Kultura arhiva vesti 28.03.2019

Vojni atašei NATO važniji od srpskih žrtava

Danas 28.03.2019
Skandal povodom privremenog uklanjanja izložbe "Srbija 1999 - 20 godina posle - Dok su padale bombe" u Srpskom kulturnom centru u Parizu Da li je putujuća izložba Istorijskog muzeja Srbije sa poklon slikama Biljane Vilimon i Vladimira Veličkovića i… »

Gradovi u fokusu Ministarstva kulture: Za 11 projekata 133 miliona dinara

RTV 28.03.2019
BEOGRAD - Na četvrtom konkursu Ministarstva kulture i informisanja "Gradovi u fokusu" za 11 projekata izdvojeno je 133 miliona dinara, saopštio je danas na konferenciji za novinare ministar Vladan Vukosavljević. Na konkurs je pristiglo 58 projekata, a… »

Sombor, nema više razloga za štrajk glumaca

RTS 28.03.2019
Na današnjem sastanku predstavnika Štrajkačkog odbora Narodnog pozorišta Sombor sa predstavnicima osnivača, kome je prisustvovao i predsednik Saveza samostalnih sindikata Grada Sombora, uvaženi su štrajkački zahtevi, te su prestali razlozi za… »

Srpsko narodno pozorište – bez titule, sa problemima

RTS 28.03.2019
Srpsko narodno pozorište, najstariji profesionalni srpski teatar, slavi 158. rođendan. U Novom Sadu je održana Svečana akademija i uručena najviša priznanja tog pozorišta. Nekada institucija kulture od nacionalnog značaja, a danas i bez te titule… »

Spuštena zavesa na 48. Dane komedije

RTS 28.03.2019
Uručenjem nagrada i čitanjem poruke povodom Međunarodnog dana pozorišta, čiji je ove godine autor režiser, dramski pisac i pozorišni pedagog sa Kube Karlos Seldran, sinoć je u Jagodini spuštena zavesa na 48. Pozorišni festival najboljih… »

Sestra Majkla Džeksona proživela pakao: Majka molila oca da ne ide kod nje u krevet! Tražila izgovore da spasi svoje dete…

Kurir 28.03.2019
Sestra Majkla Džeksona, La Toje Džekson je nekoliko puta svog oca Džoa Džeksona optuživala za navodno zlostavljanje u detinjstvu i iživljavanje nad jedanaestero braće i sestara. "Kad tvoj otac izađe iz kreveta koji deli s majkom i uđe u krevet sa… »

"Kralj Betajnove" na festivalu u Kranju (Foto)

Večernje novosti 28.03.2019
Predstava “Kralj Betajnove”, Ivana Cankara, u režiji Milana Neškovića, biće izvedena na festivalu „Nedelja slovenske drame”, koji se održava u “Prešernovom gledališču” u Kranju. Predstava “Kralj Betajnove”, Ivana Cankara, u režiji… »

Predstvaljene poštanske marke sa likovima glumaca: Manda će sada stići gde za života nije mogao, a nama će ostati u srcu!

Kurir 28.03.2019
Na svetski Dan pozorišta u Ateljeu 212 predstavljene su poštanske marke sa likovima znamenitih glumaca - Milorada Mandića Mande, Nebojše Glogovca, Mire Stupice, Bate Živojinovića, Ljubiše Samardžića, Slobodana Aligrudića, Predraga Lakovića i… »

Dorćolski komšiluk oduševljen anicom dobrom: Toliko je skromna da nam ona organizuje sređivanje zgrade! A evo šta suprug…

Kurir 28.03.2019
Anica Dobra tokom bogate glumačke karijere ovenčana je prestižnim priznanjima i najlepšim kritikama. Njeni filmovi obeležili su jedno vreme. Sa uspesima sa filmovima u Srbiji i u Nemačkoj, Anica je uporedo vodila porodični život težeći uvek da… »

Druga sezona kriminalističke emisije iza rešetaka: Igrano-dokumentarni format Mašana Lekića, od 28. marta, četvrtkom u 22…

Kurir 28.03.2019
„Iza rešetaka“ je emisija o dramatičnim sudbinama i pričama naših ljudi koji su uhapšeni u inostranstvu i proveli su dane iza rešetaka u stranim kazamatima. Njihove izjave su pokrivene verodostojnim rekonstrukcijama, koje, već dobro uigrana… »