Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 19.03.2019

Osumnjičeni za upad u RTS na slobodi

Slobodna Evropa 19.03.2019
Prekršajni sud ukinuo je presude od 30 dana zatvora petorici osuđenih zbog upada u zgradu Radio televizije Srbije u Beogradu tokom protesta "Jedan od pet miliona", potvrdio je večeras agenciji Beta predsednik Prekršajnog suda Milan Marinović. On je… »

Vučić: U sredu odluka o uhapšenima

Slobodna Evropa 19.03.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u utorak da ima mogućnost da abolira samo nekoga ko je počinilac krivičnog dela ili ko je osumnjičen za tako nešto, ali i dodao da se kao čovek nada da će Apelacioni prekršajni sud osloboditi one… »

Vučić odlikovao predsednika upravnog odbora Gasproma

Slobodna Evropa 19.03.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je odlikovanje, orden srpske zastave drugog stepena, predsedniku Upravnog odbora ruske kompanije Gasprom Alekseju Mileru za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih… »

CG Tužilaštvo ostaje pri optužnici za pokušaj terorizma

Slobodna Evropa 19.03.2019
Iznošenje završnih riječi u slučaju pokušaja terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine počelo je u utorak podgoričkom Višem sudu a specijalni tužilac Saša Čađenović je saopštio da Tužilaštvo u potpunosti ostaje pri optužnici… »

NUNS: Javni funkcioneri da prestanu sa širenjem netrpeljivosti prema TV N1

Slobodna Evropa 19.03.2019
Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osudilo je u utorak kampanju koju, kako se navodi, državni funkcioneri i mediji bliski vlastima vode protiv televizije N1 i njenih novinara, ocenjujući da je reč o nedopustivom pritisku na slobodu medija… »

Reporteri bez granica: RTS treba da izveštava o protestu

Slobodna Evropa 19.03.2019
Međunarodna organizacija Reporteri bez granica (RSF), ogranak za Evropu, saopštio je da bi Radio-televizija Srbije trebalo da izveštava o protestima u Beogradu. “Javni servis nije sredstvo propagande i treba da obezbedi nepristrasno izveštavanje… »

Ardern se zaklela da nikada neće izgovoriti ime napadača

Slobodna Evropa 19.03.2019
Novozelandska premijerka Jacinda Ardern obećala je da nikada neće izgovoriti ime ubojice i napadača u dvije džamije u Christchurchu. "Mnogo je toga tražio iz svog terorističkog čina, ali jedan je ostao ozloglašen - zato me nikada nećete čuti… »

Šef Olimpijskog komiteta Japana najavio ostavku

Slobodna Evropa 19.03.2019
Predsednik Olimpijskog komiteta Japana Cunekazu Takeda najavio je danas da će se povući sa te funkcije nakon što je objavljeno da je pod istragom zbog korupcije. Takeda je rekao da će se povući kada mu istekne mandat u junu ove godine, ali je ponovo… »

Uhapšena treća osoba poslije napada u Utrehtu

Slobodna Evropa 19.03.2019
Holandska policija saopštila je da je uhapsila treću osobu zbog sumnje da je umiješana u pucnjavu u tramvaju u Utrehtu, u kojoj su tri osobe ubijene, a pet povrijeđeno. Portparol tužilaštva Tis Kortman rekao je da su sada tri osobe u pritvoru. Među… »

Đogo: Ulazak BiH u STO blokiran zbog ruske rafinerije

Slobodna Evropa 19.03.2019
Marko Đogo, profesor Ekonomskog fakulteta u Istočnom Sarajevu, za 'Zašto? objašnjava zbog čega BiH još uvijek nije uklonila sve prepreke za ulazak u Svjetsku trgovinsku organizaciju (STO), koji je nakon skoro dvije decenije čekanja najavljivan… »