Izvor: Sputnik arhiva vesti 28.03.2019

Vučić nenajavljeno među demonstrantima

Sputnik 28.03.2019
Država je spremna da pomogne građanima zaduženim u švajcarskim francima, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić u razgovoru sa građanima koji zbog tih dugova protestuju. „Mi smo spremni da razgovaramo o tome, da vidimo kako da… »

Oglasilo se Ministarstvo spoljnih poslova: Zašto je urolana izložba u Parizu

Sputnik 28.03.2019
Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da je odluka da se u utorak privremeno urola deo izložbe u Kulturnom centru Srbije u Parizu, organizovane povodom 20 godina od početka NATO bombardovanja, doneta zbog nedostatka prostora za održavanje… »

Suđenje za „državni udar“ okončano rečima: Živjela Srbija! Slava Rusiji!

Sputnik 28.03.2019
Suđenje vijeka za aferu „državni udar“ završeno je danas u Višem sudu u Podgorici, a presuda je zakazana za 9. maj, simbolično na Dan pobjede nad fašizmom. Nakon dvije i po godine, suđenje je okončano završnom riječju jednog od optuženih… »

Han: Inicijativa iz Beograda vredna Nobelove nagrade

Sputnik 28.03.2019
Komesar EU za proširenje, a od danas i ambasador Sportskih igara mladih Johanes Han rekao je da je ova inicijativa najveći sportski događaj među amaterima u svetu i da sve što je u okviru nje postignuto vredi Nobelove nagrade, prenosi Tanjug… »

Haos u Tirani: Letele dimne bombe i projektili, demonstranti pokušali da uđu u parlament

Sputnik 28.03.2019
Učesnici protesta opozicije u Tirani danas su ponovo pokušali da uđu u zgradu parlamenta Albanije, gde je u toku plenarna sednica, javlja AP. Demonstranti, koje predvodi Demokratska partija Ljuljzima Baše, stranka desnog centra, koristili su dimne… »

Pakt protiv Mila: Sklopljen ključni opozicioni sporazum u Crnoj Gori

Sputnik 28.03.2019
Opozicione političke partije i građanski pokret „Odupri se 97.000“ nakon višenedeljne neizvjesnosti sklopile su „Sporazum za budućnost“, koji predstavlja neku vrstu najmanjeg zajedničkog imenitelja oko koga su spremne da se okupe sve… »

Karadžić uložio žalbu na presudu

Sputnik 28.03.2019
Radovan Karadžić, koga je nedavno Žalbeno veće Mehanizma za krivične sudove u Hagu osudilo na doživotnu robiju za genocid i druge zločine u BiH, najavio je podnošenje žalbe na dužinu kazne. Kako je u podnesku naveo Karadžić, prema njegovom… »

Vulin: Pokušali da ubiju Srbiju, a ubili međunarodno pravo

Sputnik 28.03.2019
Te 1999. godine pokušali su da ubiju Srbiju, ali ubili su međunarodno pravo, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin na otvaranju okruglog stola „NATO agresija — uzroci i posledice“, koji je počeo danas u Domu garde na Topčideru… »

Jalove igre Sarajeva: Nema tog ustavnog suda koji je iznad Republike Srpske

Sputnik 28.03.2019
Ustavni sud Bosne i Hercegovine danas ponovo odlučuje o ustavnosti Dana Republike Srpske – 9. januara. Apelacija je u toku, a Sputnjik je sa stručnjacima pokušao unapred da razmotri posledice ove apelacije, kako god se ona završila. Sud će… »

Sirija objavila video: Ovako je Izrael raketirao Alep (video)

Sputnik 28.03.2019
Sirijski mediji objavili su snimak na kojem se mogu videti posledice jučeršnjeg bombardovanja izraelskih snaga po gradu Alepu. Kako su prethodno sirijski mediji javili, bombardovan je aerodrom u tom gradu, ali i naselje Džibrin, kao i industrijska zona… »