Balkan arhiva vesti 31.03.2019

Rušenje krstionice Mitropolije crnogorsko primorske

Vesti online 31.03.2019
Rušenje krstionice na vodi koju je Mitropolija crnogorsko- primorska (MCP) Srpske pravoslavne crkve (SPC) nelegalno sagradila krajem prošle godine na Ostrvu cveća u tivatskom zalivu, počeće 2. aprila, objavio je danas crnogorski sajt CDM… »

Vozač rekao migrantima da iskoče, jedan poginuo

RTS 31.03.2019
Migrant iz Bangladeša je poginuo, a šest migranata iz Pakistana je teže povređeno u Severnoj Makedoniji, nakon što su iskočili iz vozila u pokretu jer im je vozač rekao da to učine, najverovatnije pošto je uočio policijsku patrolu, saopštila je… »

Najnovije istraživanje pokazalo: Hrvatska se pretvorila u ultrakatoličku zabit!

Kurir 31.03.2019
Većina zemalja napreduje u razvoju vrednosti od tradicionalnih prema racionalno-sekularnim i od važnosti preživljavanja prema samoostvarenju a Hrvatska nazaduje. Kako navodi zagrebački portal Indeks, Hrvatska se poslednjih godina našla u okruženju… »

Rusija: Ne dozvoliti rušenje krstionice kod Tivta, sprečite vandalizam

B92 31.03.2019
Moskva -- Poslanik ruske Državne dume Sergej Železnjak izjavio je da se rušenje hramova uvek smatralo iživljavanjem nad duhovnim tradicijama naroda. On je tako reagovao na najavu crnogorskih vlasti da će srušiti krstionicu na Ostrvu cveća kod… »

U Severnoj Makedoniji aktivno osam požara

Slobodna Evropa 31.03.2019
U Severnoj Makedoniji trenutno je aktivno osam požara u različitim delovima zemlje, objavio je državni Centar za upravljanje krizama (CUK). Požare osim vatrogasaca gase i pripadnici šumskih službi i šumske policije, a pomaže i lokalno… »

Policija na groblju pronašla puškomitraljez

B92 31.03.2019
Policija u Plavu pronašla je na lokalnom groblju u mestu Martinovići puškomitraljez, saopštila je Uprava policije. "Službenici Odeljenja bezbednosti Plav su juče oko 1.50 došli do operativnog podatka da se na groblju nalazi predmet koji je bio… »

Plenković i Grabar-Kitarović u Plitvicama

RTV 31.03.2019
PLITVICE - Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas na komemoraciji povodom 28. godišnjice akcije "Plitvice", oružane akcije iz 1991. protiv Srba u Hrvatskoj koja je poznata i kao "Krvavi Uskrs (Vaskrs) na Plitvicama", da je njome "označen… »

Pupovac: SDSS samostalno na izborima za EP

RTV 31.03.2019
ZAGREB - Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) i poslanik u Hrvatskom saboru Milorad Pupovac izjavio je da je ta stranka odlučila da samostalno učestvuje na izborima za Evropski parlament kako bi se pitanje Srba u Hrvatskoj u EU… »

Severna Makedonija u plamenu: Bukti 10 požara, uhapšeno dvoje zbog podmetanja!

Kurir 31.03.2019
Desetak požara bukti već danima u nekoliko regiona Severne Makedonije, a vatrogasci i volonteri bore se da stave pod kontrolom vatrenu stihiju. Policija je uhapsila dve osobe zbog podmetanja požara na otvorenom. U istočnim delovima Severne Makedonije… »

"Pola Makedonije gori, nikoga nije briga"

B92 31.03.2019
Skoplje -- Najveća opoziciona stranka u Makedoniji VMRO-DPMNE kaže da pola Severne Makedonije gori u požarima, ali da niko ne preuzima ništa tim povodom. Kako navodi ta stranka, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo šumarstva i Ministarstvo… »