Ekonomija arhiva vesti 31.03.2019

Postignut dogovor o prekidu štrajka u JP „Pošta Srbije“

Dnevnik 31.03.2019
BEOGRAD: Nakon današnjeg razgovora potpredsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića sa predstavnicima zaposlenih u JP „Pošta Srbije“, koji su već više dana u štrajku nezadovoljni uslovima rada i tretmanom od strane… »

Pomor pčela u Pomoravlju zbog upotrebe pesticida

Dnevnik 31.03.2019
BEOGRAD: Pčelari u Pomoravlju i ovog proleća suočavaju se s pomorom pčela koje su, kako kažu, otrovane zbog ljudskog nemara i nesavesnog prskanja voća pesticidama, a stručnjaci podsećaju da je zakonom zabranjeno prskanje voća u vreme cvetanja… »

Iz Niša će se uskoro leteti u ovih 12 evropskih gradova

Blic 31.03.2019
Vlada Srbije usvojila je Odluku o uvođenju avio-linija od javnog interesa na inicijativu okruga južne i istočne Srbije, a u cilju bržeg ekonomskog razvoja regiona kroz efikasnije saobraćajno povezivanje sa evropskim gradovima. Kako je saopštila… »

Svjetska tržišta: Nada u trgovinski dogovor SAD-a i Kine potaknula investitore

SEEbiz 31.03.2019
LONDON - Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna porasle, zahvaljujući nadi ulagača u trgovinski dogovor između SAD-a i Kine, pa je američki S&P 500 indeks u cijelom proteklom kvartalu zabilježio najveći dobitak od 2009. Na Wall… »

Evropska komisija: Spasli smo 730.000 izbeglica na Mediteranu

RTV 31.03.2019
BRISEL - Evropska unija pomogla je da se spase gotovo 730.000 izbeglica u operacijama na Mediteranu od 2015., pokazuju podaci Evropske komisije koje danas prenose novine nemačke Funke Media grupe. Prema pismu Dimitrisa Avramopoulosa, evropskog komesara… »

Sledeće nedelje potpisivanje regionalnog sporazuma o romingu

Vesti online 31.03.2019
Srbija bi 4. aprila u Beogradu trebalo da potpiše regionalni sporazum o romingu sa zemljama Zapadnog Balkana, čime će znatno biti smanjene cene u regionu. Do 1. jula 2021. cena razgovora u regionu trebalo bi da košta isto kao i u domaćem saobraćaju… »

Hrvatska povlači kukuruznu krupicu srpskog proizvođača

Večernje novosti 31.03.2019
Ministarstvo poljoprivrede Hrvatske obavestilo je potrošače da se povlači i opoziva kukuruzna krupica "Lara" od jednog kilograma, poreklom iz Srbije, s rokom trajanja do 13. decembra. Ministarstvo poljoprivrede Hrvatske obavestilo je potrošače da se… »

Nezaposlenost rekordna: Nema posao samo onaj ko ne želi da radi

B92 31.03.2019
Berlin -- Stopa nezaposlenosti u Nemačkoj pala je u martu na novi rekordi minimum. Prema oceni agencije Rojters, ide u prilog očekivanjima da će privatna potrošnja podržati rast najveće evropske ekonomije u ovoj godini. Prema podacima Saveznog… »

Plaćanje paušalno: Evo koliki će biti porez za "stan na dan"

B92 31.03.2019
Novi Sad -- U Srbiju svake godine dolazi sve više turista, od kojih mnogi ne žele da odsednu u hotelima. Zbog toga sve veća ponuda stanova, soba, kuća, apartmana, koji se mogu iznajmiti i na samo jedan dan. Kako piše "Dnenvik" , oni koji se bave tim… »

Evo koje zemlje će pretrpeti najveći udarac zbog izlaska Britanije iz EU

B92 31.03.2019
London -- Izlazak Velike britanije iz EU napaviće velike ekonomske potrese na Starom kontinentu. Novi izveštaj EBRD-a pokazuje da bi značajan deo lanaca vrednosti unutar 12 zemalja Evropske unije u kojima Banka posluje, kao i u Turskoj kao članici… »