Izvor: Politika/Beograd arhiva vesti 28.03.2019

U Gradskom centru za socijalni rad otvoren kol-centar

Politika 28.03.2019
U prostorijama Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu je svečano otvoren prvi kol-centar namenjen informisanju građana u domenu socijalne i porodične pravne zaštite. Realizaciju i tehničku podršku ovog projekta, vrednog preko 2,5 miliona… »

„Peščanik” – sećanje na čoveka koji strada

Politika 28.03.2019
Povodom Svetskog dana pozorišta, u Velikoj sali SKC-a Akademsko pozorište iz Kragujevca odigralo je predstavu „Peščanik” po istoimenoj knjizi Danila Kiša. Složena kolažna struktura komada sastavljena od odabranih slika i bez… »

Martovsko zahlađenje rizično za pritisak i astmatičare

Politika 28.03.2019
Juče pre podne kolapsi na ulicama zbog razlike u temperaturi i neprimerenog odevanja. Iznenadni pad temperature za desetak stepeni u samo jednom danu najviše tegoba pričinio je onima koji imaju problem sa visokim pritiskom i astmatičarima. Nije bilo… »

Kosti u Padinskoj skeli prepuštene Republičkoj direkciji za imovinu

Politika 28.03.2019
Životinjski otpad koji leži u nekadašnjem fabričkom krugu i dalje plaši žitelje. - Ni posle 15 godina ne zna se ko je nadležan za uklanjanje oko 300 tona kostiju. - Problem nekadašnje fabrike „Glutin”, koja je u stečaju, trenutno je prebačen… »

Šopenu u čast

Politika 28.03.2019
Povodom 170 godina od smrti kompozitora Frederika Šopena, koncert u Svečanoj sali Skupštine grada priredio je pijanista Milorad Feodorović. Na repertoaru koji je izabrao ovaj umetnik bila su uglavnom dela nastala sredinom tridesetih godina 19. veka… »

Redovi za proveru krvne slike, vida, masti i šećera u krvi

Politika 28.03.2019
Od samog otvaranja vladalo je veliko interesovanje posetilaca svih generacija. – Manifestacija na kojoj može da se proveri stanje zdravlja bez zakazivanja biće otvorena i danas do 20 časova. Direktan susret sa medicinskim stručnjacima i brojni… »

Španija kao inspiracija

Politika 28.03.2019
Duh, kulturu, tradiciju, običaje i sve ono po čemu je Španija prepoznatljiva, ali i skrivene i manje poznate draži ove zemlje koje samo istančana čula mogu dokučiti otkrila je Vesna Udicki Vučetić. Ona je priredila izložbu „Španija kao… »