog zakona o zdravstvenoj zaštiti predviđa spajanje domova zdravlja i bolnica. Doktori iz državnih ustanova imaće pravo na dopunski rad kod drugog poslodavca. Sve zdravstvene ustanove izuzev apoteka, koje ostaju u nadležnosti lokalnih samouprava… »

Sport i surutka jačaju imunitet

RTV Novi Pazar 19.03.2019
Smene godišnjih doba uvek prouzrokuju pad imuniteta, pa je potrebno da ga dodatno ojačamo da bismo izbegli razbolevanje. Ukoliko budete primenjivali sledeće savete, bićete zdravi kao dren, a prolećni umor će vas zaobići. Najpre, potrudite se da… »