Izvor: Dnevnik/Ekonomija arhiva vesti 26.03.2019

REM: SBB da vrati RTS na prethodnu poziciju

Dnevnik 26.03.2019
BEOGRAD: Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) današnjom odlukom upozorio je kablovskog operatora SBB da je neophodno da odmah vrati pređašnji raspored kanala u svom kablu. Iz odluke, međutim, kako navodi Udruženje novinara Srbije, nije… »

Somborsko „Sunce” ode u Brčko

Dnevnik 26.03.2019
NOVI SAD: Kompanija „Bimal” iz Brčkog, preko svoje beogradske firme, kupila je poznatog proizvođača ulja „Sunce” iz Sombora. Konkretno, kao kupac se pojavljuje firma „Bimal invest” Beograd, čiji je vlasnik „Bimal” Brčko, prenosi… »

Kina: Lu Vei dobio 14 godina za korupciju

Dnevnik 26.03.2019
PEKING: Bivši šef kineskog regulatornog tela zaduženog za administraciju sajber prostora Lu Vei, koji je ranije održavao sastanke s industrijskim liderima kao što su izvršni direktor kompanije "Ejpl" Tim Kuk i osnivač Fejsbuka Mark Zakerberg, danas… »

Novi sistem u Drmnu diže proizvodnju uglja sa 9 na 12 miliona tona

Dnevnik 26.03.2019
KOSTOLAC: Na površinskom kopu "Drmno" u Kostolcu danas je počeo transport novog savremenog bagera u koji je uloženo skoro 100 miliona dolara, a koji će omogućiti povećanje godišnje proizvodnje uglja u tom rudniku sa devet na 12 miliona tona. Na… »

Inspekcija će kontrolisati operatere interneta i kablovske

Dnevnik 26.03.2019
BEOGRAD: Inspektori Ministarstva trgovine, telekomunikacija i turizma Srbije tokom aprila kontrolisaće način rešavanja reklamacija na usluge kablovske TV, interneta, mobilne i fiksne telefonije, saopšteno je iz Ministarstva. Tržišna inspekcija… »

Nekretnine Privredne banke ponuđene za 1,5 miliona evra

Dnevnik 26.03.2019
BEOGRAD: Agencija za osiguranje depozita oglasila je prodaju tri nekretnine Privredne banke Beograd u stečaju, čija je ukupna procenjena tržišna vrednost skoro 1,5 miliona evra. U Beogradu se prodaju prostor u ulici Kneza Miloša, čija je površina… »

Akcije Ikarbusa vrtoglavo rasle

Dnevnik 26.03.2019
BEOGRAD: Akcija srpskog prozivođača autobusa, Ikarbusa, nastavila je danas vrtoglavi uspon, dostigavši cenu od 1.000 dinara, dok je ukupna investiciona aktivnost na Beogradskoj berzi ostala prigušena, uz stagnaciju berzanskih indeksa. Ukupan promet na… »

Plate i u Senti preskočile 50.000 dinara

Dnevnik 26.03.2019
NOVI SAD: Prosečna neto plata u prvom mesecu ove godine, po podacima Republičkog zavoda za statistiku, iznosila je 54.521 dinar. Januarska neto zarada nominalno je veća 4,1 odsto, a realno 3,7. Drugim rečima, neto zarada u januaru u odnosu na… »

U Bosni zidari traženiji od programera

Dnevnik 26.03.2019
SARAJEVO: Potražnja za radnicima u BiH u 2018. i u prvom kvartalu ove godine povećala se za čak 41 posto, prema podacima koje su danas u Sarajevu objavili predstavnici "Networksa" i portala Posao.ba. U prošloj godini u BiH su, prema analizi ovog… »

OLAKŠICE ZA ZADUŽENE Može li se franak pretvoriti u dinar?

Dnevnik 26.03.2019
Klijenti banaka koji imaju problema u otplati kredita vezanih za švajcarski fanak protestuju i kampuju ovih dana isped Kasacionog suda u Beogradu i nadaju se pomoći. Ovoga puta mogli bi imati više šansi da ublaže muke. Predsednik Srbije Aleksandara… »