Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 28.03.2019

Dinar može da reši problem građana zaduženih u švajcarskim francima

Nova ekonomija 28.03.2019
Kredite koje su građani uzimali u švajcarskim francima mogao bi da reši srpski dinar. Najizvesnije rešenje problema koji traje duže od decenije i koje muče blizu 20.000 ljiudi u Srbiji, jeste ukidanje valutne klauzule kojom su ovi zajmovi vezani za… »

Zaduženi u švajcarskim francima prekinuli štrajk do utorka

Nova ekonomija 28.03.2019
Građani zaduženi kreditima u švajcarskim francima obustavili su danas protest ispred Vrhovnog kasacionog suda u Beogradu, posle posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića i najavili da će se u utorak, 2. aprila ponovo okupiti ispred tog suda od… »

Erdogan: Aja Sofiju nazvaćemo džamijom

Nova ekonomija 28.03.2019
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan ponovio je da postoji mogućnost da bivšu crkvu Svete Sofije u Istanbulu (Aja Sofija), koja je trenutno muzej, preimenuje u džamiju. On je u emisiji televizije A Haber rekao da je "došlo vreme" da bivša bazilika… »

Monsanto će isplatiti 80,3 miliona dolara odštete Amerikancu zbog raka

Nova ekonomija 28.03.2019
Kompaniji Monsanto naloženo je da isplati jednom Amerikancu 80,3 miliona dolara odštete nakon što je sud odlučio da je ta kompanija sa svojim sredstvom za uništavanje korova Roundup doprinela kod njega razvoju raka. Savezna porota suda u San… »

PKB prodaje 55 hektara zemljišta po početnoj ceni od 2,13 miliona evra

Nova ekonomija 28.03.2019
PKB Korporacija iz Padinske Skele oglasila je prodaju 55 hektara i 87 ari zemljišta na katastarskoj opštini Komareva humka, po početnoj minimalnoj cena od 2,13 miliona evra, odnosno 3,8 evra po kvadratu. Ponude za kupovinu zemljišta podnose se do 12… »

Facebook će brisati svaku pohvalu nacionalizma i separatizma

Nova ekonomija 28.03.2019
Facebook će blokirati i brisati sve pohvale Belog nacionalizma i Belog separatizma, koje se budu pojavile na toj mreži, prenosi Biznis Insajder. Pohvale, podrška ili širenje nacionalizma i separatizma u kojima se veliča bela rasa nad ostalima biće… »

Proverićemo da li su ustanove radile po zakonu u vezi s gondolom

Nova ekonomija 28.03.2019
Ministar Vladan Vukosavljević. Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izjavio je da će se to ministarstvo oglasiti o izgradnji beogradske gondole nakon što se utvrdi da li su ustanove kulture postupale sa zakonom. "Ono što je važno… »

Baby Food Factory dobitnik nagrade za investiciju godine u Srbiji

Nova ekonomija 28.03.2019
Kompanija Baby Food Factory iz Beograda dobitnik je nagrade za investiciju godine Aurea 2019, koju poslovni portal eKapija dodeljuje 11. godinu zaredom. Nagradu je laureatu na svečanoj dodeli u beogradskom Aeroklubu dodelio ministar za inovacije i… »

Roboti će u budućnosti nuditi hranu u McDonald's restoranima

Nova ekonomija 28.03.2019
Oni koji u budućnosti budu kupovali u McDonald’s objektima moći će da vide kako se ponuđeni meni menja dok naručuju hranu, a cilj novog sistema je da korisnike motiviše da kupe više hrane nego što su planirali. Naime, radi se o tome da je gigant… »

Starenje ne zavisi samo od godina, nego i od države u kojoj živimo

Nova ekonomija 28.03.2019
Starenje ne zavisi samo od godina, već i od države u kojoj živimo, pokazuje novo istaživanje. Stanovnici Papua Nove Gvineje već sa 45 godina imaju zdravstvene probleme prosečnih 65-godišnjaka, a osećaju se onako kako se u Francuskoj ili Singapuru… »