Balkan arhiva vesti 31.03.2019

Ruše srpsku svetinju! Bageri su spremni da unište biser Boke Kotorske (video)

Pravda 31.03.2019
Rušenje krstionice na vodi koju je Mitropolija crnogorsko-primorska (MCP) Srpske pravoslavne crkve (SPC) nelegalno sagradila krajem prošle godine na Ostrvu cveća u tivatskom zalivu, počeće 2. aprila, objavio je crnogorski sajt CDM. Urbanističko… »

Vozač rekao migrantima da iskoče iz vozila, jedan poginuo

RTV 31.03.2019
SKOPLJE - Migrant iz Bangladeša danas je poginuo, a šest migranata iz Pakistana je teže povređeno u Severnoj Makedoniji, nakon što su iskočili iz vozila u pokretu jer im je vozač rekao da to učine, najverovatnije pošto je uočio policijsku… »

Hrvatska se pretvorila u ultrakatoličku zabit, sve bliža afričko-islamskim društvima

Vesti online 31.03.2019
Dok većina zemalja sveta, posebno one razvijene, napreduje u razvoju vrednosti od tradicionalnih prema racionalno-sekularnim i od važnosti preživljavanja prema samoostvarenju, Hrvatska nazaduje, pokazalo je veliko, višedecenijsko… »

Rusija: Ne dozvoliti rušenje krstionice kod Tivta, sprečite vandalizam

B92 31.03.2019
Moskva -- Poslanik ruske Državne dume Sergej Železnjak izjavio je da se rušenje hramova uvek smatralo iživljavanjem nad duhovnim tradicijama naroda. On je tako reagovao na najavu crnogorskih vlasti da će srušiti krstionicu na Ostrvu cveća kod… »

U Severnoj Makedoniji aktivno osam požara

Novi magazin 31.03.2019
U Severnoj Makedoniji trenutno je aktivno osam požara u različitim delovima zemlje, objavio je danas oko podne državni Centar za upravljanje krizama (CUK). Požare osim vatrogasaca gase i pripadnici šumskih službi i šumske policije, a pomaže i… »

Policija na groblju pronašla puškomitraljez

RTV 31.03.2019
PLAV - Policija u Plavu pronašla je na lokalnom groblju u mestu Martinovići puškomitraljez, saopštila je Uprava policije. "Službenici Odeljenja bezbednosti Plav su juče oko 1.50 došli do operativnog podatka da se na groblju nalazi predmet koji je… »

Premijer i predsednica Hrvatske na godišnjici „Krvavog Uskrsa“

Studio B 31.03.2019
Hrvatski premijer vlade Andrej Plenković izjavio je na komemoraciji povodom 28. godišnjice akcije „Plitvice“, oružane akcije iz 1991. protiv Srba u Hrvatskoj koja je poznata i kao „Krvavi Uskrs na Plitvicama“, da je njome „označen put kojim… »

Pupovac će napustiti vladajuću koaliciju ako se odnos prema Srbima ne promeni

N1 Info 31.03.2019
Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac rekao je da će njegova stranka izaći iz koalicije sa HDZ-om ukoliko se ne promeni atmosfera kada je reč o postupanju prema Srbima u Hrvatskoj. Pupovac kaže da atmosfera nije… »

Od vatre odbranjene kuće u hercegovakim selima

Večernje novosti 31.03.2019
Hercegovački vatrogasci tokom vikenda imali pune ruke posla. Vatra se primakla na desetak metara od objekata. VATROGASCI iz Bileće, Nevesinja i Gacka proteklog vikenda borili su se sa brojnim požarima, a u nekoliko sela odbranjene su kuće i objekti od… »

"Pola Makedonije gori, nikoga nije briga"

B92 31.03.2019
Skoplje -- Najveća opoziciona stranka u Makedoniji VMRO-DPMNE kaže da pola Severne Makedonije gori u požarima, ali da niko ne preuzima ništa tim povodom. Kako navodi ta stranka, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo šumarstva i Ministarstvo… »