Izvor: PC Press arhiva vesti 28.03.2019

Predstavljen Samsung Galaxy A70

PC Press 28.03.2019
Kompanija Samsung Electronics predstavila je Galaxy A70, najnoviji pametni telefon u popularnoj Galaxy A seriji. Galaxy A70 stiže sa najnovijim Samsung inovacijama i poboljšanim funkcijama. Samsung A70 se može pohvaliti elegantnim dizajnom, Infinity… »

Google-ov novi kampus na Tajvanu biće fokusiran na hardver

PC Press 28.03.2019
Već odavno, Google nije samo kompanija koja obezbeđuje pretragu na Internetu. Tokom poslednjih godina ona je predstavila ne samo svoje telefone, već i laptop računare, pametne zvučnike i pametne displeje. Očigledno da Google ne želi da se zaustavi… »

Microsoft Defender: Novi slojevi sigurnosti

PC Press 28.03.2019
Microsoft je najavio bezbednosni dodatak u obliku “Tamper protection” opcije za Microsoft Defender Advanced Threat Protection (ATP), koja je kreirana da blokira promene u okviru ključnih sigurnosnih funkcija, te da sprečava deaktiviranje antimalver… »

Poziv: Kumujte novim Jupiterovim satelitima

PC Press 28.03.2019
Astronom Scott Sheppard sa Naučnog instituta Carnegie je u julu 2018. godine učinio nešto što i danas izgleda neverovatno: otkrio je 12 novih satelita koji kruže oko Jupitera. Tako se ispostavilo da uprkos tome što čovek vekovima gleda u nebesa, i… »

Xiaomi objavio novi video kao najavu za savitljivi telefon

PC Press 28.03.2019
Xiaomi je nedavno najavio novi sklopivi telefon, da bi najava sada dobila i video format koji ilustruje funkcionalnost savitljivog Android uređaja. Naime, novi model će, kao i Huawei Mate X, moći da se transformiše u „tablet koji sa obe strane ima… »

Microsoft zabranio prvoaprilske šale

PC Press 28.03.2019
Mnogo je onih koji ne vole 1. april zbog često neslanih šala, te posledica do kojih mogu da dovedu. Microsoft vodi kada je u pitanju sprečavanje šaljivih nezgoda u radnom okruženju, te je zaposlenima naloženo da ne učestvuju u prvoaprilskom zanosu… »

Budući Jaguar Land Rover automobili uništavaće patogene u kabini

PC Press 28.03.2019
Očuvanje zdravlja vozača i putnika u kabini izgleda da će biti jedan od prioriteta na budućim Jaguar Land Rover automobilima. Britanski proizvođač aktivno istražuje upotrebu ultraljubičastog svetla za ubijanje bakterija, virusa i alergena u kabini… »

EcoStruxure IT for Partners cloud platforma za naprednija i bolja IT poslovna rešenja

PC Press 28.03.2019
Platforma EcoStruxure IT je prvo industrijsko rešenje za upravljanje infrastrukturom data centara, zasnovano na cloud tehnologiji, koje se često nazivav DMaaS (Data Center Management as a Service – upravljanje data centrom kao usluga). EcoStruxure IT… »

Najbolje Google Inbox opcije još uvek nisu stigle na Gmail

PC Press 28.03.2019
Kao što je već najavljeno Google je gašenje Inbox aplikacije zakazao za 2. april, te se Inbox korisnici usmeravaju ka Gmail platformi još od kada je gašenje prvi put najavljeno u septembru 2018. godine. Tranzicija je olakšana obećanjima da će… »