Balkan arhiva vesti 31.03.2019

Milogorci jurišaju na Njegoševu crkvu, a ovaj dokument je ključni dokaz njihove surovosti!

Alo 31.03.2019
Urbanističko građevinski inspektor Dragan Zejak potpisao je rešenje o rušenju krstionice. Rušenje krstionice na vodi koju je Mitropolija crnogorsko-primorska (MCP) Srpske pravoslavne crkve (SPC) nelegalno sagradila krajem prošle godine na Ostrvu… »

Migranti iskočili iz vozila u pokretu, jedan poginuo, šestoro teže povređeno

N1 Info 31.03.2019
Jedan migrant iz Bangladeša je poginuo, a šestoro iz Pakistana su teže povređeni kada su iskočili iz vozila u pokretu na auto-putu u Severnoj Makedoniji, saopštila je policija. Nesreća se dogodila na auto-putu severno od granice sa Grčkom kada je… »

“Ultrakatolička zabit“: Hrvatska se udaljava od evropskih i ide ka afričkim vrednostima

Pravda 31.03.2019
Hrvatska se poslednjih godina našla u okruženju afričkih i islamskih država poput Bahreina, Kirgistana i Libana, pokazalo je veliko, višedecenijsko antropološko-političko istraživanje. Dok većina zemalja sveta, posebno one razvijene, napreduje u… »

Rusija: Ne dozvoliti rušenje krstionice kod Tivta, sprečite vandalizam

B92 31.03.2019
Moskva -- Poslanik ruske Državne dume Sergej Železnjak izjavio je da se rušenje hramova uvek smatralo iživljavanjem nad duhovnim tradicijama naroda. On je tako reagovao na najavu crnogorskih vlasti da će srušiti krstionicu na Ostrvu cveća kod… »

U Severnoj Makedoniji aktivno osam požara

N1 Info 31.03.2019
U Severnoj Makedoniji trenutno je aktivno osam požara u različitim delovima zemlje, objavio je državni Centar za upravljanje krizama (CUK). Požare osim vatrogasaca gase i pripadnici šumskih službi i šumske policije, a pomaže i lokalno… »

Plav: Policija na groblju pronašla puškomitraljez

Sputnik 31.03.2019
Policija u Plavu pronašla je na lokalnom groblju u mestu Martinovići puškomitraljez, saopštila je Uprava policije. „Službenici Odeljenja bezbednosti Plav su juče oko 1.50 došli do operativnog podatka da se na groblju nalazi predmet koji je bio… »

Krvavi Uskrs ujedinio kolindu i plenkovića: Premijer i predsednica Hrvatske na obeležavanju prve akcije protiv Srba u…

Kurir 31.03.2019
Hrvatski premijer vlade Andrej Plenković izjavio je danas na komemoraciji povodom 28. godišnjice akcije "Plitvice", oružane akcije iz 1991. protiv Srba u Hrvatskoj koja je poznata i kao "Krvavi Uskrs (Vaskrs) na Plitvicama", da je njome "označen put… »

Pupovac: SDSS samostalno na izborima za EP

RTV 31.03.2019
ZAGREB - Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) i poslanik u Hrvatskom saboru Milorad Pupovac izjavio je da je ta stranka odlučila da samostalno učestvuje na izborima za Evropski parlament kako bi se pitanje Srba u Hrvatskoj u EU… »

Treći dan borbe sa vatrenom stihijom, u Hercegovini i dalje gori

B92 31.03.2019
Banjaluka -- Na području istočne Hercegovine vatrogasci su tokom noći upeli da ugase šest požara, ali je i dalje aktivno pet, koji su pod kontrolom. Gatački vatrogasci bore se već treći dan sa požarom u selu Cernica, a izbio je i novi požar koji… »

"Pola Makedonije gori, nikog nije briga"

Vesti online 31.03.2019
Najveća opoziciona stranka u Makedoniji VMRO-DPMNE kaže da pola Severne Makedonije gori u požarima, ali da niko ne preuzima ništa tim povodom. Kako navodi ta stranka, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo šumarstva i Ministarstvo… »