Kultura arhiva vesti 28.03.2019

Izložba urolana zbog tribine

Politika 28.03.2019
Odluka da se privremeno urola deo izložbe u Kulturnom centru Srbije u Parizu, organizovane povodom 20 godina od početka NATO bombardovanja, doneta zbog nedostatka prostora za održavanje komemorativne tribine na temu „1999, NATO i Jugoslavija”… »

Gradovi u fokusu: Za 11 projekata 133 miliona dinara

Dnevnik 28.03.2019
BEOGRAD: Na četvrtom konkursu Ministarstva kulture i informisanja "Gradovi u fokusu" za 11 projekata izdvojeno je 133 miliona dinara, saopštio je danas na konferenciji za novinare ministar Vladan Vukosavljević. Na konkurs je pristiglo 58 projekata, a… »

Uvaženi zahtevi glumaca, prekid štrajka u Somboru

Danas 28.03.2019
Na današnjem sastanku predstavnika Štrajkačkog odbora Narodnog pozorišta Sombor sa predstavnicima osnivača, kome je prisustvovao i predsednik Saveza samostalnih sindikata Grada Sombora, uvaženi su štrajkački zahtevi, te su prestali razlozi za… »

Srpsko narodno pozorište slavi 158. rođendan, Mirović uputio čestitku

Danas 28.03.2019
Srpsko narodno pozorište (SNP) u Novom Sadu proslavlja svoj 158. rođendan, koji će biti obeležen obilaskom spomenika Jovanu Steriji Popoviću, Marini Olenjinoj i Peri Dobrinoviću, kao i groba Stefana Stefanovića, gde će delegacija SNP položiti… »

Spuštena zavesa na 48. Dane komedije

RTS 28.03.2019
Uručenjem nagrada i čitanjem poruke povodom Međunarodnog dana pozorišta, čiji je ove godine autor režiser, dramski pisac i pozorišni pedagog sa Kube Karlos Seldran, sinoć je u Jagodini spuštena zavesa na 48. Pozorišni festival najboljih… »

Sestra Majkla Džeksona: Majka je znala da nas otac seksualno zlostavlja

B92 28.03.2019
Sestra Majkla Džeksona La Toja optužila je oca za navodno seksualno zlostavljanje u detinjstvu. La Toja je o tome govorila još devedesetih godina, a njene izjave opet su došle u žižu javnosti, nakon što je pre nekoliko dana izjavila da neće da… »

"Kralj Betajnove" na festivalu u Kranju (Foto)

Večernje novosti 28.03.2019
Predstava “Kralj Betajnove”, Ivana Cankara, u režiji Milana Neškovića, biće izvedena na festivalu „Nedelja slovenske drame”, koji se održava u “Prešernovom gledališču” u Kranju. Predstava “Kralj Betajnove”, Ivana Cankara, u režiji… »

Predstvaljene poštanske marke sa likovima glumaca: Manda će sada stići gde za života nije mogao, a nama će ostati u srcu!

Kurir 28.03.2019
Na svetski Dan pozorišta u Ateljeu 212 predstavljene su poštanske marke sa likovima znamenitih glumaca - Milorada Mandića Mande, Nebojše Glogovca, Mire Stupice, Bate Živojinovića, Ljubiše Samardžića, Slobodana Aligrudića, Predraga Lakovića i… »

Dorćolski komšiluk oduševljen anicom dobrom: Toliko je skromna da nam ona organizuje sređivanje zgrade! A evo šta suprug…

Kurir 28.03.2019
Anica Dobra tokom bogate glumačke karijere ovenčana je prestižnim priznanjima i najlepšim kritikama. Njeni filmovi obeležili su jedno vreme. Sa uspesima sa filmovima u Srbiji i u Nemačkoj, Anica je uporedo vodila porodični život težeći uvek da… »

Druga sezona kriminalističke emisije iza rešetaka: Igrano-dokumentarni format Mašana Lekića, od 28. marta, četvrtkom u 22…

Kurir 28.03.2019
„Iza rešetaka“ je emisija o dramatičnim sudbinama i pričama naših ljudi koji su uhapšeni u inostranstvu i proveli su dane iza rešetaka u stranim kazamatima. Njihove izjave su pokrivene verodostojnim rekonstrukcijama, koje, već dobro uigrana… »