Kultura arhiva vesti 26.03.2019

Dragan Bjelogrlić: Osvetlićemo detalje atentata na kralja Aleksandra

B92 26.03.2019
Kostimirani statisti, regionalne glumačke zvezde, automobili proizvedeni pre Drugog svetskog rata, užurbani produkcijski tim... Tako izgleda snimanje druge sezone televizijske serije "Senke nad Balkanom". Među gomilom prepoznatljivih ljudi, osmeh… »

Bili smo ljuti! Bili smo skrhani... Bolelo je jako! Održan pomen Marinku Madžgalju, reči neutešne majke odzvanjale…

Kurir 26.03.2019
Glumac i pevač Marinko Madžgalj preminuo je pre tri godine, 26. marta, a za sobom je ostavio porodicu, koja još ne može da se pomiri sa gubitkom. Porodica neutešni majka i otac izašla na grob kako bi zapalili sveće. Od prijatelja na Bežanijsko… »

Vukosavljević u Lučanima: Sačuvajmo ćirilicu

Večernje novosti 26.03.2019
Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević posetio je Osnovnu školu „Milan Blagojević“ u Lučanima, povodom akcije „Sačuvajmo ćirilicu“ koju su pokrenuli učenici i nastavnici te škole. LUČANI - Ministar kulture i informisanja… »

Džoi Rajt i Tom Henks snimaju "Vrt zveri"

RTV 26.03.2019
HOLIVUD - Prema pisanju esnafskog holivudskog dnevnika "Verajeti", u završnoj fazi su pregovori režisera Džoija Rajta da režira film "Vrt zveri" prema istoimenom romanu Erika Larsona, a čiji bi producent bio proslavljeni glumac, oskarovac Tom Henks… »

Vesna Paštrović novi upravnik pozorišta u somboru: Glumci najavljuju štrajk zbog odluke osnivača

Kurir 26.03.2019
Na sednici Skupštine grada Sombora za v. d. direktora Narodnog pozorišta Sombor imenovana je glumica Vesna Paštrović. Predlog zaposlenih u ovoj kući bio je da na to mesto bude imenovana Bojana Kovačević, koja već sedam godina radi u pozorištu u… »

On je Indijana Džons iz sveta umetnosti i pronašao je čuvenu Pikasovu sliku

B92 26.03.2019
Holandski detektiv Artur Brand, koji se bavi umetninama, izjavio je danas da je pronašao vrednu sliku čuvenog slikara Pabla Pikasa 20 godina pošto je ukradena iz saudijske jahte u Francuskoj. Brand je rekao da je slika "Bista žene" iz 1938. u njegovom… »

Metju Mekonahi je "Bitanga s plaže"

B92 26.03.2019
Neobičan stajling, tršava kosa i buntovan govor samo su neki od elemenata opisa ekscentričnog Mundoga koga, u najnovijoj komediji reditelja Harmonija Korine, tumači slavni Metju Mekonahi. Urnebesna komedija "Bitanga s plaže," u kojoj je glavna uloga… »

U Beogradu 27. marta počinje 66. Martovski filmski festival

Danas 26.03.2019
Martovski festival – 66, Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma, sutra će biti otvoren u 19 časova u Velikoj sali Doma omladine Beograda. Tom prilikom biće dodeljena Nagrada za životno delo, a dobitnica ovog priznanja 66… »

DEV9T - poziv za umetnike!

Mondo 26.03.2019
Festival DEV9T je ove godine ALHEMIJA. DEV9T, interaktivni umetnički događaj jedinstven u regionu, biće održan u Staroj Ciglani u Beogradu od 14. do 22. juna! Kao i prethodnih godina, pod sloganom "STVARAJ DALJE", DEV9T će objediniti sve vrste… »

Džejms Bond stigao u Beograd

Telegraf 26.03.2019
Možda je upravo nova ideja da se Bond vrati u zemlju odakle je i potekao i da u njoj okonča, s obzirom na to da je poznato da je za inspiraciju o tajnom agentu 007 Ijan Fleming imao srpskog agenta Dušana Popova. Nakon Džonija Depa koji je u srpskoj… »