Društvo arhiva vesti 26.03.2019

"Pala" presuda Miri Marković

Večernje novosti 26.03.2019
Apelacioni sud u Beogradu naložio novo suđenje bivšoj predsednici JUL i ukinuo prvostepenu presudu na godinu dana zatvora. Neosnovano nije primenjen institut zastarelosti. BEOGRADSKI apelacioni sud ukinuo je prvostepenu presudu Višeg suda kojom je… »

AMS: Večeras suvi putevi, tokom noći moguća kiša

Dnevnik 26.03.2019
BEOGRAD Vozače u Srbiji večeras očekuju suvi kolovozi i dobra prohodnost puteva, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Kako se navodi, vidljivost je dobra, ali se, zbog moguće kiše koja se očekuje tokom noći, vozačima savetuje sporija i opreznija… »

SAD poklonile opremu policiji i carini

Politika 26.03.2019
Potpredsednik vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović prisustvovao je prikazu dela opreme i vozila koje je vlada SAD donirala MUP-u i Upravi carina, a koja će, kako je naveo, doprineti povećanju kapaciteta naših službi… »

Danas vetrovito i osetno hladnije

Blic 26.03.2019
U Srbiji će danas biti vetrovito i osetno hladnije, u većem delu oblačno i suvo, samo na zapadu i jugozapadu mestimično slaba kiša, na planinama sneg. Na severu ujutru i pre podne postepeno razvedravanje, a do kraja dana i u centralnim krajevima… »

U Srbiji svaki 6. Par muči muku sa začećem, a mnogim parovima ovo je jedina šansa: Još nema pravilnika za donacije jajnih…

Kurir 26.03.2019
BEOGRAD - Parovi u Srbiji kojima je jedina šansa da dođu do potomstva uz pomoć donacije jajnih ćelija, spermatozoida ili embriona još čekaju da bude usvojen pravilnik koji će to omogućiti, iako Zakon o biomedicinski potpomognutoj oplodnji… »

SBB: Biće zadržan isti raspored kanala

Danas 26.03.2019
Kablovski distributer SBB saopštio je danas da je na njihovim platformama EON i Total TV televizija Nova S na kanalu broj jedan, N1 je sa tog prebačena na broj nula, dok su televizije koje imaju nacionalne frekvencije ostale na istim pozicijama koje su… »

Handke se tačno seća dana kada su bombe zasule Srbiju: Sećam se svega, kao što pamtim ubistvo Kenedija... Kao da nije…

Kurir 26.03.2019
BEOGRAD - Oni koji su bombardovali i koji su ubili hiljade ljudi - oni ne pripadaju ni Evropi ni planeti Zemlji, poručio je pisac Peter Handke. Handke je za RTS, odgovarajući na pitanja kako danas gleda na bombardovanje i oseća li ljutnju, bes ili… »

Uskoro 56 kamera na autoputu Beograd-Niš

Večernje novosti 26.03.2019
JP "Putevi Srbije" planira da u junu postavi 56 kamera na 14 portala na autoputu Beograd - Niš, najavio je rukovodilac Sektora za naplatu putarine u tom preduzeću Darko Savić. BEOGRAD - JP "Putevi Srbije" planira da u junu postavi 56 kamera na 14… »

Građani zaduženi u švajcarcima protestuju, sudije obećavaju jedinstven stav

RTS 26.03.2019
Zbog duga banci za stambeni kredit u švajcarskim francima danas je iz stana iseljena porodica Aksentijević u bloku 22 na Novom Begradu, čije su prethodno iseljenje 19. februara spečili aktivisti. Istovremeno, nezadovoljni raznolikim sudskim presudama… »

Policajac iz Vranja vratio 1.000 dolara

Vesti online 26.03.2019
Policajac Nebojša Stanojković pronašao je u zgradi Policijske uprave u Vranju novčanik sa dokumentima i hiljadu dolara, nakon čega je vlasniku novčanik vraćen. Nedaleko od kancelarije u kojoj radi, na stolici u hodniku, Stanojković je primetio… »