Izvor: SEEbiz arhiva vesti 28.03.2019

Vučić nenajavljeno sa zaduženima u švajcarcima ispred Kasacionog

SEEbiz 28.03.2019
BEOGRAD - Predsednik Aleksandar Vučić došao je, nenajavljeno, među građane zadužene u švajcarcima ispred Kasacionog suda. Građani već nekoliko dana ispred suda protestuju tražeći rešenje za svoj problem. Predsednik Vučić pojavio se među… »

Monsanto mora isplatiti žrtvi preko 80 mln dolara zbog kancerogenih proizvoda

SEEbiz 28.03.2019
NEW YORK - Monsantu je u srijedu naloženo da isplati jednom Amerikancu 80,3 milijuna dolara odštete nakon što je sud odlučio da je ta kompanija sa svojim sredstvom za uništavanje korova Roundup pridonijela kod njega razvoju raka. Savezna porota suda… »

Đilas: Atmosfera u Srbiji je takva da bi izbori mogli da dovedu do incidenata

SEEbiz 28.03.2019
BEOGRAD - Jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas izjavio je da je trenutna atmosfera u Srbiji takva da bi eventualni izbori mogli da dovedu do incidenata i nasilja, i da je taj stav preneo i američkim sagovornicima tokom posete Washingtonu… »

Građanima 16. aprila uplata po 1.300 dinara od dividendi na akciju Aerodroma

SEEbiz 28.03.2019
BEOGRAD - Građani koji poseduju akcije beogradskog Aerodroma „Nikola Tesla" dobiće 16. aprila po 1.300 dinara dividende za svaku akciju, saznaje „Blic". Pravo na dividendu imaće akcionari koji su akcije Aerodroma imali u vlasništvu na dan 31… »

Britanski parlament odbacio sve alternativne prijedloge za Brexit

SEEbiz 28.03.2019
LONDON - Britanski parlament u srijedu navečer nakon višesatnih rasprava odbacio je svih osam alternativnih prijedloga za Brexit. Nijedna od osam predloženih opcija za Brexit nije dobila podršku britanskog parlamenta. Između ostalog, odbijen je… »

Slika Hrvatske: Više osiguranika nego stanovnika

SEEbiz 28.03.2019
ZAGREB - U Hrvatskoj živi manje od 4 milijuna ljudi, no prema podacima HZZO-a od 31. prosinca 2018. imamo 4,146 milijuna zdravstvenih osiguranika. Očito je da brojni iseljeni unatoč propisima ne odjavljuju prebivalište ni zdravstveno osiguranje kako… »

Policija novim zakonom dobiva više ovlasti: Moći će lakše ući u vaš dom

SEEbiz 28.03.2019
ZAGREB - Novi Zakon o policijskim poslovima i ovlastima predviđa više istražitelja, smanjuje mogućnost zastare i omogućava provjeru identiteta građana bez uvida u osobnu iskaznicu, objavio je u četvrtak Večernji list, donoseći zakonske novine… »

Za novog direktora Uljanik plovidbe imenovan Igor Budisavljević

SEEbiz 28.03.2019
PULA - Iz Uljanik plovidbe u četvrtak su izvijestili da je direktor tvrtke Dragutin Pavletić u srijedu podnio ostavku, te je za novog direktora imenovan Igor Budisavljević. U objavi tvrtke se navodi da je Pavletić u srijedu, 27. ožujka, podnio… »

Freedom House: Vlada Srbije stvara sve opasniju atmosferu za novinare

SEEbiz 28.03.2019
BEOGRAD - Alarmantno je videti da je sve više verbalnih pretnji i zastrašivanja novinara u Srbiji, a atmosfera koju vlada kreira je sve opasnija, izjavila je za Glas Amerike Željka Čaki, direktorka istraživanja Freedom Housea za Evropu i Evroaziju… »

Hrvatska svjetski rekorder po manjku radne snage

SEEbiz 28.03.2019
ZAGREB - Zbog masovnog iseljavanja Hrvatska je postala globalni rekorder po relativnom manjku radne snage, pokazalo je istraživanje konzultantske kuće Manpower provedeno u 44 države. U našoj je zemlji, kako prenosi Novi list, to istraživanje… »