Balkan arhiva vesti 26.03.2019

Dodik: Zločini nad Srbima ne smeju biti zaboravljeni, a očigledno je da za zločince važe neka druga pravila jer nisu…

Kurir 26.03.2019
Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je danas u Sijekovcu kod Broda da zločini počinjeni nad Srbima ne smeju biti zaboravljeni i da je Republika Srpska jedina garancija opstanka i slobode srpskog naroda. U Sijekovcu kod Broda… »

Američki turista pretučen u Herceg Novom

Mondo 26.03.2019
Američki državljanin Jurij Sigalov brutalno je pretučen u petak veče u jednom prolazu u centru Herceg Novog, pišu Vijesti. Policija potvrdila da se napad dogodio, prijave protiv osumnjičenih. Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević Ogorčen zbog napada… »

Dodik ponudio SDS-u i PDP-u ministarstva u novom Vijeću ministara BiH

Slobodna Evropa 26.03.2019
Predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik ponudio je u utorak opozicionim strankama u Republici Srpskoj, Srpskoj demokratskoj stranci (SDS) i Partiji demokratskog progresa (PDP), da budu dio nove… »

Optuženi lideri DF: U istoriji nema propalijeg i smešnijeg državnog udara

N1 Info 26.03.2019
Optuženi lideri Demokratskog fronta (DF), Andrija Mandić i Milan Knežević, poručili su tokom završnih reči u slučaju pokušaja terorizma na dan parlamentarnih izbora da ne priznaju sud, te da je proces koji se protiv njih vodi politički montiran… »

U prvim danima proleća stanovnike iznenadio sneg (video)

Alo 26.03.2019
Sneg je došao u konbinaciji sa prilično jakim vetrom. Stanovnici hrvatskog ostrva Brač, , a da to nisu očekvali. Na hrvatskom ostrvu padao je vrlo gust sneg koji se zadržavao na tlu, sve je izgledalo kao da je tek počela zima. Sneg je napadao na… »

Pronađeno 10 migranata kod Trebinja u veoma teškom stanju

RTV 26.03.2019
TREBINJE - Kod graničnog prelaza Zupci, između Crne Gore i BiH, jutros je pronađeno deset migranata, među kojima i petoro dece i jedna trudnica, rekao je koordinator za deminiranje pri gradskoj upravi Trebinja Mišo Pamučina. Migranti su, kako je… »

Uhapšeno 12 članova bivše uprave Uljanika

RTV 26.03.2019
ZAGREB - Dvanaest članova bivše uprave riječkog brodogradilišta Uljanik uhapšeno je jutros u opsežnoj policijskoj akciji, u kojoj je na celom istarskom području sprovelo više od 100 pripadnika policije. Prema pisanju hrvatskih medija, još se ne… »

Milan Bandić: Dobija li gradonačelnik Zagreba počasni doktorat

BBC News 26.03.2019
Zagrebački gradonačelnik svojim titulama možda pridoda još jednu - titulu počasnog doktora nauka Univerziteta u Zagrebu. Bez promene čoveka, koji je u toj fotelji više od 16 godina, Zagreb bi mogao da dobije doktora nauka na mestu gradonačelnika -… »

U Crnoj Gori, Hrvatskoj i BIH uhapšena 21 osoba zbog krijumčarenja migranata

Novi magazin 26.03.2019
U velikoj međunarodnoj akciji uhapšeno je 17 osoba u Crnoj Gori, među kojima i dva policajca, jedna u Hrvatskoj i tri u Bosni i Hercegovini zbog sumnje da su organizovali krijumčarenje migranata, saopšteno je zvanično iz crnogorske Uprave policije… »

Nesreću u jami "Braćan" izazvao odron

Večernje novosti 26.03.2019
Inspektorat sačinio izveštaj o pogibiji rudara u jami "Braćan" kod Srebrenice. Tragedija se dogodila prilikom izvođenja radova na podgrađivanju hodnika. Kontrola pokazala da su ispoštovane mere zaštite. RADOVI u jami "Braćan" kod Srebrenice, gde… »