Ekonomija arhiva vesti 31.03.2019

Radnici Pošte prekidaju štrajk, Stefanović obećao ispunjenje dve trećine zahteva

SEEbiz 31.03.2019
BEOGRAD - Zaposleni u Pošti obustavljaju štrajk nakon što im je, u razgovoru njihovih predstavnika s ministrom i potpredsednikom Vlade Nebojšom Stefanovićem, obećano ispunjenje dve trećine zahteva. Njima neće za sada biti ispunjen zahtev o… »

Pomor pčela u Pomoravlju zbog upotrebe pesticida

RTV 31.03.2019
ČAČAK - Pčelari u Pomoravlju i ovog proleća suočavaju se s pomorom pčela koje su, kako kažu, otrovane zbog ljudskog nemara i nesavesnog prskanja voća pesticidama, a stručnjaci podsećaju da je zakonom zabranjeno prskanje voća u vreme cvetanja… »

Vlada odobrila uvođenje avio linija od javnog interesa

Danas 31.03.2019
Vlada Srbije usvojila je Odluku o uvođenju avionskih linija od javnog interesa na inicijativu okruga južne i istočne Srbije, u cilju bržeg ekonomskog razvoja ovog regiona, a kroz efikasnije saobraćajno povezivanje sa evropskim gradovima, saopštilo… »

Rast deonica na Volstritu

Politika 31.03.2019
PARIZ - Na Volstritu su cene deonica porasle, drugi dan zaredom, zahvaljujući nadi ulagača u trgovinski dogovor između SAD-a i Kine, pa je S&P 500 indeks u celom proteklom kvartalu zabeležio najveći dobitak od 2009. godine. „Dau Džons” ojačao… »

Evropska komisija: Spasli smo 730.000 izbeglica na Mediteranu

RTV 31.03.2019
BRISEL - Evropska unija pomogla je da se spase gotovo 730.000 izbeglica u operacijama na Mediteranu od 2015., pokazuju podaci Evropske komisije koje danas prenose novine nemačke Funke Media grupe. Prema pismu Dimitrisa Avramopoulosa, evropskog komesara… »

Sledeće nedelje potpisivanje regionalnog sporazuma o romingu

Vesti online 31.03.2019
Srbija bi 4. aprila u Beogradu trebalo da potpiše regionalni sporazum o romingu sa zemljama Zapadnog Balkana, čime će znatno biti smanjene cene u regionu. Do 1. jula 2021. cena razgovora u regionu trebalo bi da košta isto kao i u domaćem saobraćaju… »

Hrvatska povlači iz prodaje kukuruznu krupicu sprskog proizvođača

Nova ekonomija 31.03.2019
Ministarstvo poljoprivrede Hrvatske obavestilo je potrošače da se povlači i opoziva kukuruzna krupica Lara od jednog kilograma, poreklom iz Srbije. Povlače se proizvodi s rokom trajanja do 13. decembra, zbog povećane količine tropanskih alkaloida u… »

Stopa nezaposlenosti u Nemačkoj dostigla novi rekordni minimum

Nova ekonomija 31.03.2019
Stopa nezaposlenosti u Nemačkoj pala je u martu na novi rekordi minimum. Agencija Rojters navodi da to ide u prilog očekivanjima da će privatna potrošnja podržati rast najveće evropske ekonomije u ovoj godini. Prema podacima Saveznog zavoda za… »

Plaćanje paušalno: Evo koliki će biti porez za "stan na dan"

B92 31.03.2019
Novi Sad -- U Srbiju svake godine dolazi sve više turista, od kojih mnogi ne žele da odsednu u hotelima. Zbog toga sve veća ponuda stanova, soba, kuća, apartmana, koji se mogu iznajmiti i na samo jedan dan. Kako piše "Dnenvik" , oni koji se bave tim… »

Bregzit će pogoditi i ekonomiju Turske

Nova ekonomija 31.03.2019
Izlazak Velike Britanije iz EU napraviće velike ekonomske potrese na Starom kontinentu. Novi izveštaj EBRD-a pokazuje da bi značajan deo lanaca vrednosti unutar 12 zemalja Evropske unije u kojima banka posluje, kao i u Turskoj kao članici carinske… »